Skocz do zawartości

Hamulce - Tarcze Hamulcowe - Jakie?

chriss
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Darkstyx podziel się może lepiej co, gdzie i ile wyszły te Twoje tarcze.

komplet tarczy na przód to koszt około 500zł

Darkstyx gdzie zamawiać?

daj znać to biorę od reki

:mario:

z hardoxu te tarcze?

komplet tarczy na przód to koszt około 500zł

to ja też bym chętnie zamówił :]

mi ktoś polecił w poprzednim temacie takowe

http://owiewki24.pl/...F-SV-PRZOD/2287

Edytowane przez MotoGdynia

Widział ktoś to na żywo? Ma ktoś? Cena niska fpissssdu ... http://owiewki24.pl/...SX-RF-PRZOD/466

Wie ktoś czy te tarcze podejdą do Bandita 600 I gen (98r.)?

Na niektórych aukcjach piszą, że tarcze pasują do banditów 600 i 1200 od 95 do 2005. Na innych wyszczególniają tylko 600 lub 1200 (tak jak te tarcze w owiewki24) i wyszczególniają - np pasuje do Bandita 600 od 2000r do 2005.

W 600 i 1200 są inne tarcze?

W 600 przed 2000r. i po 2000 były inne tarcze?

Jak to jest? Może ktoś wyjaśnić?

Pozdrawiam

Siudmy

Ok, dzieki

Te same tarcze są na ebayu (HonkKong) i kosztują poniżej 600 za dwie

Tylko nie wiem czy się urząd celny nie doczepi i nie dowali Vatu i cła (wyjdzie wtedy na pewno drożej niz w owiewkach)...

Siudmy

Edytowane przez Siudmy

• 7 months later...

Witam Wszystkich Zapaleńców :)

Wiem doskonale że temat tarcz był poruszany już wielokrotnie.

Przeczytałem chyba wszystkie posty o tym temacie ale i tak nie uzyskałem odpowiedzi na postawione sobie pytane:

"Co kupić żeby się nie zrujnować a być zadowolonym?" B)

Nie interesują mnie linki do jakiś "fajnie" wyglądających czy coś takiego.

Prosiłbym o opinie kto jakie tarcze kupił, czy jest zadowolony, jak się sprawdzają i wszystko co można napisać.

Wiem że nr 1 to oryginały - koszt za komplet 2800zł...

kolejne to EBC - koszt 1400zł za komplet...

Poproszę o jakieś propozycje, jest w ogóle sens kupować coś innego niż EBC? O oryginałach nawet ne myślę...

Z góry dzięki za opinie :D

Pozdrawiam

Sailor

EBC to kupa jeśli chodzi o tarcze - widziałem ich zbyt wiele zj***nych, z drugiej strony większego wyboru nie ma - Lucas, NG trochę lepsze jakościowo się okazują

Ja polecam FIRMĘ GALFER, firma wiodąca prym w tarczach, posiada wszelkie dopuszczenia, certyfikaty i homologacje. Nie kupuj tych tajwańskich.

a ja mam pytanko do was mam okazję kupić w miarę tanie używki i czy tarcze hamulcowe przednie powinny mieć jakiś luz czy nie i w którą stronę tzn jak złapię tarczę i pszarpnę ją przód tył to jest wyczuwalny mały luz osiowy i stukać taki stukot czy tak powinno być czy odpuścić sobie

Edytowane przez szoter

nie powinny raczej stukać, nity pewnie wybite, na alelgro kiedyś koleś zaprasowywał nowe nity koszt chyba 50 zeta za tarcze.

no to dupa 50 zl za tarcze jesli nity sie nie rozjebia a jesli sie popsuje to bierze 50 od jednego nita

Tarcza jest pływająca ale nie ma mieć żadnych luzów w żadną ze stron!

Odradzam kupowanie używanych bo nie sprawdzisz na odległość faktycznego stanu a sprzedający niekiedy wciskają kit prosto w oczy.

Układ hamulcowy to najważniejsze co jest w motocyklu i na tym się nie oszczędza!

Dozbieraj i kup nowe, omijaj, Chińskie, Tajwańskie, EBC bo tylko zdrowie stracisz.

To ja mam pytanie odnośnieie grubości tarcz, jaka jest grubość nowych tarcz przednich i tylnej w Bandit 600S z 2001r. i jaka może być minimalna grubość wg. producenta? I jak to się ma do rzeczywistości, czy rzeczywiście jak tarcze osiągną minimalną grubość dopuszczoną przez producenta to czas najwyższy na ich wymianę?

nowa ok 4.5mm a minimum to 4 mm ja mam nie równo zjechane i w najgrubszym miejscu mam ok 3.8 a najcieńszym ok 3.7 i hamulce działają nie przegrzewają się lecz trochę gorzej hamują ale już planuję wymianę

polecam tarcze używane w dobrym a czasami bardzo dobrym stanie. Jak sie człowiek przyczai to można coś dobreog wyrwac bez luzów i z odpowiednią grubością, w róznych moto 2 razy kupowałem tak tarcze i zawsze udało mi sie wyrwac ładne sztuki za normalną cene.

Mawet dzięki za podpowiedź, chyba rzeczywiście zdecyduje się na tarcze NG.

Opinie są dość dobre i ludzie sobie chwalą...

Poza tym znalazłem je w jeszcze lepszych pieniądzach niż na "motorus"

http://www.motofactory.pl/pl/p/NG-239-tarcza-hamulcowa-290mm/890

Będę jeszcze szukał ale wydaje się że nie lepszego nie znajdę :)