Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

tanio jak za taką bajerę. Robi wrażenie :) tylko zastanawiam się jak będzie wyglądać ta biała skóra po sezonie.

Wygląda lepiej niż białe wstawki na kurtce.Ogólnie nie ma tragedii,delikatny detergent daje radę...to cena za bajer jak to trafnie ujeleś :usmiech:

Siedzonko świetne. Mój plecaczek narzekał na kanapę (królewna na ziarnku grochu) i do oryginalnej kupiłem poduszkę dmuchaną (samopompującą - koszt chyba 20 zeta, grubość ok. 2 cm). Mam sakwy boczne spięte pasami przez siedzisko pasażera, więc podusię tam wsunąłem i jest git - tzn mało elegancko ale wygodnie w d..pę  :usmiech:

Na pierwszej stronie polecam kanapę do Bandita pierwszej generacji z firmy Wijalis.Postanowiłem uzupełnić opis o użytkowość po sezonie używania.Jak się prezentuje możecie zobaczyć na moich fotach w,,mój garaż,,

Wygląd naprawdę jest ładna według mnie ładniejsza niż w nowszym modelu.

Kanapa oczywiście z wstawkami antypoślizgowymi.Jest cała czarna taką chciałem.

Jest bardziej płaska  na miejscu dla kierowcy.Czy jest wygodniejsza? Oryginalna kanapa pozwala na lepsze zespolenie z motocyklem siedzi się praktycznie na baku na tej siedzisz płasko co juz napisałem .Oparcie dla kierowcy jest nieco za daleko a miejsce dla pasażera troszkę za krótkie,nie znaczy ,że jest zle po jakimś czasie zapomina się o tym i jest ok.Troszkę inne proporcje długości i było by idealnie.Teraz miejsce dla pasażera (po to zamawiałem tą kanapę) i tu po za nieco za krótkim siedziskiem jest o wiele lepiej pasażer(ka) nie zjeżdża przy każdym hamowaniu na plecy ,jest też przez to trochę wyżej więc ugięcie nóg też jest lepiej.Moja żona potwierdziła :jezdzi się wygodniej.Zabrałem też syna na Woodstock ( w obie strony około 700km) ,waży 80kg ma około 175 wzrostu i też potwierdził ,że jest wygodniej .

Podsumowując:

Za ten wygląd,cenę i poprawę wygody uważam ,że warto.Jeśli jednak jezdzisz solo  to po za wyglądem jakiejś wielkiej poprawy się nie spodziewaj,

Edytowane przez mokry vel prezes

To i ja po sezonie użytkowania 9500 km zrobione w tym robione po 500 i więcej w ciągu dnia.Pierwsz rzecz materiał , ori mimo spodni motocyklowych lub nie daj boże dżinsów ślizgo i ślizganie się na kanapie , po drugie moja generacja ma regulacje wysokości kanapy ale dla mnie nadal było mało komfortowo :zeby:  czytaj na palcach.Po przeróbce wysokość super, komfort mimo obniżenia poprawa ponieważ :zastosowany materiał antypoślizgowy spełnia swe zadanie w 100%, uskok między siedziskiem kierowcy a pasażera idealne oparcie -podparcie dla kierującego.Część pasażerska komfort na pewno większy wyższa,grubsza ale ja z tyłu nie siedzę więc się nie wypowiadam.Po sezonie zero śladów zużycia , fotki bodajże na 2 stronie tego tematu. Czy przy następnym 2oo też zmieniłbym na kanapę od Wijalisa - na 100%.

To dorzucę jeszcze ja swoje parę groszy, z uwagi na to że trochę twardo mi było a mój plecak ciągle przy hamowaniu leżał na mnie zakupiłem pokrowiec od wijalisa ten za 150 pln na allegro. Standardowo jest obszyty gąbką 0.5 cm ja poprosiłem o podszycie 1 cm. Zdjąłem oryginalne obszycie zszywacz tapicerski godzina roboty i wyszło tak jak widać. Dodatkowo dodałem pod moje siedzenie jeszcze gąbkę 1 cm. Niestety nie zdążyłem się nawet przejechać z uwagi na pogodę to nie wypowiem się na ile i co się poprawiło. 

post-4619-0-50765300-1419255827_thumb.jpg

Wczoraj wysłałem do Wijalisa swoją kanapę, wstepna wycena z przesyłką 275zł. Jak wróci zdam relację

Wczoraj wysłałem do Wijalisa swoją kanapę, wstepna wycena z przesyłką 275zł. Jak wróci zdam relację

będziesz zadowolony

Ja też mam kanapę od Wijalisa ( foto w mojej galerji), jak na razie ja i żonka jesteśmy bardzo zadowoleni. Szczególnie ona , bo nie zjeżdża mi na plecy. :oki:

• 2 weeks later...

Przeczytałem chyba wszystkie posty w tym temacie :D Raczej zdecydowałbym się na wijalisa, ceny przystępne a jakościowo bardzo dobrze. Z tego co czytałem akcesoryjna kanapa poprawia dużo komfort i oczywiście efekt wizualny, a na tym mi też zależy. Ori siedzisko jednak nie jest do końca wygodne i co jeszcze na pewno nie antypoślizgowe. Jeżeli ktoś ma fotki obszytej kanapy u wijalisa w B12 II gen. chętnie zobaczę jeszcze jak to wygląda, najlepiej w srebrnym malowaniu moto :)

• 4 weeks later...

To ładnie, że ktoś jest skłonny do rabatów.

Ale czy ktoś z moderatorów prosił o załatwienie tego rabatu dla PBC?

Bo nie bardzo wiem, czy te usługi kanapowe to akurat to są sprawy "klubowe".

_____

iPhone + Tapatalk

Kanapę wysyłam w poniedziałek :D

Będzie rabacik :jupi2:

Faktycznie trochę samowolka tu wyszła, ale podejrzewam, że mieli ostatnio dużo zamówień od nas.

Edytowane przez GreGF

Nikt nie prosił, ale ja jestem za.

Niestety jestem stronniczy w tym przypadku bo także, będę tam robił swoją kanapę na dniach :)

Także, ten.....

A rabacik na stałe ? :D Za rok też będzie działał ? ;)

Nie wiem czy była akceptacja moderatorów/administratorów, ale jestem bardzo zadowolony :P

Zaraz się do nich odzywam i umawiam kiedy będę mógł wysłać do nich kanapę :) Bo widzę że się kolejka robi...

Jest to moja samowola. Wysyłam swoją kanapę i pomyślałem, że zapytam. Rozmowa tak się rozwinęła, że mamy rabat.

Kurcze, a ja zrobiłem przed rabatem, ale może to i dobrze bo teraz to bym chyba musiał czekać w kolejce na swoją kolej :D

opanujcie się (bo zaczyna się robić paranoja)

Człowiek załatwił coś dla ogółu i chwała mu za to.

Jakby załatwił na hasło "pocałujta w d..e wójta" to byłoby dobrze?

• Upvote 4

przecież nikt się nikogo nie czepia....

Panowie, róbcie u Wijalisa. Jeśli macie być zadowoleni, to niczego złego w tym rabacie nie widzę.

Wielu poleca Mariomoto, ale od kiedy kilku ludzi zrobił w ch... z terminami, w tym mnie, nie mam żadnego interesu w tym, żeby tej firmy polecać.

_____

iPhone + Tapatalk

Zrobił coś pożytecznego na forum powinniśmy być zadowoleni 15% to bardzo dobra suma :) Prawda jest taka, każdy z nas na słowo

Wijalis

wie o co chodzi  a że firma od lat terminami nie zawodzi i roboty nie partaczy i większość kanap jakies 80% mają nasi bandyci z tego miejsca to w czym problem :)

Według mnie takie miejsca jak Wijalis powinno się reklamować :)

@Koras powinien dostać nobla że zrobił coś dla wszystkich, trzeba byc elastycznym ktoś robi coś bezinteresownie marnuje swój czas i z pozytywnym skutkiem :)  Koras jesteś wielki sprawdzę ten rabat niedługo  :vampire: 

• Tomek pinned this temat