Skocz do zawartości

Wydech Dominator! Opinie Oceny...

Gość Arkus_P
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Recenzja genialna i bardzo przekonujaca....niestety poprzednie posty na tyle mnie nie przekonaly i jutro powinien do mnie dotrzec IXIL, postaram sie tez go nagrac i udostepnic ciekawskim:)

Co do tego strzelania to mysle ze po regulacji gaznikow/zaworow by mu przeszlo ale moze sie wypowie na ten temat nadworny mechanik forum :D

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Matis

6

• VooR

11

• Daniel

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dobrze wyregulowany będzie mniej strzelał, ale troszkę zawsze będzie

komin po taniości a słyszalny zawsze będziesz , muszę dokładnie sprawdzić czy podejdzie do mojego i też sobie zamówię , zawsze to klocek w kieszeni.

No Voor nareszcie kurna napisałeś :) . I to jak napisałeś. Zajebisty opis ale nie wiem czy nie przedobrzyłeś i mi "lufy" nie obrzydziłeś. Jeśli tak gnoi naprawdę to nie wiem czy nie z głośny.

ps. Jak tak wyje w B6 to ciekawe co będzie w B12 :) ?

Montaż dbkillera to jakieś 45 sekund - wsadzasz rurkę w rurę i przykręcasz jedną śrubkę. :) Mały jest i pod siedzeniem da się wozić bez problemu.

Ja go wyciągam tylko na krótkie przeloty po mieście, bo w trasie strasznie jednak męczy.

Co do strzelania przy schodzeniu - mi tam się to akurat podoba. Po montażu żadnych dodatkowych regulacji nie robiłem, nie zauważyłem też żadnych nieprawidłowości w pracy silnika, więc chwilowo mi się nie spieszy do nich. :)

Aha, jeszcze jedno info, szczególnie dla tych co mają moto pod pokrowcem - wydech grzeje się dużo mniej niż seryjny.

Ja powoli tez szukam jakiegoś basowego wydechu do swojej 650ki. Jak zobaczyłem cenę tego dominatora to sie napaliłem, ale po recenzji kolegi to juz nie wiem sam. Czy nie bedzie za głośny. Czy dominotar z kilerem jest głośniejszy od seryjnego wydechu? Albo moze ktos poleci inny wydech do 650ki z 2005 roku tylko koniecznie z killerem?

Ja powoli tez szukam jakiegoś basowego wydechu do swojej 650ki. Jak zobaczyłem cenę tego dominatora to sie napaliłem, ale po recenzji kolegi to juz nie wiem sam. Czy nie bedzie za głośny. Czy dominotar z kilerem jest głośniejszy od seryjnego wydechu? Albo moze ktos poleci inny wydech do 650ki z 2005 roku tylko koniecznie z killerem?

a czemu koniecznie z killerem? ja kupilem IXILa i ejst fajny basowy niewiele glosniejszy od serii, nie przeszkadza w jezdzie a juz brzmi fajnie i strzela schodzac z obrotow :)

No chyba ze od czasu do czasu chcesz staruszki postraszyc na ulicach :P

Czy dominotar z kilerem jest głośniejszy od seryjnego wydechu?

Bez porównania.

Moj Leo Vince SBK łupie jak dziki bez killera; czasem az mi glupio, bo moto ryczy glosniej niz przyspiesza. Z killerem natomiast dzwiek nabiera soczystosci, takiego wyrafinowania, a przy tym nie meczy w dluzszych trasach.

heja:) ja mam takie pytanko co do montażu Dominatora ...rozmawiałem przez telefon z producentem :) chyba z nim:) i z tego co wiem jego dolot nie ma tego ucha mocującego co ma orginał, twierdzi że jego wydech jest o połowe lęzejszy i że nie jest potrzebne? czy to prawda? czyli ze co , ze wystyraczy opaska mocujaca wydech plus wejscie w kolektor???pozdrawiam Adam

jego dolot nie ma tego ucha mocującego co ma orginał, twierdzi że jego wydech jest o połowe lęzejszy i że nie jest potrzebne? czy to prawda? czyli ze co , ze wystyraczy opaska mocujaca wydech plus wejscie w kolektor???

Ja tak mam i jest ok, jak mi się zechce to dorobię taką opaskę drugą po prostu. To nie jest zonk. Zonkiem jest brak odbojnika jak w oryginale i na wybojach centralka potrafi przyp*****lić ;)

Ja tak mam i jest ok, jak mi się zechce to dorobię taką opaskę drugą po prostu. To nie jest zonk. Zonkiem jest brak odbojnika jak w oryginale i na wybojach centralka potrafi przyp*****lić ;)

zamówiłem:):)))))) zobaczymy co to będzie , ale ja generalnie jestem fanem brudnego brzmienia:D:D:D zdam relacje jak już zamontuje w moim B6 jakie są moje wrażenia:)) pozdrawiam Adam

Siemano. Wlasnie dostalem Dominatora TriOvala. Doszedl tlumik z obejma - sam ja musze wygiac ;/. Ale mam problem. Okazalo sie, że mam oryginal zespawany z kolektorem. Nie moge nigdzie znalezc na forum w ktorym miejscu go ciachnac.

na tym zdjeciu podejrzewam ze ten spaw kolo korka trzeba by dziabnac. I1.jpg

A tu zdjecie od spodu przy srubie od tlumika.

Po lewej ciag dalszy tego spawu od kranika. Niech mi ktos pomoze bo bede grzebal w tym tlumiku kilka dni :). I2.jpg

Pozdr

hmm, spróbuj zajrzeć pod moto od strony skrzyni biegów, od spodu- tam pod spodem powinieneś widzieć obejmę i śrubę trzymającą (chyba tylko w oryginałach) tłumik do ramy. Na tych zdjęciach to niewiele widać :/ ale widzę że zaglądałeś pod moto od strony tłumika a tam jest taki kawał maskującej blachy ;)

Jeżeli jest dospawany to trochę c**jówka- bo tam gdzie go obetniesz, to tam go będziesz musiał dospawać (rury będą tej samej średnicy). Sprawdź jeszcze raz czy to na pewno jest spaw.

hmm, spróbuj zajrzeć pod moto od strony skrzyni biegów, od spodu- tam pod spodem powinieneś widzieć obejmę i śrubę trzymającą (chyba tylko w oryginałach) tłumik do ramy. Na tych zdjęciach to niewiele widać :/ ale widzę że zaglądałeś pod moto od strony tłumika a tam jest taki kawał maskującej blachy ;)

Jeżeli jest dospawany to trochę c**jówka- bo tam gdzie go obetniesz, to tam go będziesz musiał dospawać (rury będą tej samej średnicy). Sprawdź jeszcze raz czy to na pewno jest spaw.

Oglądam tłumiki na alledrogo i modele 00- nie maja śruby mocującej do ramy ;/ Modele -99 maja właśnie przyspawana śrubę. Ja mam oryginalny tłumik i tez jest śruba pod silnikiem ale trzyma ona jakby kolektor bo tłumik jest właśnie w to coś wsunięty i zespawany. Nie chce ucinać rury tylko sam spaw zedrzeć. Foty robione już prawie po ciemku - wymieniałem klocki i dopiero za tłumik się miałem się zabrać a tu taki zonk ;)

Edytowane przez rzajdel

Siemano. Wlasnie dostalem Dominatora TriOvala. Doszedl tlumik z obejma - sam ja musze wygiac ;/. Ale mam problem. Okazalo sie, że mam oryginal zespawany z kolektorem. Nie moge nigdzie znalezc na forum w ktorym miejscu go ciachnac.

na tym zdjeciu podejrzewam ze ten spaw kolo korka trzeba by dziabnac. I1.jpg

A tu zdjecie od spodu przy srubie od tlumika.

Po lewej ciag dalszy tego spawu od kranika. Niech mi ktos pomoze bo bede grzebal w tym tlumiku kilka dni :). I2.jpg

Pozdr

hmmm więc tak ...ja mam model 2001 więc taki jak Twoj , dałeś zdjęcie pokrywy mocowania, ja mam normalnie Slip on tzn kolektor schodzi sie 4 w 1 po czym od storny kolektora mam ponacinan rurke...na której jest opasak a w ta rurke wchodzi dolot od tłumika ...nie wiem dlaczego masz zespawane??????? może ktos tam cos grzebał ?? ja mam tylko opaske...moze u mnie jest cos nei tak nie wiem:) jutro zamontuje mojego Dominatora bo doszedl:)

hmmm więc tak ...ja mam model 2001 więc taki jak Twoj , dałeś zdjęcie pokrywy mocowania, ja mam normalnie Slip on tzn kolektor schodzi sie 4 w 1 po czym od storny kolektora mam ponacinan rurke...na której jest opasak a w ta rurke wchodzi dolot od tłumika ...nie wiem dlaczego masz zespawane??????? może ktos tam cos grzebał ?? ja mam tylko opaske...moze u mnie jest cos nei tak nie wiem:) jutro zamontuje mojego Dominatora bo doszedl:)

a moglbys zrobic fotke tlumika po zdjeciu i samego kolektora bez tlumika - bede wtedy wiedzial w ktorym miejscu jest zespawany - pewnie zamiast opaski poprzedni inteligenty wlasciciel zespawal ;/

a moglbys zrobic fotke tlumika po zdjeciu i samego kolektora bez tlumika - bede wtedy wiedzial w ktorym miejscu jest zespawany - pewnie zamiast opaski poprzedni inteligenty wlasciciel zespawal ;/

Hej. Dziś prawdopodobnei będe się zabierał za prace także postaram się zrobić fotki jak wygląda to u mnie, pozdrawiam Adam

Koledzy..... ja tez mam u siebie taki tłumik... Faktycznie dzwiek jest rewelacyjny :D:D

Ale mam do was takei pytanie.. Bo ten tłumik Dominatora jest mniejszy od tego orginalnego, tzn. obwód. I czy da sie np. na niego załozyc jakąs wiekszą puche ? :)

OK. Sprawa się ma tak. Musiałem zdjąć kolektor. Oczywiście tak jak myślałem tłumik zaspawany dookoła. Co się później okazało także od środka. Najprawdopodobniej komuś się urwała końcówka (cala zespawana w środku) i inteligenty ktoś poleciał cały tłumik. Wybebeszyłem wszystko z kolektora. Tylko teraz mam problem i myślę jak zamontować dominatorka. Czy znowu ponacinać kolektor tak jak był w oryginalnie, kupić obejmę jakąś i ścisnąć. Czy zostawić ten większy otwór i tylko na jakąś wełnę do tłumików wtyknąć i tak jeżdzić ;)

ja bym na Twoim miejscu rozciął na tym dodatkowym spawie, założył nowy wydech, wszystko ładnie zaznaczył żeby pasowało i zespawał spowrotem. Bo jak ma się przedmuch na łączeniu to dźwięk na niskich obrotach jest jak z zajeżdżonego poloneza :P chyba, że bez spawania uda Ci się to wszystko zrobić ładnie.

a ja bym ponacinał i zrobił mocowanie na obejmę.Czasami jest potrzeba zwalenia tłumika i trzeba by za każdym razem rozpinać kolektor.Bezsensu.Lepiej już to zrobić raz a dobrze.

Zdecydowałem ;) Kopiłem opaskę, ponacinałem te spawy, kupiłem silikon do wysokich temperatur (niestety bez niego będzie przedmuch w obwodzie różnica prawie 6 cm - po nacięciach i zagięciu w niektórych miejscach dziury są). Odpaliłem bez uszczelnienia i PIKNIE gra ;) Może dzisiaj zdąrze to uszczelnienie zrobić to jutro krótki filmik z telefonu na YT wrzucę.

To ja teraz dodam cos od siebie o produkcie Dominator do GSF 600. Wiec tak najpierw pierwszy moment po rozpakowaniu go (swoja droga pan nie jest mistrzem w pakowaniu) : wygląda ładnie, wszystko się świeci , błyszczy niby super. Pierwszy rzut na rure dolotową i widzimy na końcu wiurki metalu , przysiegam WTF????? sam je zerwalem no ale oki:) DB Killer przykręcony na śróbke a'la mocowanie rączki w wirówce mojej babci z lat 60' - ale nadal sobei myśle przecież to kosztuje "tylko" 320 zł więc szału się nei spodziewam . Oki więc dalej , dziś był dzień montażu :

- układ dedykowany do danego modelu w moim przypadku do bandita , dlaczego w zestawie nie ma uszczelki drucianej????? no dobra moze nie być wkońcu wersja budżetowa . Udało mi się oddzyskać starą uszczelke z orginalnego tłumika no to wkładam na końcówke dolotu....i juz mi coś nie gra...ano tak w dolocie dominatora nie ma kołnierza który by nam blokował tą uszczelke przed przesunieciem dalej podczas montażu, dodatkowo jeżli producent robi dolot dedykowany to chociaz pofatygowalby sie i zobaczyl jak wygląda orginał i że w miejscu gdzie ma być uszczelka musi być lekkie wyżłobienie żeby można było to w całośći wsunać w łaczenie z kolektorami (nieźle sie przy tym upociłem!!!!!)

- pozatym dlaczego nie przeiwidziano odboju dla nóżki centralnej??? (będzie trzeba samemu sobie coś skonstruować

- brak mocowania dolotou do ramy w okolicy nożki centralnej ( no tak to by wymagało za duzo pracy)

Więc co do optymistów chcących to kupić...tak naprawde dostjemy półprodukt przy którym trzeba jeszcze wiele popracować żęby było tak jak się należy. Prosze nie piszcie mi czego się spodziewałem za tą cene:) bo byłem tego świadomy jednak uprzedzam tych którzy myślą ze kupią to , założa i jest cudownie , otóż nie:) jeste daleko od cudownie:) no to troche się pożaliłem teraz plusy:)

pierwsze odpalenie...z DB killerem odrazu słyszymy mega bass aż ziemia sie trzesie....rozgrzewam silnik i powoli odkrecam manetek coraz śmielej --- myśle sobie czy wyciągać DB Killer czy może lepiej tego nei robić , przecież to już jest ogień, ale gasze silnik wyciągam DB killer i strzał w rozrusznik... Nie wiem czy ktoś z was słyszał jak ryczy silnik ferrari F 40 ale BAndit w tym momncie pracuje identycznie:) wielki ryk , ale przyjemny nie drażniący dla ucha:) co do jazdy to jeszcze nie wiem ponieważ pogoda we wrocku dziś nie dopisuje ale jak cos to napisze:) Reasumując przelot to przelot - to czego się spodziewałem brzmieniowo to mam i tyle :) jak ktoś ma jakieś pytani ato służe pomocą....pozdrawiam Adam:)

czy wam tez tłumiki do bandita przychodziły mniejsze niz orginalny tlumik ? Bo powiem ze dzwiek ma rewelacyjny ale srednica puszki to ok 32 cm i strasznie brzydko to wyglada..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.