Skocz do zawartości

Zabezpieczenie Motocykla Przed Kradzieżą - Jakie?

Gość Dzik
 Share

Zabezpieczenie motocykla przed kradzieżą.  

161 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie zabezpieczenie motocykla przed kradzieżÄ? / utrudnienie dla zÅ?odzieja mogÄ? poleciÄ??

• garaż
      107
    • parking strzeżony
      29
    • alarm
      35
    • disclock
      35
    • disclock z alarmem
      43
    • immobilizer
      19
    • Å?aÅ?cuch
      42
    • monitoring
      15
    • ubezpieczenie AC
      36
    • inne - jakie?
      9
    • nic z powyższych - na zÅ?odzieja nie ma rady
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Proponowałbym jednak zabezpieczenie na tarczę z alarmem, ale koniecznie z grubym trzpieniem. Ja mam coś takiego tylko starszy model:

http://allegro.pl/blokada-na-tarcze-alarm-xena-xx-15-chrom-new-i1450746782.html

Łańcuch jest jednak cięższy i zdecydowanie większy gabarytowo. Jestem zadowolony dobrze płoszy np. dzieciaki na osiedlu. Dobry złodziej i tak wszystko wcześniej czy później obejdzie.

Ja też jestem zdecydowanie za blokadą z alarmem ale podjadą lolą wysiądzie 4 kolesi i załadują na pakę a w dziupli sobie na spokojnie wszystko rozetną.

No i jeszcze jedno ale czy ściągając pokrowiec nie uruchomi się alarm?

Ja też jestem zdecydowanie za blokadą z alarmem ale podjadą lolą wysiądzie 4 kolesi i załadują na pakę a w dziupli sobie na spokojnie wszystko rozetną.

No i jeszcze jedno ale czy ściągając pokrowiec nie uruchomi się alarm?

Jak nie szarpiesz i za mocno nie ciągniesz to nie uruchomi się.

ja od prawie 3 lat uzywam tej:

http://www.youtube.com/watch?v=hdYUcClLRzM

i jestem zadowolony. Jest glosna i odstrasza. Do tego zamek ABUSa (doradzony mi przez miejscowych zlodziei) B)

Chcialem najpierw Xene ale zdecydowanie mi ja odradzali wlasnie ze wzgledu na zamek.

Pozatym to 1,5kg wagi wiec w razie czego moze za bron sluzyc ;)

ja od prawie 3 lat uzywam tej:

i jestem zadowolony. Jest glosna i odstrasza. Do tego zamek ABUSa (doradzony mi przez miejscowych zlodziei) B)

Chcialem najpierw Xene ale zdecydowanie mi ja odradzali wlasnie ze wzgledu na zamek.

Pozatym to 1,5kg wagi wiec w razie czego moze za bron sluzyc ;)

E no bez przesady :rolleyes: przecież ta blokada kosztuje ponad 600 zł

Mnie za AC wyszło 650 zł

Ja szukam jakiejś z alarmem za max 200 zł niestety w tym teście na motocykl-online te dwie których nie przeszli są bez alarmu :angry:

ja dalem 90E na ebayu za nowke a to nie 600zl :)

mam taki w samochodzie , pilociki słabe jakościowo wypada zaślepka mocowania bateri w pilocie ,samoczynnie czasami się załącza alarm ,zasięg tak ok 50 m przy załączonym alarmie po otwarciu drzwi zaczyna brzęczeć alarm w pilocie tak ok po 3-4 sek , zwykła bateria trzyma tak ok 1mies , sądzę że ta technologia nie jest jeszcze doskonała no i ważne w przypadku montażu w motocyklu jaki jest pobór prądu bo ta centralka cały czas wysyła sygnał do pilota ,uważam że jast to taki bardziej bajer :) no ale działa jak na razie ok :)

mam taki w samochodzie , pilociki słabe jakościowo wypada zaślepka mocowania bateri w pilocie ,samoczynnie czasami się załącza alarm ,zasięg tak ok 50 m przy załączonym alarmie po otwarciu drzwi zaczyna brzęczeć alarm w pilocie tak ok po 3-4 sek , zwykła bateria trzyma tak ok 1mies , sądzę że ta technologia nie jest jeszcze doskonała no i ważne w przypadku montażu w motocyklu jaki jest pobór prądu bo ta centralka cały czas wysyła sygnał do pilota ,uważam że jast to taki bardziej bajer :) no ale działa jak na razie ok :)

Hmm no cudów za te pieniądze sie nie spodziewam, bo to pewnie made in China.

Kurcze no to lipa troche z tym załaczaniem się alarmu,bez żadnej ingerencji :unsure:

Dodam,że nie mam zamiaru grzebać w elektryce.

Ja szukam jakiejś z alarmem za max 200 zł

Xena XX6, a jak dobrze poszukasz to i XX10, Oxford Screemer i do 200 z alarmem to chyba tyle :)

• 2 months later...

Szykuje mi sie dluzszy wypad w przyszlym tygodniu i zdecydowalem sie zakupic blokade na tarcze. Wybor padl na Oxford Quartz, uzyskal tyle samo punktow co zwyciezca Moto-Detail DL33, a jest od niego tanszy i posiada linke przypominajaca. Dokonalem pomiaru przedniej tarczy i okazalo sie iz blokada do duzego bandyty sie nie nadaje, niestety...

• 2 months later...

(Przeglądając forum nie znalazłam tematu, który by poruszał tę kwestię. Jeśli coś przeoczyłam to dajcie znać.)

A sprawa o jaką mi chodzi to: jakie metody (blokady) stosujecie/polecacie jeśli chodzi o zostawienie moto na kilka godzin/dzień/wieczór/noc w mieście?

Blokada kier + immobilizer (jak ktoś ma) + ew. disclock (przymierzam się na taką z alarmem ale póki co zwykła daje radę)

Jak trzymałem na parkingu to do tego gruby łańcuch na tylne koło łącznie z ew. elementem krajobrazu.

Krzyś D.

(Przeglądając forum nie znalazłam tematu, który by poruszał tę kwestię. Jeśli coś przeoczyłam to dajcie znać.)

tak?

Zabezpieczenia

Alarm Proxima Hibernatus

Disclocki

Alarm Do Bandita

Discklock Z Alarmem

Alarm Z Powiadomieniem Czy Bez

Zabezpieczenie

Łańcuch Antykradzieżowy

A ja uzywam pokrowca wychodzac z zalozenia ze jak oczy nie widza to nie korci za bardzo.

A blokady to sobie zakladajcie. Beda chcieli to i tak wezma z lancuchami alarmami i uwiazanymi psami. I jeszcze na allegro sprzedadza ;D

w tytule pies gratis :) A co do tematu jak juz wrzuciliscie linki to po co zamykac. W jednym miejscu bedzie przynajmniej.

Najlepszym zabezpieczeniem od kradzieży jest AC.

z tym ze nie kazdy moze je zakupic chocby ze wzgledu na wiek pojazdu wiec p*****lic takie rozwiazania;)

z tego co wiem to max 10latki :P

Niby tak, ale trochę starszy też da się, choć zależy od TU, natomiast na zasadzie kontynuacji to już na pewno ;)

Ja tak jak Aeternus - zawsze staram się pokrowiec wozić.

Bo prawdziwy złodziej zawsze ukradnie, nieważne czym zabezpieczysz. Jak jest zamówienie, to się nie uchronisz.

Pozostaje więc kwestia głupawych ciekawskich czy zwykłych wandali, łobuzów - pokrowca podnosić raczej nie będą, więc nie zainteresują się zbytnio motocyklem.

A do tego mam jeszcze fabryczną blokadę kierownicy i jakiś tam alarm :D

Ale to pokrowiec odgrywa główną rolę :)