Skocz do zawartości

Zaciski Tokico 6Cio Tłoczkowe

krynio
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

lista odpowiednikow :

hayka pierwsza

kawa 7/9/12

gsxr srad 750

gsxr k1-k2 1000

tlr 1000

B12 II gen.

zlote sa w: kawie 12, gsxr k1-k2 1000

Heh, nie moge sie doczekac zeby zobaczyc twojego monstera po zimowym tjuningu :)

dalej bedzie paskudnym Brzydalem ;)

• 2 months later...

nabyłem zawias od gsxr 1000 k1 i mam problem z zaciskami od bandziorka nie pasują maja inny rozstaw śrub i pytanie jak przebić sztycę w półkach

Sztyce na prasie najlepiej. A zaciski, albo sprzedaj te i kup od gixa, albo dorob dystanse. Duza roznica wogole?

jak wrzucacie zaciski 6 tłoczkowe to tylko z radialką inaczej to qpa.

jak wrzucacie zaciski 6 tłoczkowe to tylko z radialką inaczej to qpa.

a to niby dlaczego ja mam komplet 6 tłoczkowych z dedykowana do nich pompa wcale nie radialną i jakoś hamuja idealnie ba po montazu radialnej to byla kupa ;) uzasadnij dlaczego niby rdialka miala by byc lepsza ? jesli maszkomplet z dedykowana do nich pompawszystko bedzie dzialac jak nalezy

duż rolę odgrywa średnica tłoczka w pompie.

duż rolę odgrywa średnica tłoczka w pompie.

Masz racje ale jesli pompa zwykła nie radialna jest dedykowana do 6 tłoczkowych zacisków to musi spełniac swoja role odpowiednio chodziło mi żeby Cirus uzasadnil swoja wypowiedz bo napisal tylko ze bez radialki to kupa bez zadnych konkretow a ja jestem zupełnie innego zdania bo znam zasade dzialania tych pomp i roznice miedzy zwykla a riadialna i wiem ze nie zawsze jest to dobry pomysl ;)

Napisano (edytowane)

baldhead ma racje.

ja mam zaciski od II gen, pompe od I gen, oplot. no dziala. jakos dziala. ewidentnie czuc ze pompa ma problem z dozowalnoscia.

Krav ma zaciski od zx12, pompe od hayki chyba 19mm. szalu specjalnego nie ma, ale w porownaniu do pompy z I gen daje rade.

chriss ma zaciski ze srada 750, pompe radialna 19mm chyba z K6 1000, oplot i mowil, ze w porownaniu do serii II gen (dedykowanej pompy) robi robote.

taka mala drabinka a widac jak wydajnosc sie zmienia.

Edytowane przez krynio

edit: moja pompa jest z k7-k8. w k6 jest inna.

No robi robotę na tym zestawie, ale i tak brakuje mi radialnych zacisków...

uzasadnij dlaczego niby rdialka miala by byc lepsza ? jesli maszkomplet z dedykowana do nich pompawszystko bedzie dzialac jak nalezy

oj tam temat rzeka, nie oszukujmy się ale zacisk 6 tłoczkowy ze zwykła pompą pracuje powiedzmy "tak sobie" ( szczególnie jeżeli mowa o tych zaciskach które żeby działać prawidołowo powinny być czyszczone co pół roku) pompa radialna daje dużo lepszą modulacje co w połaczeniu z oplotem i czystymi tłoczkami dopiero fajnie działa, najlepiej jak ma się pompe + zacisk radialny no ale w temacie mowa o swapie na 6 tłoczków.

Edytowane przez Cirus

• 7 months later...

witam,

Nie chce zaczynac nowego tematu bo mam takie krotkie pytanie odnosnie hamulcow.

A wiec czy zaciski tokico z II gen beda pasowac do 1gen? I czy to rozwiaze problem ze slabymi hamulcami w bandycie 1generacji?

Jak zalozysz te zaciski, to nawet przy oplotach jest slabo. Trzeba wymienic pompe na banditowa 2 gen albo od hayki.

Jak bedziesz kupowal ktoras z tym pomp, wez od razu z klamka. Ta z 1 gen nie podejdzie.

edit.

Teraz spjrzalem na Twoj avatar i widze, ze masz b6. Tu jest inna srednica tarczy.

Zeby to mialo sens musialbys jakis adapter zrobic na zacisk, zeby klocki cala swoja powierzchnia zbieraly tarcze. Albo zmienic zawias...

Montowac zacisk zeby tarcza byla zbierana przez 2/3 klocka to bez sensu.

Edytowane przez krynio

nie wiem czy dobrze zrozumialem, czyli problem tych slabych hamulcow lezy po stronie pompy, tak?

jak wymienie pompe i zostawie orginalne zaciski to zacznie hamowac?

zainwestuj w oploty+dobre klocki. potem mysl nad pompa.

a ja polecam zaciski 4-tłoczkowe + pompa radialna, jest dużo lepiej, ale  w moim odczuciu jeszcze  troche brakuje do tego co bym chciał.

Może kolega Lelon  napisze opinie:  moje hample vs  stockowe banditowskie

a ja polecam zaciski 4-tłoczkowe + pompa radialna, jest dużo lepiej, ale  w moim odczuciu jeszcze  troche brakuje do tego co bym chciał.

Może kolega Lelon  napisze opinie:  moje hample vs  stockowe banditowskie

Bald, z jakiego moto masz te zaciski i pompę przeszczepione?

Zaciski  z sv1000/gsr600/chyba na 90% bandit 650/1250 do tego adapter do nich i pompa radialna z B-kinga + oplot

Zaciski  z sv1000/gsr600/chyba na 90% bandit 650/1250 do tego adapter do nich i pompa radialna z B-kinga + oplot

Adapter czyli jakieś dystanse? Rozumiem, że zawiechy i tarcz nie trzeba zmieniać?

tak adapter razem z "nakrętkami" z SVforum + tulejki dystansowe + śruby reszta bez zmian

u mnie to trochę gorzej wygląda  pod względem estetyki ale ogólnie to coś takiego:

hpug9n.jpg

5w1jfn.jpg

Edytowane przez baldhead