Skocz do zawartości

Nasze Filmy z Jazdy

Pitbull
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

chriss ,Wy tam macie prywatna kawalek autostrady na palenie tych lakow czy jak, bo z filmiku tak to wyglada?

Nie, budują drogę S5 :D

Dziwnie przechodzisz z zakrętu w zakręt. Wprowadzasz moto w przechył przesuwaniem się po kanapie? Pytam, bo ja robię zupełnie inaczej. Czyli d****o i ciało równo względem motocykla i przerzucam po zakrętach przeciwskrętem słabszym lub mocniejszym. Jedynie oczy staram się mieć horyzontalnie cały czas bo to ułatwia ocenę położenia.

Tego nas właśnie głównie uczyli na S-S-Motoszkole II, żeby nie kłaść się razem z motocyklem tylko balansować ciałem (dupa z kanapy, głowa po za owiewkę czyli jak do zwisu "na kolano" - przed wejściem w zakręt - kiedy moto jest jeszcze prosto/stabilne). Żeby przesunąć środek ciężkości i zmniejszyć pochylenie moto. Na filmiku tego nie za bardzo widać, ale zakręt był pod kątem prostym.

Po przesiadce z Inazumy na Haykę przestałem się tak "wygłupiać" bo ona jest sterowana bez żadnego wysiłku... samą myślą :D [ pochyla się od samego nacisku na kierownicę]. Ale jak kazali - tak ćwiczyłem.

Tego nas właśnie głównie uczyli na S-S-Motoszkole II, żeby nie kłaść się razem z motocyklem tylko balansować ciałem (dupa z kanapy, głowa po za owiewkę czyli jak do zwisu "na kolano" - przed wejściem w zakręt - kiedy moto jest jeszcze prosto/stabilne). Żeby przesunąć środek ciężkości i zmniejszyć pochylenie moto. Na filmiku tego nie za bardzo widać, ale zakręt był pod kątem prostym.

Po przesiadce z Inazumy na Haykę przestałem się tak "wygłupiać" bo ona jest sterowana bez żadnego wysiłku... samą myślą :D [ pochyla się od samego nacisku na kierownicę]. Ale jak kazali - tak ćwiczyłem.

O w takim razie zwracam honor. Muszę się chyba jeszcze podszkolić, choć w motocykliście doskonałym jest coś właśnie na ten temat i wrócę sobie do tego rozdziału. Argument o balansowaniu ciałem i zmniejszeniu pochylenia moto jest logiczny. Nawet chyba właśnie w w/w jest opisane, że jeden przejedzie zakręt szorując wszystkim czym się da po asfalcie sypiąc iskry, a drugi niczym nie przytrze i w dodatku pojedzie szybciej ;) Czyli że ja bym tarł ? heheh

ps. moze przeniesiemy watek w osobny temat, bo ciekawa sprawa wyszła, a OT szkoda robić.

Edytowane przez MetalBeast

mało mało :P wiele zagranicznych a lubię polskie akcenty, może powstaną jakieś dłuższe produkcje tych co sklejali coś w sezonie :)

No to masz tam moje gdzieś wyżej. 5 minut dynamicznej jazdy.

w sumie sam nie mogę znaleźć wyżej, to jeszcze raz zapodam:

http://www.youtube.com/watch?v=YLsAyKWqKIg

a dziękuję:) gopro... cóż drogo ale... idzie zima a mam 800gb materiału... :D myślę, że warto było :P

Obiecalem, wiec wstawiam

Filmik jeszcze raz wgrany, ale musicie kliknac w linka, bo podobno YT czepia sie sciezki dzwiekowej

Edytowane przez BANdziorro
  • Upvote 1

jasne że warto...sam myślałem żeby kupić i ponagrywać nieco akcji w górach, ale wersja hd jest droga a przy zwykłej jakość nie zachwyca. 800gb..masakra ile to godzin nagrywania?

@ MetalBeast czym nagrywałeś filmik ??

@ mercyful ile płaciłeś za swojego goproHD

jasne że warto...sam myślałem żeby kupić i ponagrywać nieco akcji w górach, ale wersja hd jest droga a przy zwykłej jakość nie zachwyca. 800gb..masakra ile to godzin nagrywania?

ja zainwestowalem w 808 spy keychain cam 720hd wersje #11 i powiem ze jestem zadowolony, z karta lacznie kupowana oddzielnie okolo 200zl za wszystko mnie wynioslo, a chcialem hd bo mnie oczy bola od ogladania tej pikselozy :)

@BANdziorro

ale szybko jezdzisz w tych korkach, tez bym sie bal. a tak serio to ja tez ostatnio stworzylem swoje pierwsze wideo. im wiecej bedziesz robil filmikow tym one lepsze beda.. nagrywasz md80?

ja zainwestowalem w 808 spy keychain cam 720hd wersje #11 i powiem ze jestem zadowolony, z karta lacznie kupowana oddzielnie okolo 200zl za wszystko mnie wynioslo, a chcialem hd bo mnie oczy bola od ogladania tej pikselozy :)

@BANdziorro

ale szybko jezdzisz w tych korkach, tez bym sie bal. a tak serio to ja tez ostatnio stworzylem swoje pierwsze wideo. im wiecej bedziesz robil filmikow tym one lepsze beda.. nagrywasz md80?

Hej, kupilem jakas chinszczyzne po 30 zl za sztuke i zamocowalem jedna wewnatrz kasku a druga na crashpadzie. Jednoczesnie nagrywalem zwykla kamera DVD zamocowana na tankbagu. Ogolnie jest ok, ale sa frgmenty materialu, gdzie jakies bledy zapisu mialem, pradopodobnie dlatego, ze nie zamortyzowalem drgan z crashpada i sie karta microsd mogla czasami rozlaczac :)

Edytowane przez BANdziorro

• 2 weeks later...

New video- kilka ujęć z tegorocznej wycieczki do Włoch:) miłego oglądania (podstawi się za ok 35 minut):

http://www.youtube.com/watch?v=Xf1DKJoygg8

co do kamerki to ok 1k zł niestety- teraz tanieją bo na rynek wchodzi GoPro 2 za 1,5k zł :) 800gb to prawie cały ten sezon:)

ważne, żeby oglądać z dźwiękiem- głośno! Pani zajebiście śpiewa... !

Nieźle ciapek! Idzie się wczuć w klimat. Osobiście lubię taką jazdę. Sam, gdzieś bocznymi drogami gdzie nie ma ruchu a są ciekawe widoki.

Szkoda, że w tym sezonie nic nie nagrałem na 'go pro' :(

dokładnie tak MetalBeast mam czasami taką fazę na pośmiganie takimi terenami i polukanie na nturę bardzo przyjemna sprawa. Po drugie tak mnie urzekła ta pogoda że musiałem coś wstawić. Zwłaszcza że jeździłem właśnie na mp3 z dragonforce może ni każdemu to podchodzi ale mi idealnie pasowało :D

Edytowane przez ciapek

• 1 month later...