Skocz do zawartości

Chcem Schuść - Eksperyment

Kruk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Minęło kilka dni jak zmieniłem dietę i zacząłem ćwiczyć , jeździć rowerem i uprawiać nordic walking ,schudłem już 4 kg

i to mnie bardzo cieszy ,czuję się lepiej mam więcej siły i motywacji .

Prawie całkowicie odstawiłem mięso nie jem już smażonego , dwa razy dziennie jem owsiankę , w tygodniu na obiad przeważnie

lekka zupa warzywna codziennie inna ,żeby się nie znudziła od 3 tygodni zero alkoholu (ciężko bez tego ) zobaczymy co dalej .

polecam aplikację myfitnesspal do kontrolowania ilości pochłanianych kalorii - można sobie ją połączyć z endomondo i od razu samo się uaktualnia ile trzeba "dojeść" po bieganiu czy ćwiczeniu, fajna sprawa

też zaczęłam się metamorfozować jakiś czas temu, zobaczymy co z tego wyniknie ;) ale różnica jest, co tylko motywuje bardziej :)

polecam aplikację myfitnesspal do kontrolowania ilości pochłanianych kalorii - można sobie ją połączyć z endomondo i od razu samo się uaktualnia ile trzeba "dojeść" po bieganiu czy ćwiczeniu, fajna sprawa

też zaczęłam się metamorfozować jakiś czas temu, zobaczymy co z tego wyniknie ;) ale różnica jest, co tylko motywuje bardziej :)

Ty juz bardziej przytyc nie moglas, to wiadomo ze chudniesz :D

Ja polecam kalistenike + pobiegac. lekka dieta i efekty szybko przychodza.

• 2 weeks later...

a w temacie, ma ktoś z Was wagę Tanity z analizatorem? są od 200 zł na allegro i jestem ciekawa jak to to działa :)

a w temacie, ma ktoś z Was wagę Tanity z analizatorem? są od 200 zł na allegro i jestem ciekawa jak to to działa :)

Ja mam, wskazania różnią się o~0,5% w stosunku do profesjonalnej wagi u dietetyka. Bardzo wrażliwa na wszelkie nierówności, trzeba dobrze wypoziomować bo jak ktoś ma nierówną podłogę to może być 5kg lżejszy a później zonk :p:

Ja mam, wskazania różnią się o~0,5% w stosunku do profesjonalnej wagi u dietetyka. Bardzo wrażliwa na wszelkie nierówności, trzeba dobrze wypoziomować bo jak ktoś ma nierówną podłogę to może być 5kg lżejszy a później zonk :p:

Kładź wagę zawsze w tym samym miejscu, na jednej płytce np w łazience/kuchni.

Przez cztery miesiące schudłem 15 kg.  Zasada prosta  - liczyć kalorie - ja jadam około 1500-2000 kalorii. Prawie codziennie jeżdże rowerem  około 20-25 kilometrów - raz zrobiłem 40 km.. Co tydzień gram na orliku w piłkę i widzę dużą różnicę w kondycji :). Wieczorne posiłki max o17:00-18:00. i Tyle. Od poniedziałku jeszcze chyba dojdzie siłownia (kiedyś chodziłm regularnie).

Ubrania niektóre za małe a niektóre znowu dobre :)

W sobotę i niedzielę nie stosuję żadnych diet  :)

Ja też opiszę swoją historię. Mam 187wz 101kg.i ciągle rośnie. Cztery lata temu pewnego dnia po obfitej kolacji jak stanąłem na wagę załamałem się. 110. Obiwcakem sobie że muszę cos z tym zrobić. I zaczęło się! Tunczyk, makrela, trzy kromki chleba dziennie, warzywa, mniej gorzaly, trochę ruchu choć to było najgorsze ze względu na moja prace. Chciałem zejść do okolo 100. Jakie było moje zdziwienie jak po 3 tyg waga pokazała 98. Zacząłem sie nakręcić coraz bardziej! Do momentu jak moj sąsiad kiedyś przy sobotnim grilu zapytał czy może mi zadac jedno pytanie osobiste. Mówię wal chlopie. A widzal że jakiś czas temu chorowałem i to nie na grype. "Tomek czy ty jestes zdrowy czy masz nawrót choroby?" Dopiero wtedy zdslem sobie sprawe ze chyba kiepsko wyglądam. Warzyłem wtedy 84. Od postanowienia trwalo to 3 msc. Efekt jest taki że jak teraz zobaczę tuńczyka rzygam(jakie ) ż)? Jak kot

ja tam wolę kurczaka opier****ć :D

Dalszy ciąg postępów - 88kg, w pasie 89cm, 16% tłuszczu 45% mięśni

d3748c377054ec75f5974d0ac727355c.jpg

db39fc592506bea9474640d890561ba4.jpg

Wysłane z iPhone 5s za pomocą Tapatalk

Podstawa to nie wpieprzać na noc. Wiecie co to są pingwiny ? To jaskółki, które jedzą po 18-tej.

• Upvote 1

remki teraz to tylko broda Cie pogrubia :)  tak trzymaj  oby do przodu ;)

Remki, gratki! stawy kolanowe i kręgosłup dostały drugie życie :)

Remki, patrząc na Twoją opaleniznę na brzuchu, to chyba jak leżałeś na plaży to grałeś w jakąś grę na komórkę....:lol:

trzymam kciuki za dalszy progres :)

Remki, patrząc na Twoją opaleniznę na brzuchu, to chyba jak leżałeś na plaży to grałeś w jakąś grę na komórkę....:lol:

trzymam kciuki za dalszy progres :)

Dokładnie tak było, teraz na środku brzucha maluje sobie nosek i wychodzi uśmiechnięta buźka :)

Remki.... czuć POWER !!!!  :)

Do roweru i idety w związku z wakacjami dołożyłem jeszcze siłownię :)

I mam kuźwa zakwasy ...........................

Edytowane przez Pasek90

Tak jak pisałem we wcześniejszych postach zmieniłem korytko ,troszkę ruchu i waga ze 136 kg po miesiącu spadła do 130 kg.

Plan jest żeby dojść do 120 a potem zobaczymy .

A ile masz wzrostu?

W maju napisałem w poście ,że schdłem ponad 16 kg .Dziś to już 20 w dół.  82kg a nie ponad 102.Tylko dieta ruch rekreacyjne.

• Upvote 1

• 1 month later...

A mnie dziś wzięło na bieganie :) ... daleko nie zabiegłem, a raczej zaczłapałem :takaemotka:

To stwierdziłem, że może rower jednak wyciągnę. 40 minut, 11,3 km i jestem padnięty. Gdzie te czasy jak po 60 kilometrów na rowerze robiłem co sobotę...

U mnie 10 kg w dół  :)

Nie jem po 18

Nie biegam

Nie obżeram się

Dużo warzyw  - jakichkolwiek

Wszystko sie robi za duże na mnie :zdziwiony:

Siema Grubasy!

Mały progress: waga juz docelowa 84,5 kg, tłuszcz 14%, mięśnie 50,5%, łapka 44cm żyła sie pojawiła wiec czas na jakościowa masę :)

34f104a3654baffc9fb45033b69b7160.jpg

cd55a44684c4aafe1f7ab221e948ff95.jpg