Skocz do zawartości

Modyfikacje W Banditach

Gość bandyta
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

czy jest tu gdzies dzial lub duzy temat poswiecony modyfikacjom jakim poddawane sa bandity...

mechaniczne, wizualne...

ciekawi mnie temat przyciecia tylnego blotnika (?) pod tablica i zostawienie samej tablicy na jakims mocowaniu...

jak to sie robi? najciekawsze i najlepsze rozwiazania

itp...

Tnie się, piła albo czymś, poszukaj bo ktoś opisywał. Do tego można uturbić i jedzie jak szatan, ale to 1200. 600 pewnie też się da. Można też upsa założyć, ale ja proponuję forum przeszukć bo temat rzeka. Jedni zakładają kierunki takie, że gimnazjalistki majtki przez głowę zdejmują a inni idą w poweeeeer. Szukaj i czytaj, najlepiej w technicznym

dziekuje koledzy... pomogliscie!!!

wczytuje sie w techniczny... nie bylem pewny czy wlasnie techniczny dzial zawiera przerobki, myslalem ze tam tylko o usterkach i naprawach

po przeczytaniu tego tematu tutoraila o modyfikacji zadupka...

wszedlem na allegro i widze takie gotowce:

http://allegro.pl/po...2633142586.html

czy to juz jest takie ze nie trzeba wtedy dorsabiac tej blachy o ktorej mowi autor tutoriala z tego forum?

witka...

po przeczytaniu tego tematu tutoraila o modyfikacji zadupka...

wszedlem na allegro i widze takie gotowce:

http://allegro.pl/po...2633142586.html

czy to już jest takie ze nie trzeba wtedy dorabiać tej blachy o której mówi autor tutoriala z tego forum?

Hej, Odpowie ktoś bandycie? - bo tez jestem zainteresowany i chyba zmienię (ogolę) zadupek prze wiosną...

?

moim zdaniem tego do plastiku nie przykrecisz bo sie urwie, mozna sprobowac doroić jakies wzmocnienia ale nie wiem jak to się ma, ja mam ucięty oryginalny błotnik tylny + podswietlenie tablicy od trutila i fajnie wygląda, do tego lekko zwiększylem kąt nachylenia rejestracji

@UK3shr -nie do końca rozumiem co masz u siebie - nie wstawiałeś tej tabliczki metalowej pod rejestracje tylko obrzezałeś ten plastik tak, że dobrze wygląda? (to wygięcie to jak - przecież to elastyczny plastik i zgiąć to raczej złamać :boje_sie: ...)

Bez dodatkowych wstawek itp tylko obciecie tego zadupka - byłoby dla mnie tez najlepiej.

Możesz podesłać dokładne fotki zadupka i ogólne hinty jak to dobrze zrobić i nie spieprzyć za dużo :zdziwiony: ?

Siudmy

masz foty tego zadupka, niezwracaj uwagi na syf w garażu :D wygiąłem tą blaszke która jest na 4 zdjęciu i widać ją od spodu takze nic wyginac innego nie musialem, mozna pod większym kątem ale mi akurat pasuje taki

ae26ecfd89500c97gen.jpg146749be563bddafgen.jpg39c8b819ba90643egen.jpgb62603c0e04d5b6agen.jpgc0cc029819720011gen.jpg69361be2ed057dafgen.jpg

• Upvote 1

To ja Wam zapodam taką modyfikację:

http://picasaweb.google.com/118385549747983680067/Moto#5798415972253392818

było w planach podświetlenie silnika i nadkola (było w trakcie) - niestety już nie zdążyłem...

Sterowanie z pilota:

przyciemnianie/rozjaśnianie

stroboskop

4 programy światła

16 kolorów

Zrobione na ledach RGB.

uk4shr co tam masz od spodu? Konserwacje? :lol: bandyta a może poszedł byś trochę dalej w mody i zamontujesz wypełnienie zadupka? http://allegro.pl/wy...2648334836.html

http://www.1tail.com/Streetfighters/Undertails/Suzuki_Bandit_Streetfighters_Pyramid_Undertail_-_Red_-_27019B/730005/

Edytowane przez sawyer1188

@uk4shr - Strasznie dzięki za foty!

Robię to samo :)

Napisz jeszcze dokładnie jak to zrobione zostało... - widzę że urżnąłeś to równo, ale są tam jeszcze blaszki metalowe - oryginalnie tam chyba nie ma żadnych blaszek?

Ciąłeś to na moto czy rozebrałeś i obcinałeś (czym/jak)? Zastanawiam się czy jest dużo roboty ze zdjęciem tego zadupka (to jest na śrubach czy jakiś zaczepach - czy można sam tył zdjąć czy z całym nadkolem)...?

dzieki!!!!

Siudmy

a więc tak: nadkole zdejmowałem(trzyma się na 6 srubkach tylko), uciąłem w miejscu jak widać na foto, blaszka jest tylko ta oryginalna aluminiowa srebrna którą widać od spodu, troche ją podgiąłem. zamontowałem podswietlenie ledowe od trutila bo oryginalne bardzo wystawało i w sumie tyle, roboty moze na 4-5h :) nie sugeruj się tym ze mi się rozwaliło bo od spodu widać ze jest klejone przeze mnie żywicą, kiedys napchałem za dużo do kuferka, usiadłem i po prostu pękł więc musialem to jakos zalepic ;p wszystko oprocz podswietlenia jest oryginalne czyli ta blaszka oraz mocowanie tablicy :)

• Upvote 1

To ja Wam zapodam taką modyfikację:

http://picasaweb.goo...415972253392818

[...]

Zmień uprawnienia albumu bo nie jest od dostępny publicznie i nie możemy zobaczyć zdj. a jestem bardzo zainteresowany jak to wygląda ;)

gonzales - popraw link albo udostępnij galerię :oki:

ja mam podobnie jak uk4shr tylko że mam akcesoryjne wypełnienie zadupka firmy Ermax + gotowa ramka z podświetleniem ledowym pod rejestrację można zobaczyć w mojej galerii

gallery_2583_650_60161.jpg

undertaila (wypełnienie zadupka) kupiłem na allegro + do tego taką samą ramkę jak w tym linku :)http://allegro.pl/un...2639918579.html roboty trochę było rzeczywiście na 4-5h ale się opłacało bo bardziej agresywnie i sportowo moto się prezentuje :) + taki jest że żarówka od rejestracji się nie przepala co chwilę ( u mnie co chwilę trzeba było wymieniać)

Edytowane przez szala90

też miałem montować takie wypełnienie zadupka ale jednak sprzedałem bo nie bylo pod kolor ;p fajnie to wygląda tylko to mocowanie drogawe

Edytowane przez uk4shr

wypełnienie fajna rzecz :) tylko słyszałem że te tanie wypełnienia się łamią. Ja akurat miałem fart bo kupiłem pod kolor więc malować nie musiałem + gratis dostałem przycięty plastik który jest standardowo zamontowany więc swojego nie musiałem ciąć mam całego oryginalnego w garażu :P ale za malowanie elementu to pewnie ze 100zł się zapłaci :)

Edytowane przez szala90

eee tam, nie ma jak własna robota :zeby:

no niezle... zwlaszcza cena tego czegos z USow

Nie mogłem znależć żadnej foty z undertailem w II gen stąd ten link ;)

• 2 weeks later...

Chłopaki , w swoim Bandziorze mam wydech Scorpion , i widziałem ,ze niektórzy mają fajnie przebarwione wydechy , powiedzcie mi czy te przebarwienia biorą się same od temperatury czy wy je jakoś palnikiem traktujecie ?

Mam w bandicie takie duże nadkole i ono srednio mi sie podoba , waszym zdaniem lepiej bedzie bez ?