Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ta kanapa jest bardziej puchata niż stara, a uchwyt nie został dorobiony tylko po prostu został ze starej kanapy. Bandity mają takie coś w standardzie :D

Ta kanapa jest bardziej puchata niż stara, a uchwyt nie został dorobiony tylko po prostu został ze starej kanapy. Bandity mają takie coś w standardzie :D

no i wszystkie moje teorie w d... :)

może i one są wygodne każdy to mówi ale mi się ani trochę nie podobają...jak dla mnie za dużo łączeń, przeszyć i najczęściej wyszytych znaczków no i kształt też do końca mi nie leży....

może i one są wygodne każdy to mówi ale mi się ani trochę nie podobają...jak dla mnie za dużo łączeń, przeszyć i najczęściej wyszytych znaczków no i kształt też do końca mi nie leży....

Czy wygodne to nie wiem. Przekonam soię po pierwszym przejeździe ale jeśli wyerzyć innym to faktycznie dobrze się jeździ. Co do kształtu to mi się podoba.

A ta tasiemka faktycznie po przyjrzeniu się mogłabyć tą z poprzedniej kanapy. Wywalę ją ale zostawię te blaszki. Bez nich te zatrzaski będą się chyba kiepsko trzymać.

A wracając do kształtu. JEST ZA...ISTY :)

nie podoba się-scrolluj dalej :oczy:

A u mnie takiego czegos nie ma czy to ja jestem dziwny?

post-5938-0-79741600-1357802239_thumb.jpg

szafran, bo takie coś było w kanapie ale w I gen.

Ale widzę mankament tej Twojej kanapy - masz napis od nowszego modelu. Widzę, że firma "Wijalis" nie zapisała sobie moich sugestii, ale moją przynajmniej zrobili porawnie :P

gallery_2945_642_639949.jpg

Edytowane przez Kalisz1980

Ale widzę mankament tej Twojej kanapy - masz napis od nowszego modelu.

Mówisz o znaczku Suzuki? To celowe działanie i na moją wyraźną prośbę. Stwierdziłem że sam znaczek wygląda subtelniej niż cały napis. Podpatrzyłem coś takiego w postach niejakiego Mazi'ego i bardzo mi się spodobało. Jeszcze nie wiem jak prezentuje się założona na moto bo część bandziora mam na strychu część w pokoju a resztę w garażu. Jak je niedługo połączę to ocenię efekt.

Ale widzę mankament tej Twojej kanapy - masz napis od nowszego modelu. Widzę, że firma "Wijalis" nie zapisała sobie moich sugestii, ale moją przynajmniej zrobili porawnie :P

Celowo chciałem nowszy napis, bo bardziej mi się podoba. Wiem, że popsułem całą koncepcję i spójność dla I gen. ale bardziej mi się podoba tak i knedel ;) Materiały też dobierałem sam.

• 1 month later...

Celowo chciałem nowszy napis, bo bardziej mi się podoba. Wiem, że popsułem całą koncepcję i spójność dla I gen. ale bardziej mi się podoba tak i knedel ;) Materiały też dobierałem sam.

Czy moglibyście dać jakieś namiary na autora tych fajnych obszyć, bo link na allegro już wygasł i nie mogę go namierzyć..

Może ktoś podać namiary na tego gościa?

zmienił się figurant ;) Aktualne dane

FIRMA "LISKAM" Kamil Lisowski WIEŻA 46 a 59-620 GRYFÓW ŚLĄSKI

tel.781 512 702

Jakieś dwa tygodnie temu dobijałem się do tej firmy. I nic, nie odbierali telefonu, nie odpowiadali na maile, kompletnie nic. Kanapa pojechała do Rybnika, do Mariomoto.

Jaki jest koszt takiej przyjemności w Mariomoto?

Wstępna wycena usługi: standardowa przeróbka kanapy czyli modelowanie pianki + obszycie : 430zł

W poniedziałek kontaktowałem się z szefową firmy tapicerskiej. Tak, żeby zapytać czy paczka dotarła, kiedy zrobią i takie tam. Mówię, że zależy mi na szybkim terminie bo bez kanapy jeździł nie będę, a Pani opowiada mi taką historię: pewnego dnia do firmy w Rybniku podjechało małżeństwo na motocyklu, z Krakowa i mówią, że chcą zlecić obszycie kanapy. Ok, proszę bardzo. A oni zdejmują kanapę z motocykla i oddają. Jak wrócicie do Krakowa? A kobieta wyciąga z plecaka takie "spanko dla kota" i mówi: położymy sobie taki kocyk kota i pojedziemy. I pojechali....

Tak, że patent gotowy...

Edytowane przez trebor

zmienił się figurant ;) Aktualne dane

FIRMA "LISKAM" Kamil Lisowski WIEŻA 46 a 59-620 GRYFÓW ŚLĄSKI

tel.781 512 702

Wilijas chyba zniknął, bo zero kontaktu...

Ktoś już ma jakieś doświadczenia z powyższą firmą?

Wg mnie to jest ta sama firma. Ten sam adres i nazwisko tylko właściciel się zmienił :) Pisałem wczoraj do nich maila, odpowiedź była błyskawiczna.

Wg mnie to jest ta sama firma. Ten sam adres i nazwisko tylko właściciel się zmienił :) Pisałem wczoraj do nich maila, odpowiedź była błyskawiczna.

No tak nie zwróciłem uwagi że adres ten sam :) Ceny te same są?

Pisałem do niego odnośnie aukcji na allegro w której jest cena pokrowca- 150zł. Zapytałem ile by mnie taka kolejność kosztowała obszyciem przez ich firme. Odpowiedział, że ok 220 zł, dodał jeszcze, że bedą przyjmować kanapy dopiero po świętach. Trochę mnie to odstrasza bo w końcu trzeba zacząć jeździć ;D

• 2 weeks later...

Witam! Po 3 tygodniach oczekiwania odebrałem nową - starą kanapę do mojego Bandita. Kontakt z firmą Mariomoto z Rybnika bardzo dobry. Jakość bardzo dobra. Cena 430zł + przesyłki, tanio nie jest ale to kwestia względna.

post-3927-0-24020300-1364389232_thumb.jpg

post-3927-0-67534500-1364389259_thumb.jpg

post-3927-0-60887600-1364389289_thumb.jpg

post-3927-0-49554500-1364389353_thumb.jpg

Fajna, ale tyle siana to by mi szkoda było. A jak z komfortem? Dużo lepiej?

• Tomek pinned this temat