Skocz do zawartości

Led, Lcd, Plazma?

Gość tasior
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec tak,projektor mam w sypialni,w pokoju mam cegłe na scianie wiec odpada.Lampa w projektorze wytrzymuje 6000h i kosztuje 600-700 zl gdzie projektor np Benqu 1tys wiec koszty nie sa straszne.Plazma Panasonica jest fajna ale pokoj musi byc raczej ciemny czyli nie moj :-) w max pobór pradu to 300W przy skokach narciarskich i tak grzeje,ze śnieg u Małysza sie topi hehe .Poza tym z koncem roku Panasonic wycofal sie z produkcji plazm...co z serwisem itd.Nowy Philips żre 50W,poza tym nie chcial bym latac i wylaczac tv bo rachunki duze,40-50W to moze sobie grac i grac do tego Philips ma ambilight co dziala na plus.Od czytania forum hdtv juz mnie leb boli i tak nic nie wiem :-)

Nie patrz na błędy, to tylko Sony Solniczka

Tak czytam i powiem jedno. Plazme mam Panasonica licznik na ścianie obroty ma takie że szkoda gadać. Rodzicom wybrałem samsunga led model ue 6500 i jak dla mnie obraz powala. Nie jest to może to co plazma ale gdybym miał kupować jeszcze raz dla siebie to zdecydowanie wybrałbym tego samsunga .

Wszystko zależy jak to ma być używane. Jeżeli u kogoś TV chodzi niemal non-stop to plazma nabije trochę na licznik.

U siebie plazmy używam praktycznie tylko do oglądania filmów i jestem mega zadowolony.

Obraz, kolory, kontrast, czerń bez zastrzeżeń.

Edytowane przez kem

:oki:

kem dobrze gada :usmiech:

• 5 months later...

Pany odświeżę trochę temat....szukam czegoś do oglądania zamiast czytać to durne PBC :P :P :P

szukać już czegoś 4K czy na razie sobie dać spokój? Ma być smukły, cienki , inny niż czarny (wymagania kobity) - dobrze oglądać się szpila (moja wymagania :P ). myślę nad czy takim

http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-55la965v.bhtml

albo

http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue55h7000sl.bhtml

nie jestem jakimś tvfilem więc Magpaj daruj sobie wywody wyższości produktu A nad produktem Z   :takaemotka:  :takaemotka:

Edytowane przez Ojciec Abstynent

Abdar Ty masz kobietę???? prawdziwą???

:zeby: :zeby:

weź Ty sobie kup książkę, a nie ten badziew telewizyjny,

ps. nie mam telewizji i jakoś żyje! :)

Coś śmiesznie tani ten 4K. nie ma tam żadnego haczyka?? Poza tym w Polsce dopiero co HD się spopularyzowało, także na 4K raczek nie ma co liczyć w najbliższym czasie.

Nowe telewizory od LG OLED (organiczne ledy) i pięknie bedzie :P wedlug mnie 4k jeszcze przez kilka lat sie nie przyjmie :D

Wysyłane z mojego Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

Stempel akurat jest promo...choc jak wszystko po prostu tanieje elektronika

No jak zobaczyłem cenę to się trochę zgarbiłem, bo generalnie w porównaniu do normalnych TV full HD jest po prostu tani. Ale jak jest git to zajebiście.

Ostatnio oglądałem takie TV 4k chyba od sony, nie wiem ile cali ale wielke w choooy, sygnał oczywiście 4K i robił na prawdę wrażenie. 

No tak obraz w pytonga tylko w marketach obraz pokazuja pewnie juz nagrany w 4k wiec robi gale. A mnie ciekawi jak to sie ma do ogldania np. Nka

Pewnie będziesz miał obraz taki jak HD, nie wydaje mi się żeby HD było konwertowane do 4K i wyświetlane w wyższej rozdziałce. Zabierz lapka z filmem albo czymś do przetestowania, podepnij się na miejscu i przetestuj, wątpię żeby obsługa miała coś przeciwka a raczej jeszcze Ci pomoże, w końcu zastanawiasz się nad kupnem tego sprzętu.

Edytowane przez Stempel

Jednak do 4k mamy jeszcze czas wiec dzisiaj byl zakup szajsunga ue55h700sl

Zobaczymy jak to bangla

Abdar Ty masz kobietę???? prawdziwą???

:zeby: :zeby:

weź Ty sobie kup książkę, a nie ten badziew telewizyjny,

ps. nie mam telewizji i jakoś żyje! :)

Radzior, jak ma kobietę, to i tv musi mieć. Takie życie, taka kolej rzeczy :D

A co do jakiegoś 4k, to ja się pytam na co to komu?

Obraz w ful HD ma tyle szczegółów, żeby to ogarnąć to trzeba z 1m tv oglądać.

No chyba, że ktoś ma zamiar sprawić sobie ekran na całąś cianę, to przepraszam... :P

Edytowane przez kem

Radzior, jak ma kobietę, to i tv musi mieć. Takie życie, taka kolej rzeczy :D

kurcze, chyba masz jednak rację..

z tą rozdziałką 4K to w sumie fajna opcja. Oglądałem to w sklepie i wygląda super. Tylko właśnie kwestia ile miejsca na dysku potrzebuje film w takim formacie? 1TB????? :boje_sie:

Ciekawe tylko na ile jest to zasługą rozdzielczośći materiału wideo, a na ile jakości ekranu.

Tzn chciałbym naocznie porównać sobie na tym samym sprzęcie materiał FHD i ten 4K.

Trzeba się wybrać do sklepu kiedy.. :)

Tylko właśnie kwestia ile miejsca na dysku potrzebuje film w takim formacie? 1TB????? :boje_sie:

4x więcej pikseli, więc skoro teraz przy h264 hd zajmuje 1,5GB to 4k na tym samym kodeku max 6GB. Chyba że masz na myśli RAWy :]

a jak się ma do tego BluRay??? to dość duże pliki też są ale czy odpowiednio wysokiej jakości?? heuu??

I tak 100x wyższej niż nasza telewizja naziemna HD :D

ja tam mam filmy mkv srednio po  12gb, a 1080 mkv po 19gb

ja tam mam filmy mkv srednio po  12gb, a 1080 mkv po 19gb

i wszystkie z Sasha Gray  :P :P

niby te 4K mają podpicie zwykłego materiału SD,HD ale jak to sie ma do rzeczywistości nie sprawdzałem. Na 4K jeszcze przyjdzie czas.... :D

no właśnie,  dobrze ze   wspomniałeś, teraz pytanie kiedy mi je oddasz ? :takaemotka:

oddam tak przeorane ,że żadne tv tego nie pociągnie lepiej..............lepiej od Sashy  :takaemotka:  :takaemotka:  :takaemotka:  :takaemotka:  :takaemotka:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.