Skocz do zawartości

Wydech Dominator! Opinie Oceny...

Gość Arkus_P
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Sam od tygodnia jestem posiadaczem Dominatora, mogę powiedzieć że na trasie z DB jest ok władza nie luka, zbytnio nie jest uciążliwy, co prawda słychać każde zwiększenie obrotów ale tylko wtedy i to w miarę. Prędkość turystyczna (jak dla mnie) 120km/h jest cicho,słychać tylko szum wiatru i nic po za tym. Po wyjęciu DB zaczyna się szał, bas ładny, zwiększenie obrotów znacznie słyszalna (miasto: obrót głów 360 stopni)władza ze zwiększoną uwagą śledzą uf pojazd ze zrozumiałych względów,trasa w normie przy 5000 tys/obr jest cicho lecz przy każdym muśnięciem manetki mocno słyszalny. Wniosek: Bez DB na miasto tylko na krótki wypad,nie kręcić powyżej 3000! trasa?? jak jedziesz non stop 120km/h (wioski, ronda,skrzyżowania itp, itd.)szpoko daje rade. Z DB śmiało lecisz w trasę nie patrząc na ilość pokonanych kilometrów, a jak trzeba to po manecie i tak Ciebie usłyszą. Za tą cenę powiem że warto, wiadomo są przeciwnicy produktów Made in ... coś tam, ale na krótką metę daje rade.

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Matis

6

• VooR

11

• Daniel

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Witam was wszystkich nigdy nie pisalem tutaj na forum lecz nie ukrywam ,ze z niego korzystałem Mam BAndita 600 N z 2005 r i po waszych postach dotyczacych wydechu postanowilem kupic i podzielic sie opinia na temat wydechów DOMINATOR . Otóż wczoraj jestem po pierwszym dniu jazdy z tym tłumikiem i powiem szczerze ,ze jest strasznie głośny definitywnie ktos kto lubi siac poploch na miescie jest bezbledny i tani lecz proponuje na wejsciu kupowac go z DB killerem. mam pewne obawy poniewaz po zamontowaniu tlumika mam wrazenie ze sprzet zacza troszke drgac i nie wiem czy to nie wplynie ubocznie na stan motocykla po pewnym czasie jego uzytkowania jednym plusem jest napewno to ,ze jest duzo lzejszy od orginalnego ii poza tym odzyskal troooszeczke mocy.. mam kolege z prawdziwego zdazenia ktory od lat zajmuje sie sprzetami kiedy zapytalem o regulacje zaworow itepe po wymianie tlumika stwierdzil stanowczo ,ze jest jest wymieniona sama tylna puszka to nie trzeba nic robic.. jesli caly wydech jest zmieniony na inny wtedy mozna szukac odpowiedzi na to pytanie w innej kategorii. Kolejna sprawa koledzy jest taka czy ma ktos z was namiary na dobry sklep z dobrymi cenami czesci eksploatacyjnych do w/w modelu szykuje mi sie wymiana filtrow ,klockow, no i ... niestety opon ;) na koniec moge sie pochwalic , ze od ostaniej wymiany oleju (rok) temu nie zauwazylem ubytku oleju w silniku nie musialem nic dolewac ... moja suczka ma 8000 km przebiegu i stan książkowy w niebieskim metaliku .. dlaczego o tym mowie ? otoz zastanawiam sie nad sprzedaza mojego modelu i kupic cos mocniejszego chociaz nie ukrywam ze bandit potrafi swoje... ze wzgledu na to ,ze nie mam cisnienia do sprzedazy oferta nie jest promocyjna jesli nie uda mi sie go sprzedac to zostanie jesli trafi sie ktos kto szuka naprawde dobrego modelu ( ktory wiecej stoi jak jezdzi poniewaz nie mam go na miejscu tylko jak wyjezdzam do domu to go odpalam za duzo pracy i nie mam czasu nawet sciagac swojego moto do miejsca w ktorym pracuje i mieszkam) to podesle wiecej fotek a moze ktos akurat bedzie zainteresowany napewno nizej jak 10 tyś nie biore pod uwage pozdrawiem was forumowicze do nastepnego mam nadzieje ,ze bede rowniez mial wiecej czasu ,zeby z wami podzielic sie roznymi opiniami a i sory za spamik nie wiedzialem gdzie umiejscic moje wypociny PZDR

post-932-1276022840,9509_thumb.jpg

ogolnie mnie sie to w p**du nie podoba co napisal kolega deebo...tu rety tety a na koniec ze sprzeda moto - skoro taka wypasiona sztuka to na allegro zejdzie w pol dnia...

jak temat o tłumiku to piszmy o tłumiku.. dział sprzedaż też istnieje :)

Deebo, albo poprawiasz posta - tj wielkie litery, przecinki, kropki i inne bajery, albo Ci go odrzucę. Sam wiem że nie piszę idealnie, ale to aż razi i jest nieczytelne

deebo- nie obrażaj się ale Twój post mówiąc lekko nieparlamentarnie- śmierdzi chujem na kilometr...

pomijam fakt, że w dziale tłumika dominator i opinii z nim związanych wstawiasz jakieś pierdy o swoim sprzęcie i to metodą CTRL+C i CTRL+V z innego tematu, równie niedopasowanego...

Piszesz, że masz zajebiste moto, 6cio letnie z 8tys przebiegu- ale do wymiany są opony itd. Dodatkowo piszesz, że chcesz kupić coś mocniejszego ale... i tak nie masz kiedy jeździć więc sprzedajesz moto (teraz przesiada się na mocniejsze moto, by stało w garażu ?).

Argumentem ,,in plus" dla nowego nabywcy ma być fakt, że moto nie bierze oleju- a jak ma go k**wa brać, skoro nim prawie (rzekomo) nie jeździsz... :D

Nie chciałbym być niedelikatny i przekraczać ram dobrego wychowania- ale takich bzdetów to nawet w Fakcie albo Super Expresie ciężko uświadczyć... daj żyć chłopie i użyj przycisku ,,delete"

a może Ty korzystałeś do tej pory z forum: http://www.banditcrew.pl/

;)

ps. dobry sprzęt sprzeda się lepiej bez takich 3cio ligowych zagrywek B)

Dobra przyznac sie panowie kto smiga z dominatorem bez DB? Ja wczoraj probowalem 1 raz na dluzej i to jest masakra az strach o utrate dowodu z takim wydechem.

ja się przyznaje, ale zostałem do tego zmuszony. W poniedziałek jechałem do pracy chyba za słabo był dokręcony i gdzieś się zgubił :D

Puki co wkładam spowrotem seryjny bo sąsiedzi założyli już koalicje anty motocyklowa.

ja się przyznaje, ale zostałem do tego zmuszony. W poniedziałek jechałem do pracy chyba za słabo był dokręcony i gdzieś się zgubił :D

Puki co wkładam spowrotem seryjny bo sąsiedzi założyli już koalicje anty motocyklowa.

Ja swoim strasze cały czas turystów na mieście ,a koło pał na 5-ce min obroty i daje rady

panowie niewiecie moze dlaczego zmienił mi sie dzwiek wydawany przez ten tłumik po ok miesiacu ? .... na poczatku jak stał odpalony na luzie i ktos przygazowała to był ładny bas, a teraz jak jest takie wrazenie jak by tam cos w srodku bylo luzne i latał a dziwk jest taki bardziej piszczący.... Podczas jazdy jest lepiej, bo miedzy 3 - 4 tys obrotów ładny bass a pozniej znowu zaczyna byc taki cieniutki... ? :/

czemu sie tak zrobiło ?

Może Ci się coś poluźniło i wydaje taki dźwięk?

jak chodzi na luzie jest ok..... jak sie wtedy doda gazu to taki dziwny dzwiek jak by cos drgało albo cos w tym stylu. i nie ma basu tylko taki piskliwy..... Ale naprzykłąd jak sie jedzie i odpusci gaz to ładnie buczy.... ale jak wkreca sie w obroty powyzej 5 tys to taki dziwny dzwiek ... to sie tak zrobilo w ciegu tyg... teraz praktycznie jak motor stoi to sie nie da nim przygazowac bo taki beznadziejny dzwiek sie zrobił w porównaniu do tego jak byl nowy...

Najlepiej jak byś nagrał ten dźwięk i zapuścił.

ja zamówiłem dzisiaj dominatorka do mojej maszynki. Obawiam się jednak głośności w trasach, mam nadzieje ze db killer go stłumi, bo jak nie to bede musiał go sprzedać.

nie ma sie czego bac i bez db i z db jest znosny dla ridera plecak tez nie narzeka .. a przy +120 juz malo co slychac ;) ja bez db jezdze i jak pieski to tylko na 5 i ponizej 4k

nakrecilem dzis filmik tak na szybko.... Motor stoi w pomieszczeniu wiec jest echo lekkie ale i tak słychac ze po odkreceniu gazu odrazu zmienia dzwiek.... A wczesniej tak nie bylo ...

prawie jak kosiarka.. :blink: moze cos Ci wpadlo? to jest z db czy bez? moze sciagnij go i zaloz jeszcze raz on ma obejme gowniana, ja puki nie dalem gumki pod obejme to mniej wiecej po 100km musialem wkladac znowu wydech bo mi sie wysowal z kolektora. Teraz wszystko gra nic sie nie telepie i ladnie chodzi

Z DB... ja sobie go dorobiłem sam.... :) tak zeby pasował idealnie.. Bez niego jest jeszcze gozej... poprostu jak mu przygazujesz to tak jak by nie wyciągał basuu tylko robi sie odrazu taki metaliczny dzwiek.... podczas jazdy przy zchodzeniu z obrotów jest fajnie, ale podczas przyspieszania juz jest tak piskliwy.... A tlumik od spodu pod kolektorem sprawdzałem i nigdzie powietrza nie puszcza ani nic... :/

Może Ci ktoś coś do niego wrzucił złośliwie żeby było ciszej? :unsure:

czasami to moż zupełnie co innego hałasować trza szukać nie ma lekko. Ja ost w podobnej sprawie rozebrałem cały wydech i sprzęgło a jak byłem bliski poddania się okayało się że to klatka na silnik :) ale cicho to chodzi wyjmij ten db-psuj. Sorka za byki ale ja z tel kom smigam

jezdzilem troche bez db i byla masakra... trzeba bylo uwazac na gaz zeby nie robic hałasu na 2 wioski dookoła...... a teraz spokojnie mozna wkrecac motor, i jest przyjemniejszy dla ucha....

najfajniejszy dzwiek jest w okolicy 4 tys obrotów podczas jazdy .... sam bass :) ale pozniej sie juz robi taki bez smaku :( musze go chyba wyciagnąc i załozyc od nowa jeszcze raz

Witam wszystkich po dłuższej przerwie,

Powoli przymierzam się do zakupu wydechu Dominator i chciałbym się dowiedzieć o jaką uszczelką drucianą chodzi?

Jeżeli ktoś mógłby podrzucić linka z allegro byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

Odzion

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.