Skocz do zawartości

Co Możecie Powiedzieć O Tym Bandicie

Gość kuba876
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;)

Chciałbym się was poradzić w sprawie kupna motocykla, dodam, że będzie to mój pierwszy nie licząc skuterków i 125ccm ;p

Osobiscie zastanawiałem się nad cebulką, ale po przemyśleniu, które już trwa ok. rok doszedłem do wniosku, że lepszym rozwiązaniem będzie kupno bandita;d

http://img07.tablica...anio-zamosc.jpg

http://img08.tablica...nio-zdjecia.jpg

http://img09.tablica.pl/images_tablicapl/58904009_3_644x461_suzuki-gsf-600-bandit-tanio-motocykle-i-skutery.jpg

a tak na pierwszy rzut oka co moglibyście o nim powiedzieć bo cena dość kusząca, jutro ma mi powiedzieć jaki przebieg i który właściciel ( spr. z Niemiec tradycyjnie )

mówi, że malowany, ale nie miałem zbytnio jak się z nim dogadać, tak więc jutro dogadam się co

i jak' ;)

Edytowane przez kuba876

Pomogę - ten motocykl to Suzuki Bandit w kolorze niebieskim, z ang. blue

a teraz posłuchaj Mariana to się nie obrazimy

Miałem kiedys takiego,ale w kolorze red.Super sie smigało,zrobiłem beawaryjnie blisko 20 tys .Co do tego egzemplarza to zdjecia sa kiepskie i nie widac za wiele szczegołów.Jako pierwsze rzuca sie juz nieoryginalna lampa.Po naklejkach na zadupku widac ze był kiedys wersją S.

Edytowane przez Calanthe

Ja mogę po pierwsze powiedzieć, że to niewłaściwy dział.

Zdjęcia kiepskie, ale rzuca się w oczy brak ciężarków na kierze.

Na przebieg nie masz co patrzeć, na pewno będzie odpowiednio "dopasowany" do naszego rynku czyli 25-30 kkm. Liczy się stan techniczny, ale jeśli piszesz że cena atrakcyjna a sprzęt od handlarza to szału bym się nie spodziewał.

Na forum masz temat dotyczący sprawdzenia moto, wydrukuj sobie, weź kogoś kto się zna i jedź na oględziny.

4400pln cena (to ta oferta http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsf-600-bandit-tanio-CID5-ID1TZw5.html#b9bf646c;r:8;s:311 ) to raczej nie ma się co cudów spodzieać, wiadomo, że z 4-5 stów do urwania, ale to tylko niech świadczy o jego stanie. Raczej nie ma rewelacji, za zadbany 99r trzeba dać z 6 tys., może trochę nawet więcej. Jakby było blisko można się przejechać i zobaczyć, ale ty spory kawałek masz. Ja proponuję najpierw o zdjęcia dobrej jakości poprosić i wrzuć tutaj to powiemy więcej.

Cena mówi sama za siebie. Zależy czego oczekujesz od motocykla i ile masz pieniędzy, aby doprowadzić go do stanu bezpiecznego użytkowania. Wątpię, abyś za 4400zł kupił motocykl przygotowany do sezonu. Przy takiej kwocie to skromnie licząc i zupełnie nie przesadzając jakieś 1000PLN będziesz musiał w niego wsadzić. Kupno motocykla nie wiąże się tylko z kosztami na niego wydanymi, ale również z dalszymi wydatkami, bo pasja tania nie jest :).Tak jak koledzy mówią w miarę zadbanego Bandita, nie patrząc na przebieg,tylko na stan techniczny, bo on przy takich rocznikach jest najważniejszy można wyrwać za ok. 6 tyś zł. Czasami lepiej sobie odpuścić, dozbierać trochę, poczekać na okazję z forum i kupić coś pewniejszego. Pozdrawiam.

powiem tak na motorek chciałbym wydać jak najmniej, max 6.5tys. niby mam tam jeszcze troszeczke., ale wiadomo,...

spoko to jutro zadzwonie do niego i wrzuce;)

noo więc tak zdjęcia prześle pod wieczór, a z tego co mi powiedział, to wynika, że sprowadzony z Anglii z przebiegiem 23 mil, czyli 37000km. Jest to faktycznie wersja S, ale on go kupił od koleisa w ciemno, ale mówi, że wszystko ok. silnik, napęd, prosty itp.

aa i wynika z tego, że jest to pierwszy właściciel, ale zobaczy jeszcze dokładnie;)

Mniej niż 3000km rocznie w kraju gdzie sezon trwa około 8 miesięcy, hello? Czy rozum śpi? Ja wiem, ze bardz chcesz mieć motocykl ale myśl trzeźwo bo potem będzie płacz.

Mocno skorygowany stan licznika zgodnie z wymaganiami wtórnego rynku motocyklowego w naszym kraju. ;) Rzeczywisty przebieg możesz oszacować spokojnie na +70000km.

Przechodzi z rąk do rąk czyli koleś-handlarz chce na nim jeszcze zarobić. Wyobraź sobie za jaką cenę musiał go wcześniej wyrwać i jak mógł wyglądać.. Moim zdaniem nikt nie bawi się w sprowadzanie czegokolwiek z zagranicy licząc na zysk mniejszy niż 1000zł. Zatem cena jaką zapłacić za niego na wyspach to w najlepszym przypadku 3400zł.. Tak wyobrażam sobie jego historię, oczywiście jest to subiektywne. Co do zachwalania każdy sprzedający-handlarz to robi. Wszystko weryfikują oględziny na miejscu z doświadczoną, trzeźwo myślącą osobą. Widząc Twoje napalenie na kupno motocykla, szczerze Ci odradzam samotne oględziny jeśli jeszcze chcesz go oglądać. Dla mnie motocykl nie warty świeczki. Na motocykl chcesz przeznaczyć 6,5 tyś zł, przy dobrych wiatrach za 6 tyś możesz spokojnie kupić Bandita I generacji co potwierdzili już nie raz koledzy na forum. Nadchodzi zima - nie będziesz jeździł. Za pieniądze, które uda Ci się przez nią wyskrobać na wiosnę będziesz miał pewniejszy motocykl do jazdy niż ten egzemplarz o który pytasz.

ostatnio była taka historia podobna na forum że jakis forumowicz dało 4000 za podobnego bandziora i silnik był posypany i brak kompresji na 1 garnku :) za dziorka 1 genereacji w dobrym stanie trzeba dać minimum 5 tys. Powiem tak, teraz jeździć raczej nie będziesz lepiej poczekać chwilę i kupić coś w lepszym stanie lub popatrz do nas do działu sprzedam też można wyrwać fajny moto w dobrej cenie.

spoko, to jak tak radzicie, to się wstrzymam;p

ale co do przebiegu, to nie zawsze tak jest, np. mój sąsiad polecił kolesia, który sprowadza motocykle i samochody z Włoch i kazał sprowadzić coś w b. dobrym stanie.

Do sprowadzenia chciałem speedfight 2 i czekałem na niego rok, ale za to jakiego sprowadził....

2.5 roku temu ( rocznik 2003 ) przebieg 1800km - skuter praktycznie nowizna, a przebieg- ledwo dobrze dotarty;p, ale faktycznie to jest przypadek rzędu 3% sprowadzeń;dd

Dzwoniłem do niego i będzie maił to na uwadze, ale wiadomo kiedy, co wpadnie w ręce....;p

http://otomoto.pl/su...t-M3437656.html

a takie ????

niedaleko mnie, w przyszłym tyg. obejrzę go i zobaczymy, może wybrałbym się z kimś kto b. dobrze zna się na bandicie;)

albo takie : http://otomoto.pl/su...7-M3403667.html

Pierwszy - popatrz jak wyglądają przednie tarcze hamulcowe, a następnie popatrz na przebieg. Jednak ilość naklepanych kilometrów nie jest najważniejsza, jak masz na prawdę niedaleko i kogoś znajomego, który siedzi w temacie to możesz się do gościa wybrać.

Moim zdaniem drugi egzemplarz jest bardziej warty zainteresowania, przynajmniej na miejscu można weryfikować wypociny właściciela na temat tego co zrobił przy motocyklu. Jeśli wszystko co jest napisane rzeczywiście miało miejsce to sprzęt będzie do jazdy, a i cena nie jest taka śmieszna, bo 6 tyś za ten rocznik i stan jest do zaakceptowania.

ten czerwony, wygląda ok, wydaje mi się, że jednak był malowany ( trzeba sprawdzić dlaczego a nie się bać ) jedyne co to na prawej rurze od kolektora widzę wgniecenie, jeśli jest to wgniecenie faktycznie to musiał ładnie dostać buuuumm :). Kierunki i uchwyt lampy przedniej zmienione ( kierunki pryszcz ale uchwyt warto sprawdzić, gdyż może kiedyś była to s-ka - czym też bym się nie przejmował ). Przebieg 35 tysi mało realny, choć ja w dwa sezony zrobiłem 3,5 tyś km ale ja to ja ;) Górna pólka chyba malowana - czyściutka w stosunku do porysowanego wahacza. Naklejki na dole dohc 16v....... też doklejone ale to również pierdoła.

ciężarki kiery ma także zmienione - pisze abyś wiedział

Moim zdaniem warto zobaczyć, oponki i napęd ładne ( napęd bez smaru ;/ ) ogon oryginalny -powoli rzadkość, szybka akcesoryjna jest, gmole. Jedyne co to ten kolektor jeżeli jest wgnieciony to moim zdaniem motocykl po sporych przejściach

!!sprawdz silnik wydaje mi się, że lewa kapa była zmieniona, i ogólnie jakiś dziwny kolor ma ten piec ni to kolor 600 ni 1200

Edytowane przez korytarz4

czyli trochę poprzerabiany, ( raczej go odstawię) wolałbym znaleźć coś seryjnego, tylko tłumik mógłby być zmieniony;p

mam całą zimę, tak więc w wolnym czasie będę szukał, szukał i jeszcze raz szukał;dd

dzięki za wszystkie wypowiedzi i dorady;)

Dobrze, że tego odpuszczasz, bo mógł mieć sporego dzwona co widać po kolektorach. Świadczyć mogą o tym również nieoryginalne uchwyty lampy i pewnie ona sama tak jak napisał korytarz4. Po dzwonie na S-ce łatwiej i taniej zrobić N-ke...

Masz sporo czasu i nie warto się napalać, bo w gówno wdepnąć łatwo.

W między czasie na forum będzie sporo ofert sprzedaży i może trochę kasy dozbierasz.

no to, że eska to najmniejszy problem bo sporo osób zmienia z przyczyn wizualnych :), jednak wgnieciony kolektor to już spory problem ;/

przy zmienionym filtrze dyszach oraz podniesinych iglicach i przelocie spalanie wzroslo o 1 l/100km ten ostatni lezal na obie strony

Edytowane przez benywariat

1) Tak jak wcześniej pisaliśmy zadbana sztuka 1 generacji 6000PLN+ więc nie spodziewałbym się szału. Po lewej stronie na zadupku nie ma naklejki więc leżał. Brak ciężarków kierownicy - tym bardziej leżał, bo bez powodu nikt bez nich nie jeździ. Ogólnie zdjęcia słabej jakości i nie jest ich dużo co też jest podejrzane. Przednia opona wygląda na starą i styraną.

2) Brak ogłoszenia

3) Stoi na allegro już od ponad 3 miesięcy kiedy ja jeszcze szukałem motocykla. Cena w ogłoszeniu zaczynała się w okolicach 6,5 tyś więc mocno z niej schodzi. Gdyby to był jakiś zadbany egzemplarz to wątpię by ktoś miał problem ze sprzedaniem go w tych pieniądzach. Tak jak napisał benywariat moto leżało na obie strony.

Edytowane przez casper92