Skocz do zawartości

Gość ajejman
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Okej. Jeszcze obecnie wróciłem do serii. Ale mają wpaść z 750/1100.

• 11 months later...

A do GSF600 są jakieś lepsze niż stockowe wałki które podejdą pnp?

a po co? i tak nie będzie jechał.

coś tam będzie, tylko jakie pasują, od gixa może coś?

Do 600 bedzie pasował silnik 750 od efki p&p i to jest jedyny sensowna i wbrew pozora najtańsza modyfikacja oprocz kupna 1200. A co do wałków to w temacie masz napisane wszystko nawet wysokości krzywek poszczególnych modeli.

Widzę, że jesteś zorientowany w swapie. Rozumiem silnik GSXF 750 ale katana 106hp pasuje?

I czy w Bandicie 2003 nie ma czasem innego airboxa i gaźników?

• 4 weeks later...

Witam jako że jestem posiadaczem B12 97r

Naczytałem się u was o wymianie wałków rozrządu, i sprawa jest tego typu, że znajomy zatarł gsxr 750 93r, na 3 cylindrze, góra jest cała zdrowa jak i reszta, czy te wałki z tego gixa w ogóle dają coś ? Czy jest sens się w to bawić ? Czy koniecznie muszą być 89,90r ? Mam tam założone tuby kN i przelot. Tak dla ścisłości :D

Beny a możesz mi napisać tak łopatologicznie z czego idzie tam wsadzić, dokładnie z rokiem żebym wiedział czego szukać na przyszłość ?

https://polishbanditcrew.pl/uploads/imgs/ihost_1474544517__liftdurations_1.jpg

Tu masz wysokości krzywek wałków w zależności od roku i modelu wiadomo im wyższe tym bardziej agresywne tak jak beny pisał najwyższe były w gsxr 750 89r. Ale generalnie wszystkie olejaki gsxr mialy wyższe walki. Bo 93 rok to już jest woda niestety i tam są już inne wałki

Edytowane przez jachu354

• 1 year later...

W 91 była głowica na płytkach.

• 1 year later...

B12 mk1 - wałki rozrządu od gsxf1100 są kupione. Teraz pytanie czy na oryginalnych gaźnikach z b12 mk1 dadzą radę i jakie rozmiary dysz ewentualnie zastosować przy zachowaniu oryginalnej obudowy filtra powietrza + oem filtrem powietrza (czy lepiej wkładka K&N).

• 1 month later...
W dniu 11.11.2020 o 21:57, Asterix napisał:

B12 mk1 - wałki rozrządu od gsxf1100 są kupione. Teraz pytanie czy na oryginalnych gaźnikach z b12 mk1 dadzą radę i jakie rozmiary dysz ewentualnie zastosować przy zachowaniu oryginalnej obudowy filtra powietrza + oem filtrem powietrza (czy lepiej wkładka K&N).

Pracowaliśmy nad tym i doszliśmy do ściany bo same wałki dają nawet dużo ale też komplikują. Zmienia się charakterystyka pracy motocykla. Jak teraz masz moc od samego dołu tak po zmianie wałków bez zmiany gaźników była przerywana praca od dołu aż szarpanie i w pewnym momencie odpał  że wyłamywało stawy w łokciach. Na łukach jak dodałeś gazu szły ostre drifty. Jak wcześniej bandito stawał na koło z samego dołu tak po zmianie można było sie przeliczyć i skończyć na plecach. Było to nieprzewidywalne. Kolejna sprawa to zużycie paliwa nie było górnego limitu. Przy maksymalnym cuttingu wpieprzałem zbiornik w 100km. Na chwile obecna wróciłem do wałków od b12. Może jeszcze przyjdzie czas na kolejne testy ;)

Po prostu nie potrafiliście tego wyregulować. 

• Like 1
  • Upvote 1

Może i tak nie mieliśmy już na to sił na górze wsio grało że hoho ale dół był straszny. Wiec odpuściliśmy 

1 godzinę temu, krynio napisał:

Po prostu nie potrafiliście tego wyregulować. 

Kryniu wałki pomierzone i trzymają nominał gsxr1100 89r., króćce mam od gsxr750 olejka z 91roku (ale jeden jest uwalony więc jak nie znajdę to kupię nowy), gaźniki już prawie ogarnięte a dodatkowo wpadły mi w łapy wyjęte z jeżdżącego moto 38mm ale kalifornijska wersja (inne ma pokrywy komory pływakowej i zalepione gniazdo dodatkowego wtrysku paliwa), kupiony zestaw dysz od 132.5 co 2.5  aż do 142.5. Zobaczym co będzie 🙂

Szybko kompletujesz 😃

Z ciekawości, mam prośbę. Pomierz wałek wydechowy i porównaj z Twoim starym. No i czy jest drążony w środku?

To gniazdo jest chuja warte. 

Miałem oryginalnie w b12 gaźniki 36 wersja kalifornijska. Bez TPSu. Głupi byłem że sprzedałem a potem zacząłem szukać szczęścia w byle większych 😔

Edytowane przez krynio

10 minut temu, krynio napisał:

Szybko kompletujesz 😃

Z ciekawości, mam prośbę. Pomierz wałek wydechowy i porównaj z Twoim starym. No i czy jest drążony w środku?

To gniazdo jest chuja warte. 

Miałem oryginalnie w b12 gaźniki 36 wersja kalifornijska. Bez TPSu. Głupi byłem że sprzedałem a potem zacząłem szukać szczęścia w byle większych 😔

Wałki są drążone w środku od nie kastrowanej mocą gsxf1100. Gaźniki mam już umyte w myjce ultradźwiękowej, przyszły mi dysze paliwowe i jak będzie chwila wolnego to się poskłada. Wałki jak mi będzie zmieniał do się pomierzy te moje co są na moto co by mieć porównanie. Jak na razie pogoda nie sprzyja a kumpel mechanior mam jeszcze jakieś trupy na warsztacie do dokończenia. Mam jeszcze troszkę czasu do sezonu. Moto mam po pełnym serwisie i zrobione na cacy gaźniki 36-tki oryginalne więc kompletuje wszystko a jak już to nastąpi to się zainstaluje wałki i gaźniki te co mam od Ciebie po pełnym serwisie jednego dnia i zobaczym jak to zagada (i strojenie u Przemka jak będzie czasowy). Korci Mnie jeszcze żeby zakupić tak na użytek własny zestaw do odczytu AFR https://allegro.pl/oferta/wskaznik-afr-digital-mtx-l-plus-innovate-z-sonda-9830045372 . Takie to plany na dzień dzisiejszy

Odpuść sobie sondę, nie wytrzyma długo.
Szkoda psuć układ wydechowy.

Edytowane przez krynio

afr ok ale na koncowce nie na kolektorach i tylko do strojenia , bo bedzie jak Krynio mowi , no i najwazniejsze ;) strojenie u Przemka . Moim jak sie przejechal po zrobieniu byl zaskoczony ze go wyjebalo na kolo odrazu , dobrym tropem idziesz