Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

300 + koszt przesyłki w dwie strony 36 zeta.No i pozostaje dodatkowe logo które chce umieścić na tylnej części kanapy,może będzie w gratisie ;)

Na różnych foro moto chwalą tę firme , to i pewnie ty też będziesz zadowolony.

Dorzucę swoje 3 grosze do tematu.W tym roku w pażdzierniku zamówiłem przeróbkę siedzenia do swojego B-6, pierwszej generacji w firmie Wijalis.Kanapa zrobiona super wybrałem całą czarną bez kolorowych lamówek.Zadzwoniłem do firmy w poniedziałek,we wtorek wysłałem swoją ,w piątek kurier dostarczył mi gotową. Całkowity koszt : kupiłem używkę od forumowego kolegi za 50pln(kupiłem bo moja oryginalna jest też otapicerowana ale na oryginał),wysyłka pocztą polską 18 pln,koszt przeróbki razem z przesyłką od Wijalis 250 pln.Razem 318pln .Kanapa oczywiście z ładnie zrobionym logo.POLECAM

Edytowane przez mokry vel prezes

czyli czekamy na wypłate :D

edit

a pytanie jeszcze... u wijalsa robią to wyprofilowanie dla pasażera zeby nie zjeżdzał przy hamowaniu?

Edytowane przez Leszczu

czyli czekamy na wypłate :D

edit

a pytanie jeszcze... u wijalsa robią to wyprofilowanie dla pasażera zeby nie zjeżdzał przy hamowaniu?

Tak robią ja mam właśnie taką kanapę.

a tu link do wijalisa na allegro, może komuś sie przyda. Robiłem u niego kanapę i wyszła zajebiście. 

Edytowane przez jatomoto

ktoś sie z nimi targował? :D ile można zmniejszyc ta cene? ;P

Zdajesz sobie sprawę na czym polega zmniejszanie ceny?Coś za coś.Ty będziesz zdowolony ze tanio -On że ma klienta któremu zrobi tanio a żeby ekonomiczny rachunek się zgadzał dostaniesz słabszy materiał np. :zeby:

No cudów panie nie ma.Poza tym dopytaj się dokładnie ile za kpl przerobienie z żelowymi wkładkami na przód i tył,jaka grubość żelu itd....

kanapę to sobie trzeba samemu zrobić :)

a nie kasę wywalać :)

No cudów panie nie ma.Poza tym dopytaj się dokładnie ile za kpl przerobienie z żelowymi wkładkami na przód i tył,jaka grubość żelu itd....

a odnosnie zelu to jakies dodatkowe mozliwośći ?

Ja także robiłem kanape u wijalisa z tym że ja mam do niego jakieś 50 km więc zawiozłem ją osobiście i na drugi dzień miałem już gotową, jestem mega zadowolony nie brałem żadnych wkładek żelowych a sama kanapa wydaje mi się wygodniejsza niż oryginalna. Cena jaką musiałem zapłacić to 190 pln w momencie kiedy na allegro widniała 250 pln. Do tej pory nie wiem czy się pomylił czy poprostu policzył bez kosztów przesyłki :D

produkcja masowa i montaz we wlasnym zakresie pozwolily obnizyc cene, stac sie konkurencyjnym :P

a odnosnie zelu to jakies dodatkowe mozliwośći ?

Obnizenie,podwyższenie,wyprofilowanie pod lędźwie,kiedra w kolorze,napisy...Co chcesz i lubisz...

• 2 months later...

8qlq.jpg

s2of.jpg

7kjy.jpg

zy7w.jpg

Wrzuciłem parę fotek w temacie j.w kanapa wysłana do firmy Wijalis , czas około 8 dni koszt z przesyłką w dwie strony 285 zł.Kontakt z firmą wzorowy a zarazem doradzeniem co i jak zrobić.Kanapa obniżona i obszyta - otapicerowana , dodatkowo materiał antyposlizgowy.Wrażenia wizualne -dla mnie super, jak się siedzi -na sucho jeszcze bez jazdy super. Po pierwszych jazdach napiszę jak się sprawuje i mam nadzieję że tak jak wygląda tak będzie służyć.

ja wysłalem swoja o cene prosze nie pytac ale wroci dam znac :))

Kwinto..wyglada ok

kanapka cud miód moją dype do wożenia dostała :zeby:

• 1 month later...

Pierwsze km zrobione jakieś 1,5 tyś. km czas na wrażenia .Zero ślizgania , przesuwania się nie kontrolowanego .Środkowa wstawka antypoślizgowa i podobna na spodniach i wrażenie"przyklejenia" .Komfort - uważam a miałem lekkie obawy że przez obniżenie będą 4-litery narzekać , ale tu pozytywne zaskoczenie jest dobrze albo i nawet bardzo dobrze.Obniżenie siedziska kierowcy spowodowało że część pasażerska idealnie dociska nasz tyłek a zarazem daje oparcie.Uważam że te pieniądze dobrze zainwestowałem gdyż oprócz walorów użytkowych optycznie też ładniej , ale to już kwestia gustu.

• 2 months later...

Odświeżę trochę..Mam założoną kanapę z firmy Wijalis, bez wkładek żelowych. Dziś popadało i jak wyszedłem po pracy zobaczyłem coś co mnie niesamowicie wnerwiło. Na siedzeniu widoczna duża ilość jaśniejszych plamek , tak jakby po kroplach..Jak dojechałem do domu to w miejscach gdzie siedziałem te plamki się rozmyły tworząc jedną wielką plamę..Wygląda to tak jakby schodził barwnik..Na razie wytarłem i zobaczę jak jutro po całkowitym wyschnięciu to będzie wyglądało..

Ktoś miał taki problem??

Mnie takie coś nie spotkało, deszczu jako takiego kanapa nie widziała a przy myciu moto była pryskana wodą.Przetrzyj chusteczkami zwilżonymi do rąk takimi gotowymi może pomoże lub jakiś środkiem do tapicerki.

a bagsterek zadnych sladów nie ma po deszczu :p:

I Corbin też deszczu się nie boi :)

• Tomek pinned this temat