Skocz do zawartości

Zaciski Tokico 6Cio Tłoczkowe

krynio
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

tak adapter razem z "nakrętkami" z SVforum + tulejki dystansowe + śruby reszta bez zmian

Na SVForum ktoś dorabia te adaptery? Jakie koszta całkowite były za całą modyfikację ?

adaptery jeden koleś miał( w sumie dwóch ale  te drugie jakoś mi nie podeszły wizualnie)  za  adaptery + tulejki+ śrubu  troche ponad  120 zeta chyba z tym że ja musiałem dorabiać  grubsze tulejki koszt 40 zł  bo mam inne tarcze  troche grubsze niż banditowskie.

Do tego zaciski,   zależy w jakiej cenie uda Ci sie wyrwać i od czego, koszt od 100 do 300 max 350 jak byś brał od jakiejś hondy złote nissiny, pasuję jeszcze 4 tłoczkowe od innych motocykli, miałem gdzieś zapisane ale  pewnośc jaką daje to 95%.

A pompę radialna  to też ciężko upolować kompletną  ceny około 150-200zł

a ja polecam zaciski 4-tłoczkowe + pompa radialna, jest dużo lepiej, ale  w moim odczuciu jeszcze  troche brakuje do tego co bym chciał.

Może kolega Lelon  napisze opinie:  moje hample vs  stockowe banditowskie

Miękka klamka robi robotę :D

Bald twoje odczucia zlatują już zboczeniem na punkcie hamulców :P (już lepiej w bandicie  się nie da :P )

a tak na poważnie - seryjne hamulce w bandicie to g...no :/ w porównaniu to tego co Bald ma u siebie  :)

mniej więcej :  jadąc Baldowym bandziorem używałem 1/4 siły docisku aby uzyskać ten sam efekt hamowania :boje_sie: :boje_sie: :boje_sie:

jednym słowem przejazd Baldowym bandziorem zaowocuje pewnymi zmianami w moim dziorku w długie zimowe wieczory :)

Edytowane przez lelon
  • Upvote 1

no Lelon ładnie podsumował :) na postoju porównując miękkość klamki  to u mnie wygląda na strasznie gumowatą i jak by zapowietrzonę u Lelona  hebel żyleta  klamka się wciska z ładnym oporem, niestety podczas jazdy wszystko sie zmienia.

Czytającym ten temat jeno uwagę zwrócić bym chciał, że to bynajmniej nie chodzi o jak największą ilość tłoczków, żeby mieć jak najlepsze hamowanie, a jakość i projekt wykonania.

W GSX-R1000 kiepskie sześciotłoki zastępuje się czterotłokami z np. GSX-R600.

Im więcej tłoczów tym lepiej

• 2 years later...

Sorry za odkop ale chciałem sie upewnić.

Przeczytałem temat od początku do końca.

Sprawa wygląda tak że do mojego b12 1gen zapakowałem przód ze srada 750(ups,wieksze tarcze i 6tloczkowe zaciski)

Poskładałem to wszystko tylko trochę nie podobał mi się zbiorniczek na płyn przy pompie od gixa(którą mam) i zamontowałem oryginalną od b12 1gen.

Jednym słowem wielka kupa.Skończyło się na tym że zamontowałem stalowy oplot-troche mniejsza ale dalej kupa.

Padły tam słowa żeby przełożyć pompe z 2gen.Z tego co patrzylem w katalogu z oryginalnymi czesciam (OEM) to 1 i 2 gen mają te same pompy.

Wiem że temat ma 3lata :D ale chciałbym się upewnić czy jeśli założę pompe z gixa która jeździła z tymi hamulcami+stalowy oplocik to będzie kosa?

I drugie pytanko,czy do tej zawiechy spasują stare zaciski 4 tłoczkowe z b12 1gen te które miałem oryg?

Edytowane przez Jarek312

Dodam jeszcze,ze mimo identycznego wyglądu zewnętrznego 6-cio tloczkowych zacisków Tokico różnią sie one średnicami samych tłoczków.W B12 i Hajce na jeden zacisk przypadają 4tloczki większej średnicy i 2 mniejszej natomiast w Kawasaki wszystkie 6 tloczkow sa jednakowej średnicy tej większej.Kupilem kiedys takowy od kawasaki bo potrzebowałem wymienić na szczęście tej wiekszej średnicy.Poza tym z zewnątrz nie ma opcji żeby to zauważyć.

musisz założyć pompę od II gen. Pompy  między 1 i 2 gen. się różnią.

Dziwne,patrzyłem 3x i pompy z 1 i 2 gen ma te same symbole co do śrubki.

A jeśli założę tą z gixa? Te z pojemniczkiem plastikowym to są promieniowe tak ?

Edytowane przez Jarek312

Te z plastikowym pojemniczkiem to Radialne :)

Załóż pompę radialna z Gixa i hebel będzię kosa.  Ja w swoim B6 miałem gumową klamkę, założyłem pompę radialna z B-Kinga i stalowy oplot hamulec stał się dwu palcowy i lepiej dozowalny.