Skocz do zawartości

Reanimacja Bandita 400 - Audik

Gość Audik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Realizujesz dokładnie to o czym ja marzę :)

Chciałbym przywrócić go do idealnego stanu, ale to takie koszty, że aż strach o tym myśleć.

Podziwiam Cię za ilość czasu jaki wkładasz w pracę nad tą maszyną i będę na bieżąco tu zaglądał, bo miło popatrzyć na piękną reanimację ;)

Kolorki na oko czy mieszanie na podstawie oryginałów ?

Edytowane przez Faciu3

• Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Misza173

4

• sublime

8

• miszi

6

puqeze9e.jpg

Na dzisiaj koniec.

Gwinty wszystkie poprawione po piecówce. Poprosiłem tylko aby stery okleili. Jak widać postęp trochę mizerny

Bo czekam na łożyska do wahacza (owe będą lokalne ale tuleje idą z Californi).

Oringi zamówione od ChriH z bikealley (GB)

Naklejki kupione na ebay(Grecja chyba)

Za parę godzin Black Friday w Stanach.

Michelinki road pilot 2 za 250 Usd kupie tez w Cali, czekam może będzie obniżka.

Koszty do tej pory

Piaskowanie 220 cdn

Zamki 140 cdn

Oringi 15 funtów

Naklejki 29 cdn

Tuleje do wahacza plastik kolor pod tylna lampe,lewy tylny migacz i pare plasticzków 26 cdn

Malowanie proszkowe 295 cdn

Zabawa bezcenna :D :D :D :D

Edytowane przez Audik

Kolorki

Czerwony to DuPont Red Baron

Reszta kolorów firmy Tiger new sparkling silver, semi gloss black i coś tam white.

Numery spisane dla lakiernika żeby nie było główkowania potem z dopasowywaniem odcieni.

Ogólnie proszek wyszedł całkiem całkiem.

Pare zarzutów to

Numer ramy prawie zalany

Na kołach małe niedoróbki ( nie powinno być widać jak je złoże do kupy)

Edytowane przez Audik

silnik w ramie, wiązka elektryczna poprowadzona. Jeszcze zawiecha i jesteś w domciu. Już widzę, że efekt będzie powalający

jednak polak potrafi :) super się prezentuje :)

5ajymeqa.jpg

Nie mam części to robię tzw. pasowanie końcowe

erysemab.jpg

Nie za bardzo kojarze/pamiętam jak te kable tutaj mają być. Może ktoś fotkę zrobić?

no nieźle postępy idą ekspresowo miło sie ogląda taki topic :) BTW fajne laczki zakładasz do niego :D

Zawsze kupuję michelinki. Obojętnie czy auto czy moto. Jedynym wyjątkiem w mojej stajni to moja wr która sie toczy na Pirelli bo Michellin się notorycznie wyłamują.

Czy możecie mi pomóc? Zamówiłem u dealera śrubki mocujące boczne plastiki pod tylną lampą. To co przyszło ma wprawdzie odp gwint ale łebki są za małe bo przelatują przez otwory. Nie za bardzo wiem o co się upomnieć bo nie pamiętam jak powinny wyglądać. Podejrzewam że powinny mieć jakiś dystans wbudowany aby nie zduśić tychże plastików. Gdyby komuś chciało się odkrecić jedną z tych śrub i wkleić jej fotke tutaj. Mówię dokładnie o śrubkach łączocych l i p zadupki pod tylną lampą

Przechodzą przez ten czerwony element

9y7u4ebe.jpg

Jestem pełen podziwu :)

Już zazdroszczę takiego Bandita :D

Czekam na efekt końcowy albo chociaż jak się prezentuje na kołach:)

a5e3e6yh.jpg

Wahacz złożony, opony będą za godzinę znowu na felgach. Może jeszcze dzisiaj wstanie z kolan.

P. S. Dlaczego nie mogę upload zdjęć na to forum? Uzywam tapatalk 2 na iphonie i jestem zmuszony trzymać fotki na ich serverze. Mam jeszcze miejsca na 8 a potem du... Jak daje fotki na forum to mam błąd i proszę się skontaktować z admin itp. itd. Krszcze się okaże że skończe i nie będę mógł wam pokazać

tesa2epa.jpg

Lista ostatnich wydatków:

łożyska wahacza $50

bateria yuasa $85

montaż i balans opon $85

olej i filtr $46

a elektryka i tak działa 😄😄😄

Możesz mi podpowiedzieć na czym polegał zabieg odnawiania setów ?

Moje są w fatalnym stanie, dodatkowo nie mogę ich odkręcić - będę musiał wszystkie śruby rozwierać.

Swoją drogą ... Nie miałeś problemów z odkręcaniem śrub ? W moim za cokolwiek się wezmę tak muszę rozwiercać, walić młotem, litr odrdzewiacza do śrub i uj wie co jeszcze ... Jednak 20latek robi swoje.

A jak u ciebie ?

Na osłony chłodnicy też przywracałeś oryginalny wygląd ?

Tak mało jest tych 4setek, chciałbym z moją też coś fajnego zrobić, ale na razie nie mam weny do tego.

Edytowane przez Faciu3

tam widzialem ze jakies kombinacje z rama robilaes... znalazlem cos takiego na aledrogo http://moto.allegro.pl/serwisowki-naklejki-informacyjne-na-motocykle-i2838382730.html moze ci sie przyda ;)