Skocz do zawartości

Gość ajejman
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Te wałki są wyższe i mają dłuższy czas otwarcia zaworu gsf 1200 ma taką samą wysokość co gsxr 1100 tylko krzywka krótsza (otwarcie zaworu w stopniach ) . 

A po zmianie wałków z gaznikami trzeba coś robić regulować zmieniać dysze ?

A ja z takim pytaniem wyskoczę:

Czy ktoś wie jakie są różnice w wałkach rozrządu w Bandicie 1200 I gen. a II generacji?

Zmieniłem wczoraj walki na ostre z gixa 750 89rok, różnica była około milimetr na krzywkach już nie pamiętam dokładnie bo nie zapisywalem ale coś koło tego, różnica na wysokich obrotach od około 8 tys kosmos do tego co było, dół jeżeli się zmienił to w niewielkim stopniu ja nie odczuwam pogorszenia. Gaźników nie musiałem regulować elegancko pracuje.

Wymieniłem wałki dodaje wykres, u mnie jest tak jak pisze jachu354, dół został a góra poszła wyżej.

Aktualnie mam 91,2 KM oraz 67 Nm

post-10509-0-22026700-1475170450_thumb.png

Edytowane przez seb1984

Do odważnych świat należy nie miałem styczności z 650 i nie wiem czego rozwinięciem jest ten silnik czy rozwiercona 600 czy skastrowana 750 ? 

600 nie jedzie ;) więc o jakim kosmosie mowa

Nie mam 600 tylko 750;p i nie mówię że ogólnie kosmos tylko porównując oddawanie moc y powyżej 8 tys wcześniej ospale równomierne przyspieszal do końca obrotów teraz przy 8 tys jakby dostawał drugie życie taki strzał mocy

Do odważnych świat należy nie miałem styczności z 650 i nie wiem czego rozwinięciem jest ten silnik czy rozwiercona 600 czy skastrowana 750 ? 

Rozwiercona 600 plus zmiany w katalizatorze i na iglicach w gaźnikach żeby Euro ileś tam spełniały. Skrzynia jest taka sama jak w 600, inne korby i wał, a 750'tka ma szerszą skrzynię i skrzynia z 750'tki nie pasuje do 650 i 600. Między 600 a 650 90% części to plug&play. Wałki rozrządu te same.

Bardzo chętnie zaopatrzę się w wałki rozrządu z Gixa 750 89.

Pytanie, czy ma ktoś może wysokości krzywek z B6? Zapomniałem pomierzyć...  

Edytowane przez Easy

Na pewno nie są, kiedyś je porównywałem ;) Tylko nie pamiętam właśnie, a ostatnio jak rozbierałem silnik zapomniałem pomierzyć jeszcze raz.

między gsxf 1100 a gsxr 750 na wydechu jest nie cała dycha różnicy w wysokości ale dobrego wydechowego od 750 nie znajdziesz . wymemłane . jak by coś jakieś wysokie wałki mam jeszcze .

między gsxf 1100 a gsxr 750 na wydechu jest nie cała dycha różnicy w wysokości ale dobrego wydechowego od 750 nie znajdziesz . wymemłane . jak by coś jakieś wysokie wałki mam jeszcze .

Daj znać jeszcze jakie :)

• 3 weeks later...

Też przymierzam się do walki o każdego konia mocy :) 

Póki co w moim B12 I gen jest dołożony wydech Termignoni (trochę go w środku zmodyfikowałem), gaźniki seria 36mm (pilot jet 42,5, main jest 120), igły w górze, cofnięty zapłon, dodatkowy otwór w airboxie, 6-cio tłoki Tokico, oploty.

Na półce czekają już gaźniki z gixa 750 (38mm) i następne w kolejności wałki plus KN, ale to jeszcze troszkę...:)

Póki co na takim setupie jest bardzo ok. Już nie ma porównania z serią, był ospały, dół ciągnął, ale góra to była sunday drive:) Z uwag muszę zaznaczyć, że 1 bieg przestaje być użytkowy, każde odwinięcie powoduje stawanie na gumę, na 2 biegu odkręcenie przy 4,5-5tys daje już w pełni odejście, a koło ledwie dotyka ziemi. Tak więc konieczny jest amor skrętu, bo agresywna jazda po zakrętach jest ryzykowna. Do tego poleci jeszcze ups z przodu i myślę nad nieco dłuższym wahaczem, żeby zniwelować wheelie. 

Faktycznie przegapiłem powitalnie...  :zdziwiony:

Ma ktoś może jakiś filmik gdzieś w necie bandziora po zmianie wałków? Ciekaw jestem na ile zmienia się praca.

po głowie chodzi mi jeszcze jeden patent ciekawe czy idzie zaadoptować zawory od gsxr 1100 w po 1 mm większe ssące i wydechy i rozwiert gniazd silnik taki sam tłoki, wykorbienie a moc większa w nominale niż gsf 1200 po rzeźbie ?

• 8 months later...

A jak ustawiać zawory na innych wałkach rozrządu? Wg serwisówki Bandita, czy serwisówki dawcy wałków?

A jak ustawiać zawory na innych wałkach rozrządu? Wg serwisówki Bandita, czy serwisówki dawcy wałków?

a jakie wałki wstawiłeś? bo luzy w olejakach mają chyba taka samą wartość, chyba że się mylę to niech ktoś mnie poprawi.