Skocz do zawartości

Wasze Loginy

pk38a
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem ostatnio sondy na naszym forum i znalazłem starą sondę na temat dobrego smaku w nazewnictwie loginów. Przebywając tu na forum ciekawy jestem skąd się wzięły wasze loginy??

Mój pk38a wykorzystuję niezmiennie od 10 lat a wzięło się to stąd że w szkole podstawowej na informatyce mieliśmy założyć e-mail więc niewiele sie zastanawiając wyszło jak wyszło pk38a ( pk - inicjały, 38a - numer domu ) i tak już zostało. Ciekawy jestem jak powstały wasze.

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Wojtuniunia

5

• Cielak

4

• mała_czarna

5

Loginy co niektórych są oczywiste, ale są tez takie nad którymi trzeba sie już zastanowić ;)

moj to moja ksywa od dziecka

Mój to dopiero szczyt pomysłowości! :)

Mój podobnie jak kolegi jest szalenie pomysłowy :) o tyle że na koniec dodałem NGI co oznacza woj. warmińsko-mazurskie oraz miasto Giżycko

Soko to imię indiańskie nadane mi z zastępie czarnych stóp :D

mój login to długa historia :) jest złożeniem wyrazów: "czaszka" i "kot" (jak nietrudno się domyślić)

najlepiej charakteryzuje go pewien cytat zaczerpnięty z forum muzycznego dla basistów:

---------------------------------------------------------------------------------

[...]a jako, że w Mayo się dość długo znamy to zrobili mi dowcip,

którego w sumie sam nie rozumiem.

Czaszkot to jakiś wewnętrzny żart albo coś..."

- gooretzky

Niestety nikt nie może powiedzieć czym jest

CZASZKOT

To trzeba zobaczyć samemu...

---------------------------------------------------------------------------------

Edytowane przez Czaszkot

Historia mojego dopiero jest przewrotna :P

Lata temu grywajac godzinami w Counter Strike'a chcialem poosmieszac paru znajomkow zabijajac ich nozem i zmienilem nick na "knife"....okazalo sie ze cos sie pokickalo i zabijalem jako "klife" a ze tamta akcja na dlugo pozostala w pamieci ludzi tak mnie nazywali i tak zostalo poki co :)

ot taki przypadek

a moj to z nazwiska sie wziol - Cielecki mam w dowodzie - jakkolwiek ci co mnie znaja to wiedza ze chucherko to ze mnie zadne-tylko jak ktos kiedys do mnie powiedzial-"ale z ciebie jest zajebiscie wielki ....hmmm...Cielak";D

mój login wziął się stąd że kiedyś na jakimś spływie kajakowym ( Drawą chyba ) tak aktywnie pomagałem znajomym jak im się kajak wysypał że ochrzcili mnie Mitch ,że niby ten ze Słonecznego Patrolu , a 2007 bo wtedy założyłem konto pocztowe, śmiechu kupa bo ja nawet pływam nie za dobrze!

Bartek -> Bartolinek -> Tolinek

Tak mówiła na mnie córka sąsiadki jak byłem mały :)

Nigdzie nie mam problemu z rejestracją na tego Tolinka ;)

Ja podobnie - musiałam założyć konto..

ponadto potrzebowałam swoistego "pseudonimu artystycznego" .. by jakoś rozgraniczyć to co tworze dla siebie od komercji..

szukałam wyrazu który nie istnieje..

tak zostało.. już lata się trzyma..

Znajomi wolą wersję "Amfibia" ;) ale to dłuższa historia..

boszat bo mój mały kolega nie potrafił wymówić imienia Tobiasz :)

mateusz > mati > matis

zostało po jakiejś imprezie jak kumpel seplenił i krzyczał matis :P

Ja należę do grona osób których nie jest specjalnie oryginalny...może za pare sezonów będzie RafałS1250..:D

Mam ksywkę Kondzio (nadana przez nauczycielkę języka polskiego na jednej z pierwszych lekcji, na początku liceum). Było zajęte, więc jest Konrad :) Należę do grupy szalenie pomysłowych ;)

ja otrzymałem taką ksywkę w 1 klasie technikum, chodziłem w koszulce KoRn-a(niestety się sprała) raz tak do mnie jeden kumpel powiedział no i został,

edit: a cyferki to chyba wiadomo, że rok urodzenia B) z małym dodatkiem 8

Edytowane przez kornik19888

Mój podobnie jak kolegi jest szalenie pomysłowy :) o tyle że na koniec dodałem NGI co oznacza woj. warmińsko-mazurskie oraz miasto Giżycko

a ja myślałem, że jestes klientem banku który qrwa nie ma tam oddziału... ING

pojechał człowiek na wakacje z visą w kieszeni i na dzień dobry 40 zł w bankomacie za fatygę zostawił... :D

no a ja to byłem ten, zakrencony jak tampon... no a że skojarzenie z tamponem za bardzo cool nie jest, to skracałem, modyfikowałem, aż wyszedł ZaQaZ (zakrent, zak, zaq... zaqu... zaqaz) no i co prawda zaqazów jest sporo, ale sporą część łamię z premedytacją i pełną świadomością, zwąłszcza jak to cyfra 0 i 5 w czerwonym otoku :)

a ja kiedyś wpisywałem swoje imię przy rejestracji na jakieś forum , (uwaga trudne słowo) omsknął mi się palec i tak powstał maxiek

paluch już od zerówki. nazwisko zobowiązuje(Paluszkiewicz). Dziadek tak miał. Ojciec też, ja i moi dwaj bracia a teraz moje dzieciątko(za 4 miesiące) też będzie miało Paluch. No, chyba że dzidzia będzie dziewczynką--jakieś propozycje:)??

Mój login się wziął z życia. Tak mam na imię.

Edit: Qnerk ma rację spoko.gif

powinno być Rabuś ale nie dało się ś. Dawno temu ukradłem babci część emerytury.

Edytowane przez Rabus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.