Skocz do zawartości

Wydech Dominator! Opinie Oceny...

Gość Arkus_P
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Matis

6

• VooR

11

• Daniel

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ma ktoś wydech Donimatora w swoim Banditku? Jak się sprawuje jaki pomruk i czy godne polecenia?

Ja mam... w planach :P

A tak na poważnie - powiem Ci za dwa tygodnie jakoś, jak do mnie przyjdzie i zamontuję go na moto :) (wczoraj zanabyłem)

Ja mam... w planach :P

A tak na poważnie - powiem Ci za dwa tygodnie jakoś, jak do mnie przyjdzie i zamontuję go na moto :) (wczoraj zanabyłem)

Ja mam u siebie triovala 30 cm od Dominatora Pieknie drze morde jak nagram to dam linka

Czekamy na nagranie, tez chce cos zakupic a cena zachecajaca.....choc wolalbym cos markowego.

Czekamy na odsluch :P

Odgrzewam ten temat. Gdzie linki i nagrania wydechu Dominator? Kolego Voor Jak się sprawuje twój Bandziorek z tym kominem? Kolego Motowariat zwłaszcza w b12 bym chciał usłyszeć tą końcówkę.

Pozdrawiam.

Odgrzewam ten temat. Gdzie linki i nagrania wydechu Dominator? Kolego Voor Jak się sprawuje twój Bandziorek z tym kominem? Kolego Motowariat zwłaszcza w b12 bym chciał usłyszeć tą końcówkę.

Pozdrawiam.

postaram sie jak najszybciej ,najdalej w niedziele ,nie chce w garazu nagrywać bo echo straszne będzie,ja zrobiłem streeta a więc zamółwiłem krótszy wydech niecałe 30 cm a standardowo do B12 maja 40 cm puszka

zapłaciłem 4 stówki

pozdro

Ok czekam niecierpliwie na nagranie B12 z Dominatorem.

Kolego Voor Jak się sprawuje twój Bandziorek z tym kominem?

Chętnie bym się sam dowiedział - wydech jeszcze nie dotarł... :/

troche lipne nagranie bo uszczelka na kolektorze mi przepuszcza i słychać cykanie,nagrałem na szybko w garażu i nie mogłem konkretnie przypierdzielić bo sie alarmy od aut włanczaja :D .Nagram jeszcze na powietrzu w sobote albo niedziele

Trza przyznać, że daje ładnie :) Aż normalnie się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak to u mnie będzie brzmiało :) Przesyłko nadchodź!!!

Dla mnie też czad :D i po co jakiś db killer, żeby świszczało? ;) chyba troszkę odłożę i skorzystam z promocji, bo za 250zł to co najwyżej porysowany powypadkowy shit markowy można dorwać.

Motowariat- dzięki za filmik- dla mnie zajebioza, już wiem że go kupię, mam jeszcze małe pytanie- 4 stówki to za komplet z dolotem czy samą puchę a dolot sam zrobiłeś ?

edit:

zajebiaszczy zadupek- to z jakiegoś plastbajka czy od kawasaki ?

Edytowane przez mercyful

Motowariat- dzięki za filmik- dla mnie zajebioza, już wiem że go kupię, mam jeszcze małe pytanie- 4 stówki to za komplet z dolotem czy samą puchę a dolot sam zrobiłeś ?

edit:

zajebiaszczy zadupek- to z jakiegoś plastbajka czy od kawasaki ?

wydech całość zespawana puszka z dolotem zapłaciłem 400 zł

zadupek ducati po leciutkim lifcie , lampa tylna r6 z kierunkami zintegrowanymi

pozdro

Edytowane przez Motowariat

mam jeszcze małe pytanie- 4 stówki to za komplet z dolotem czy samą puchę a dolot sam zrobiłeś ?

Ja za puchę z dolotem dałem 249 plus 50 dbkiller plus 21 przesyłka. Ale jeszcze go nie ma u mnie i się wk****ać zaczynam powoli... A koleś na maile średnio odpisuje.

VooR możesz podesłać linka do tego komina?? kupiłeś też taki trójkątny czy ovala? będzie jakaś różnica w dźwięku między nimi?

Motowariat ten twój pięknie gra :D

Edytowane przez Krzyżak

VooR możesz podesłać linka do tego komina?? kupiłeś też taki trójkątny czy ovala? będzie jakaś różnica w dźwięku między nimi?

dominator allegro

Kupiłem ovala. Dzisiaj doszedł, chciałem założyć i od razu wrzucić filmik, ale mam tak zapieczoną jedną ze śrub, że zniszczyłem dzisiaj dwa klucze i zużyłem pół puszki wd40 i dalej nie puściła... :/ Wizualnie wydech daje radę, jak tylko uporam się z mocowaniem, zarzucę filmikiem z dźwiękiem.

EDIT:

Po długiej walce (seryjny wydech zapieczony jak sto skur...) Dominator został zainstalowany. Gada pięknie, nie sprawdziłem jak z dbkillerem chodzi, ale bez jest dość głośny - w mieście fajnie, ale w trasie będzie męczyć raczej. W porównaniu do seryjnego wydechu - nie ma porównania :P Motocykl wreszcie chodzi jak motocykl, a nie jak młynek do kawy ;) Nie bujałem go powyżej 6k obrotów, żeby pasty z uszczelnienia nie wydmuchało zanim się nie zestali, ale do tych wartości jest bomba. No i pięknie strzela jak schodzi z obrotów ;)

Dla chcących kupić - zaopatrzcie się w uszczelkę, nie ma w zestawie. Obejma do mocowania przychodzi płaska - trzeba samemu dogiąć, mi to wyszło na razie średnio, ale nie miałem czasu więcej się dzisiaj bawić, poprawię w wolnej chwili. Dobrze by było pomyśleć nad zrobieniem mocowania do śruby idącej w okolicach łączenia z kolektorem, bo tego też nie dają w zestawie.

Generalnie - jak za 3 stówki za kompletny wydech z dolotem i dbkillerem - jestem zajebiście zadowolony. :D

Edytowane przez VooR

Godnie, godnie buczy kolego Motowariat. Ciekawe jak na otwartej przestrzeni? Jak będziesz coś miał to podrzuć.

• 3 weeks later...

Jako, że zrobiłem z Dominatorem prawie 1000km, mogę coś więcej powiedzieć obiektywnie (podkreślam, żeby nie było, że się chwalę).

Pierwsze primo ultimo - ten wydech jest OKRUTNY... dokładnie tak - OKRUTNY... jakby nasi mieli go pod Grunwaldem, to Jungingeny by na sam dźwięk odkręconej manetki wytrzepywali klocki przez nagolenniki :) Dźwięk z tego komina to jedna wielka rzeźnia - ma mniej więcej tyle litości dla otoczenia (i kierowcy) co John Rambo w filmie "John Rambo" dla swoich przeciwników. Przy schodzeniu z obrotów strzela jak z armaty. Jest głośniejszy od przelotowych LeoVinców, a dobija je basowym dudnieniem tak, że brzmią one jak płacz małych dzieci (no offence dla posiadaczy LV) ;). Info dla lanserów - ten komin to plus 12 do lansu - nie ma bata, żeby się wszyscy naokoło nie obejrzeli przy pierwszej lepszej przegazówce.

Ciekawostka - stałem na przejściu dla pieszych, przechodził jakiś starszy koleś i do mnie - "Panie, co to za wydech? To 1200 jest? Nie?! 600ka? Ale jak to? Ja mam 1200 i wydech Microna i tak nie brzmi! Szacuneczek!" :) Zresztą taka jest opinia kilku osób, które z motocyklami mają do czynienia od lat - nie sądzili że 600ka i to nie Vka tak może chodzić.

No ale żeby nie było tak różowo - pierwsze 150-200 km był miód - po seryjnym wydechu wrażenia nie do przecenienia. Po pierwszej dłuższej trasie postanowiłem przetestować dbkiller. Jednym słowem - ulga dla uszu... Bez dbkillera nie ma szans, żeby nie słyszeć łojenia z komina, nawet przy 160-170km/h. O rozmowie z pasażerem można całkowicie zapomnieć, chyba że na światłach. Z dbkillerem robi się znośnie (co wcale nie znaczy cicho) przy każdej prędkości, a wydech praktycznie przestaje być słyszalny przez szum wiatru przy ok. 110-120km/h. Jedyny mankament jest taki, że na niskich obrotach nie ma już aż takiego basowego p*****lnięcia jak pusty, chociaż IMHO dalej wcale nie brzmi gorzej niż markowe wydechy. No ale coś za coś.

Podsumowując - jak ktoś chce polatać wokół komina i w międzyczasie poplądrować wioski i ogólnie siać rzeź i zniszczenie, a jego marzeniem jest, żeby matki przed snem straszyły dzieci jego motocyklem - Dominator bez dbkillera to jest TO. Jak ktoś lubi ciszę i spokój, to niech omija szerokim łukiem. :)

PS. Chciałem gnoja nagrać, ale ani komórka, ani aparat, ani tym bardziej muvi ze swoim gównianym mikrofonem nie są w stanie złapać tych najniższych częstotliwości, które nadają charakter dźwiękowi. :/

PS2. Jestem zadowolony - wreszcie mam motocykl, który brzmi jak motocykl. :) Nie mówiąc o tym, że teraz ładnie odróżnia się dźwięk wydechu od pseudo-kultury pracy silnika - wszystko słychać jak na dłoni.

PS3. Niech ktoś wsadzi taki wydech do jakiejś V-ki i da posłuchać. Pliiiizzz! Preeetty pliiizzz! :)

Edytowane przez VooR

no, i to się nazywa dobry opis i recenzja :)

chcę go kupić ale mam jeszczę prośbę i pytanie- jak to się montuje taki db killer ? Wkręca się do rury czy jak ?

Dobry komin za dobrą cenę , i tu rodzi się moje pytanko ?

Rozmawiałem z gościem na temat tego tłumika i mowił ze do 650tki też wysyłał jak i do olejaka tak i wody - ponoć pasują , a mianowice do olejaka na 100%

i tu rodzi sie pytanko

czy jest jakaś różnica miedzy tymi tłumikami oprócz komina i czy ten komin co nabył Voor podejdzie do wodniaka

Porównywałem na fotach olejaka i wodniaka i wydaje mi sie ze komin z rurą dolotową do katalizatora jest taka sama , tak przynajmniej mi się wydaje - może bardziej obeznani utwierdzą mnie w przekonaniu - będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

Edytowane przez zuluss

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.