Skocz do zawartości

Wydech Dominator! Opinie Oceny...

Gość Arkus_P
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie nie wiecie może ile kosztuje taka druciana uszczelka - i jak to się fachowo nazywa bo nigdzie nie mogę znaleźć a stara jest tak styrana, że mi przepuszcza i dominator ma przewiewy ;/

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Matis

6

• VooR

11

• Daniel

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

jak chodzi na luzie jest ok..... jak sie wtedy doda gazu to taki dziwny dzwiek jak by cos drgało albo cos w tym stylu. i nie ma basu tylko taki piskliwy..... Ale naprzykłąd jak sie jedzie i odpusci gaz to ładnie buczy.... ale jak wkreca sie w obroty powyzej 5 tys to taki dziwny dzwiek ... to sie tak zrobilo w ciegu tyg... teraz praktycznie jak motor stoi to sie nie da nim przygazowac bo taki beznadziejny dzwiek sie zrobił w porównaniu do tego jak byl nowy...

Podejzewam ze masz przedmuchy pomiedzy puszka a rurą wchodzaca do puszki ,u mnie tak juz sie zrobiło i pierdzi i widać okopcenie w tym miejscu .Musze obspawać na około ,a więc wydech ładny ,dzwiek ładny ale wykonanie jak w wietkongu, bez poprawek nie da rady

Pozdro

a w jaki sposob to uszczelnic ? .. albo jak i czym to pospawac ?

to jest stal nierdzewna a do tego cienka więc samemu się tego nie pospawa chyba że ma się migomat w warsztacie :P do blacharza i za 4 browary zrobią.

siemka, dominator do mnie doszedl, dolot nie chce wsunąć się do końca :( wszedl mi do połowy i wypadł z kolektora po 10km, panowie jak to u was jest ? po 2 jak macie zamontowana ta obejme ?

ps. pojawiłą mi się chyba dziura w obrotcah miedzy 4-5k :(

Edytowane przez Matis

u mnie wydech pasował idealnie... załozyłem na ta rurke opaske drucianą z orginalnego i siedzi jak tata na mamie..... z obejmą był problem bo albo byla za luzna albo za ciasna wiec zrobiłem tak ze przymocowałem ją normalnie i dodatkowo 3 cm ponizej mocowania wywierciłem małą dziurke i wkreciłem tam srubke tak zeby scisneło ta opaske z dwoch stron...

Dziury w obrotach nie zauwazyłem, moze poprostu puszcza ci powietrze pod kolektorem skoro mowisz ze ci nie pasuje.

zależy jak kto miał zestrojone gaźniki - niekiedy trzeba zrobić korekte. Fakt faktem, dziory są zestrojone dość bogato, ale nie jest to regułą - dlatego po założeniu wydechu trzeba zrobić kontrole mieszanki - zarówno na niskich jak i średnich/wysokich obrotach. Skutki zaniedbania to w najlepszym razie grzanie się, w gorszym wypalone zawory czy stopiony tłok - i takie rzeczy widziałem

dobra dzisiaj jakos go włozylem do konca, obejme musze jeszcze poprawić, zalozylem db, bo bez niego ładna wiocha na mieście :P dzisiaj przetestuje, zdam relacje i zdecyduje czy powrócic do oryginału.

Jak tak czytam wasze posty to wydaje mi się że ten dominator to total porazka.

Pewnie taki efekt jak uciąć zaraz za kolektorami, "głośno nap###**la i jest fajnie" :P

nie porazka to nie jest ale za taka cene to czego sie spodziewac? zawsze mozesz przetartego akrapa kupic wydech ladnie sie prezentuje i jeszce lepiej brzmi..na poczatek idealny jak chcesz przelot sprawdzic a tak kupisz cos za 1,5k i bedzie dupa bo Ci za glosno bedzie

dominator jest super dla lansiarza, ja go osobiscie wpasowalem, z db zrobilem z 50km, i to nie dla mnie, jest glosny, podoba mi sie bas, strzelanie, ale na dluzsza mete wole ciszej i spokojniej. Sprzedam swojego, w bandit market.

Edytowane przez Matis

panowie.. pospawałem ten tlumik po 2 stronach załozylem do moto i dalej po przekroczeniu 5 tys robi sie suszarka... Ale dzis zobaczylem kawałek jakiejs waty w stodku tłumika... Moze ona sie wypaliła albo co ?

• 2 weeks later...

Oddaj na gwarancje ;) pogadaj ze sprzedawca ja napisałem, jutro wysyłam wydech i odeślą mi nówkę. chociaż jak ty pospawałeś to już dupa chyba..;/

witam, panowie czy ten dominator z db killer to badanie techniczne przejdzie ? chcę zmienić tłumik na jakiś inny głośniejszy bo mnie nie słyszą na drodze i niektórzy wielce zdziwieni że ja jadę.

witam, panowie czy ten dominator z db killer to badanie techniczne przejdzie ? chcę zmienić tłumik na jakiś inny głośniejszy bo mnie nie słyszą na drodze i niektórzy wielce zdziwieni że ja jadę.

Normalnie to nie przejdzie :)

A jak Ciebie nie słyszą to daj się zobaczyć :)

Ja mam seryjny tłumik Jeżdżę na mijania i ładnie mi drogę ustępują czy to w korku czy w trasie.

ja też mam seryjny tłumik, czarną kurtkę i biały kask szczękowy, od kiedy zmieniłem kolor kasku z czarnego na biały jakoś więcej kierowców mnie widzi :blink::D i mi ustępuje, zawsze pozostaje ewentualna przegazówka.

Edytowane przez Prywo

ja też mam seryjny tłumik, czarną kurtkę i biały kask szczękowy, od kiedy zmieniłem kolor kasku z czarnego na biały jakoś więcej kierowców mnie widzi :blink::D i mi ustępuje, zawsze pozostaje ewentualna przegazówka.

Wydaje mi się że podświadomie ustawiasz się tak żeby Ciebie zobaczyli.Kolor kasku ma tu małe znaczenie.Ostatnio widziałem policjanta w grafitowym garnuszku :)

• 4 weeks later...

hej,

a ja mam pytanie czy zapinal to ktos do wiekszego serducha - B12,x? W wypadku Leo roznica B6,x vs B12,x jest kolosalna, jesli tak samo jest z Domim to ja tego skur***la musze miec :D

pozdro

Daniel

a co nie możesz znieść ze mój malutki b6 jest głośniejszy niż twoje b12?? B) możemy się zamienić, upie**li się doloty i coś pokombinuje;) albo dzwon do Dominatora (666 111 607) to może zrobią dedyka;) albo już mają

a co nie możesz znieść ze mój malutki b6 jest głośniejszy niż twoje b12?? B) możemy się zamienić, upie**li się doloty i coś pokombinuje;) albo dzwon do Dominatora (666 111 607) to może zrobią dedyka;) albo już mają

no kolego to mi pojechales po rajtach i zmotywowales do tego -

hbvkb.jpg

motoGP - 110dB

to kiedy jaka pizza ?? :D

pozdro

Daniel

o tym wydechu dominatora to juz slysze od 4 miesiecy - jakies dobry byc musi skoro tyle na jego temat ludzie pisza - nic tylko brac -najlepeij po dwa

o tym wydechu dominatora to juz slysze od 4 miesiecy - jakies dobry byc musi skoro tyle na jego temat ludzie pisza - nic tylko brac -najlepeij po dwa

brutal nad brutale, morduje, brzuchaci i topi wszystko co ma 2 lub 4 kola :)

jedyna wada - szybko sie rozpierdala.

a jak juz brac to 4 i se szeregowo pozapinac :)

pozdro

Daniel

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.