Skocz do zawartości

Nasze Filmy z Jazdy

Pitbull
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

jak już się motomikołaje pojawiły, nie mój filmik ale na nim jestem:

• 4 weeks later...

nie wiedziałem gdzie to wrzucić.

Edytowane przez krynio

fajnie komuś bluzę podwiewało przy 299....

"Czysta" po mieście, nocą to wprost proszenie się o kłopoty i zupełna nieodpowiedzialność !!!!!

Nie idżmy tą drogą !!!!!!!

Ja wiem ,że czasami można ulec możliwościom naszych sprzętów,ale na Boga róbmy to z głową.

Chcesz sprawdzić swoje umiejętności i/lub możliwości moto jedz na tor lub wybierz jakiś

odcinek pustawej autostrady .Ale w mieście ,taki niczego nie spodziewający kierowca tira jak zobaczy w lusterku

wstecznym punkt świetlny to prędzej pomyśli o UFO niż wyobrazi sobie  moto na asfalcie ,

zajedzie drogę i gościa trzeba będzie szpachelką z asfaltu zdrapywać !!!!!!

I nie pomogą umiejętności takiego kierownika CBR-y,a widać ,że je ma ,

bo chodzić "czysta " po zakrętach to trzeba umieć.Pamiętajmy ,że w mieście natężenie nieprzewidywalnych,

niekorzystnych zagrożeń jest dużo wyższe niż na pustej autostradzie.

Przez takich kierowników hondy przypina się motocyklistom łatkę dawców organów,

Dla nich i przez nich są też prewencyjne przepisy o zabieraniu prawa jazdy po przekroczeniu o 50 km/h w mieście.

I osobiście wątpię ,aby ten gościu miał szansę dożyć sędziwego wieku,ale takiego wieku mu życzę.(jak się opamięta )

• Upvote 2

Starzy tetrycy i rencisci proste ze 299 to glupota bo zawsze mozna odwinac do 340 :D

no mnie wystarczyło 15 sekund z filmu.

nudne i chyba już oklepane.

Mi wystarczyło ponownie usłyszeć maszynę kręcącą się do 14 tys. rpm i znowu zachciało mi się jeździć :D

Szkoda że mało materiału z Treblinki.

Zawsze zastanawiałem się czy tam się wybrać?

a tak byłaby mała zachęta

:)

Neonkin, jakbyś kiedyś miał zamiar tu przyjechać to daj znać, mam tam rzut beretem więc można by się wspólnie przejechać, a potem zrobić objazdówkę jbc, zapraszam :)

Moim zdaniem warto odwiedzić to miejsce, może nie jest tak spektakularne jak np. Majdanek ale jednak warto. Ja osobiście chciałbym podlecieć tego lata do Sztutowa, mam nadzieję, że wypali :)

Neonkin, 10maly, dam wam dobry powód!

12-14 maja jest w okolicach Łochowa (do tej pory zawsze w Koszelance) Wściekłe Party XV!

Można zrobić obiazdówkę po okolicy, do Treblinki będzie raptem 20 kilometrów...

O to to dobrze gada moze do tej pory i ja sie dorobie motóra

Cirus, szybko się dorabiaj bo rozpoczęcie sezonu w Łochowie będzie pewnie w kwietniu... :usmiech:

No i żebyś się nam nie zgubił jak ostatnio...A zacna impreza była u Wikinga!  :P

Mi wystarczyło ponownie usłyszeć maszynę kręcącą się do 14 tys. rpm i znowu zachciało mi się jeździć :D

Neonkin, jakbyś kiedyś miał zamiar tu przyjechać to daj znać, mam tam rzut beretem więc można by się wspólnie przejechać, a potem zrobić objazdówkę jbc, zapraszam :)

Moim zdaniem warto odwiedzić to miejsce, może nie jest tak spektakularne jak np. Majdanek ale jednak warto. Ja osobiście chciałbym podlecieć tego lata do Sztutowa, mam nadzieję, że wypali :)

Byłem w Sztutowie i więcej nie pojadę do takiego miejsca.....Serce się kraje patrząc i słuchając co się w takich obozach działo

Ja staram się zwiedzać takie miejsca.

Są symbolem tego co człowiek potrafi zrobić drugiemu człowiekowi.

Człowiek mimowolnie zaczyna się później zastanawiać nad tym okrucieństwem

i myśleć o tych wszystkich ludziach, dzieciach, którym w ten sposób odebrano życie.

To jest niewyobrażalne.

Fakt patrzy się na te piece i baraki, które teraz stoją ciche i puste ale jakby wyobrazić sobie jak to wszystko chodziło, pracowało

Krzyk uśmiercanych ludzi i dzieci.

Teraz też jestem ojcem i gdy pomyślę o moich dzieciach w tym miejscu to... :(

Ciary przechodzą.

Widziałem Majdanek i Oświęcim chyba ze dwa razy. Majdanek jednak pamiętam wiele dotkliwiej.

Do Sztutowa chciałem się wybrać ale wydawało mi się że tam nie wiele można zobaczyć.

W ten czas myślałem żeby wybrać się specjalnie ale chyba odwiedzę to miejsce przy okazji.

Edytowane przez Neonkin

Cirus, szybko się dorabiaj bo rozpoczęcie sezonu w Łochowie będzie pewnie w kwietniu... :usmiech:

No i żebyś się nam nie zgubił jak ostatnio...A zacna impreza była u Wikinga!  :P

Blablabla armatury mnie zblokowaly, teraz stancie w mniej zatloczonym miejscu :)

dlatego zamiast punktów powinni wsadzać do... 

do straży pożarnej lub na SOR (szpitalny oddział ratunkowy)

z motocyklami pamiętam jedną przygodę.

gość się rozwalił nie ze swojej winy bo miał 150 na godzinę i traktor mu wyjechał.

głowa rozwalona płyn mózgowo rdzeniowy się wylewa gość odzyskuje na chwilę przytomność i z przerażeniem w oczach pyta czy będzie żył.

pogrzeb był 5 dni później.

Druga akcja szybki bill zabija 3 kolegów sam przeżywa, siedzi koło zmasakrowanego przyjaciela i płacze.

Trzecia akcja kierowca rozcięty na pół, pasażer 30metrów dalej rozfaknięty na kamieniu, z tyłu w rozpołowionym samochodzie siedzi przyszła żona i patrzy na dół swojego przyszłego męża, góra wyjechała z ciężarówką w którą się wbili przy 170 na godzinę.

Gość był znany z jeżdżę szybko ale bezpiecznie...

Czwarta pod strykowem koło Poznania, 220 na godzinę i drzewo, pasat rozwalony doszczętnie, mąż rozfaknięty, żona rozwałkowana, dzieci z pourywanymi nogami poza samochodem łącznie 4 zabitych.

Piąta, poznań dębiec, ojciec leży pod płotem, rozwalone płuca, śmierć na miejscu, na ulicy na środku przejścia dla pieszych klęczy kierowca lat 20 i wrzeszczy jezu zabiłem go, ratuj go... 

I własnie takich spidi racerów powinni tam zabierać, powinni czuć ten zapach śmierci, potaplać się w krwi i jelitach, zapewne znaczna część z nich otrzeźwiała.

Sorry za oftop w Sylwestra, ale jako były ratownik medyczny latający do wypadków, mam krótki lont na akcje 300/h w środku miasta...

"Czysta" po mieście, nocą to wprost proszenie się o kłopoty i zupełna nieodpowiedzialność !!!!!

Nie idżmy tą drogą !!!!!!!

Ja wiem ,że czasami można ulec możliwościom naszych sprzętów,ale na Boga róbmy to z głową.

Chcesz sprawdzić swoje umiejętności i/lub możliwości moto jedz na tor lub wybierz jakiś

odcinek pustawej autostrady .Ale w mieście ,taki niczego nie spodziewający kierowca tira jak zobaczy w lusterku

wstecznym punkt świetlny to prędzej pomyśli o UFO niż wyobrazi sobie  moto na asfalcie ,

zajedzie drogę i gościa trzeba będzie szpachelką z asfaltu zdrapywać !!!!!!

I nie pomogą umiejętności takiego kierownika CBR-y,a widać ,że je ma ,

bo chodzić "czysta " po zakrętach to trzeba umieć.Pamiętajmy ,że w mieście natężenie nieprzewidywalnych,

niekorzystnych zagrożeń jest dużo wyższe niż na pustej autostradzie.

Przez takich kierowników hondy przypina się motocyklistom łatkę dawców organów,

Dla nich i przez nich są też prewencyjne przepisy o zabieraniu prawa jazdy po przekroczeniu o 50 km/h w mieście.

I osobiście wątpię ,aby ten gościu miał szansę dożyć sędziwego wieku,ale takiego wieku mu życzę.(jak się opamięta )

• Upvote 2

pwm - Bardzo dobry komentarz. popieram. 

A co do motocyklowych Mikolajek to super imprezy .. szkoda ze tutaj w niemczech u mnie nie ma...  przynajmniej jak narazie sie nie spotkalem z takim czyms...  

Troche nas tu za malo chyba w okolicy .... 

dlatego zamiast punktów powinni wsadzać do... 

do straży pożarnej lub na SOR (szpitalny oddział ratunkowy)

z motocyklami pamiętam jedną przygodę.

gość się rozwalił nie ze

...

zapewne znaczna część z nich otrzeźwiała.

Daje do myślenia

:)

Pwm,bardzo obrazowy komentarz!!! Robisz w policji czy pogotowiu ratunkowym ?

Ale często jedynie taki zimny prysznic potrafi włączyć myślenie.

Nasza pasja motocyklowa jest niebezpieczna z założenia,niestety,

ale zachowanie zdrowego rozsądku pozwala zminimalizować zagrożenia,

choć nigdy nie wyeliminuje ich w 100 %

Warto mieć świadomość ,że przy kultowych "czystu " przelatuje się ponad 83 m w ciągu sekundy,

a 1s  to jest czas reakcji przeciętnego człowieka.

Mariuszu odpowiem troszkę za kolegę :)

......ale jako były ratownik medyczny latający do wypadków, mam krótki lont na akcje 300/h w środku miasta...

to ja poproszę więcej w sezonie, kiedy człowieka czasem ponosi :)

zawsze trzeba myśleć że trzeba do kogoś wrócić

jak dla mnie to mogą latać i po 400 byle nie w mieście i tam gdzie są inni użytkownicy, ale nie byłoby szpanu przed nastolatkami

Ratownictwo medyczne własna firma, było to z 16 lat temu.

Historia na flaszkę jak się zobaczymy ;)

Pwm,bardzo obrazowy komentarz!!! Robisz w policji czy pogotowiu ratunkowym ?

Mariuszu odpowiem troszkę za kolegę :)

Dzięki Zbychu,no cóż SKS mnie dopada,nie doczytałem.

pwm - Bardzo dobry komentarz. popieram. 

A co do motocyklowych Mikolajek to super imprezy .. szkoda ze tutaj w niemczech u mnie nie ma...  przynajmniej jak narazie sie nie spotkalem z takim czyms...  

Troche nas tu za malo chyba w okolicy .... 

Co do Mikolajek, mieszkasz w Niederrhein, czyli na zadupiu. Nastepnym razem przyjedz tutaj to i na mikolajki (tu odbywa sie to w Wigilie)

sie zalapiesz.  :P

A tak ogolnie, wcale nie tak malo was tam. Uwierz.

Co do Mikolajek, mieszkasz w Niederrhein, czyli na zadupiu. Nastepnym razem przyjedz tutaj to i na mikolajki (tu odbywa sie to w Wigilie)

sie zalapiesz.   :P

A tak ogolnie, wcale nie tak malo was tam. Uwierz.

pozyjemy zobaczymy....   

No z tym  zadupiem to masz racje...   :D  :D  :D  

Co dwa lata jestem w Xanten na zlocie wiec moze kiedys...

PWM dobrze pisze, pracuję gdzie pracuję motocyklistów już 3 przykrywałem folią, o kierowcach puszek nie wspomnę, nawet te czysta na autostradzie jest paranoją, moze przesadzam zaraz ktoś powie,ale jak PWM pisał zapraszam zobaczyć taki widok..