Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sobie w końcu kupię moto to też zrobię :)

Jaki jest całkowity koszt modyfikacji kanapy? Wliczając wszystkie koszty. :-)

Jaki jest całkowity koszt modyfikacji kanapy? Wliczając wszystkie koszty. :-)

"sama tapicerka 225 zł z wysyłką
1 sztuka wkładki żelowej to koszt 220 zł
czyli razem wyszło by 445,00 zł z wysyłką"

tak było przed rabatem więc teraz to samo -15%
Edytowane przez koras

Każdy kto chce obszyć kanapę i powoła się na Polsihbanditcrew.pl lub PBC dostanie 15% rabatu kupując obszycie na Allegro.

to w końcu jak to jest?

"15% rabatu kupując obszycie na Allegro."   Ja widzę obszycia w cenie do 150zł do bandziora. A tu chodzi o kompletną przeróbkę, która jak piszecie, kosztuje 225zł.

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21432033&order=p&string=bandit&search_scope=userItems-21432033&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-mt-0113

więc ten rabat to na zakup obszycia, czy też na kompletną usługę przeróbki siedzenia?

U mnie wyszło tak:

d64692d2a36753fegen.jpg

Gąbka dołożona 1 cm do standardowego pokrowca dodatkowo części antypoślizgowe carbon kasa z przesyłką 280 zł

to w końcu jak to jest?

"15% rabatu kupując obszycie na Allegro."   Ja widzę obszycia w cenie do 150zł do bandziora. A tu chodzi o kompletną przeróbkę, która jak piszecie, kosztuje 225zł.

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21432033&order=p&string=bandit&search_scope=userItems-21432033&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-mt-0113

więc ten rabat to na zakup obszycia, czy też na kompletną usługę przeróbki siedzenia?

Rabat jest 15% niezależnie od tego, czy kupujesz sam pokrowiec, czy obszycie.

Dla mnie super, będę zamawiał dla siebie!!!

Panowie, jeżeli chodzi o wysokość siedziska kierowcy, to po przeróbce jest ona na takiej samej wysokości czy jest niższa?

Ze zdjęć wydaje się być niższa ale może tak się tylko wydaje ze względu na podniesienie siedziska pasażera?

Ja mimo że mieszkam w Rybniku (Mariomoto) to swoją kanapę w poniedziałek wysyłam do Wijalis i cieszy mnie bardzo że skorzystam z rabatu :)

Panowie, jeżeli chodzi o wysokość siedziska kierowcy, to po przeróbce jest ona na takiej samej wysokości czy jest niższa?

Ze zdjęć wydaje się być niższa ale może tak się tylko wydaje ze względu na podniesienie siedziska pasażera?

Kanapa jest w standartowych wymiarach, chyba że masz życzenie.Ja takie miałem i mam obniżoną. :usmiech:

http://polishbanditcrew.pl/topic/23345-kanapa-kogo-polecacie/page-2?hl=kanapa&do=findComment&comment=319696

Z tego co pamietam przy rozmowie tel. pani cos mówiła że jak się obniża to wkładki - nie , ale mogę się mylic .Zrobiłem na niej 9500km i jest mega wygodna mnie odpowiada, trasy rzędu 500 km bez problemu i jest tylko obniżona.

• Upvote 1

http://polishbanditcrew.pl/topic/23345-kanapa-kogo-polecacie/page-2?hl=kanapa&do=findComment&comment=319696

Z tego co pamietam przy rozmowie tel. pani cos mówiła że jak się obniża to wkładki - nie , ale mogę się mylic .Zrobiłem na niej 9500km i jest mega wygodna mnie odpowiada, trasy rzędu 500 km bez problemu i jest tylko obniżona.

Kwinto, moja w Bandycie była obniżona, zwężona i z wkładkami żelowymi. W prawdzie robiona przez Mariomoto kilka lat temu, ale się dało.

Wytapatalkowane ;)

Sporo mozna zyskac na wysokosci nie tyle obniżając siedzisko co wyszczuplajac je w przekroku...

Kwinto, moja w Bandycie była obniżona, zwężona i z wkładkami żelowymi. W prawdzie robiona przez Mariomoto kilka lat temu, ale się dało.

Wytapatalkowane ;)

Ale miałaś dziecko żelową wkladkę zamontowaną oraz zwęzenie w przekroku zrobione.To dodatkowe cm są... Inna sprawa że jak porównuje MM i Wijalisa to MM ma jednak ladniejszei lepsze obicia.ale to kwestia gustu.

edit by radzior:

Krzysiek, po raz kolejny już łącze Ci posty. Nie piszemy postów jeden pod drugim, zwłaszcza w odstępie minuty tylko edytujemy!

Następnym razem pójdzie ostrzeżenie zgodnie z regulaminem bo to nie pierwszy raz.

Edytowane przez radzior

Mi powiedzieli dokładnie tak samo. Albo obniżają albo wkładka.

ŁOOO, jak jest rabat to i ja wysyłam na dniach:D Najwyżej nie będę jadł śniadań :D

Jak to jest z tym obniżeniem? Bo ja myślę że coś za coś, tzn. jak mi obniżą to będzie twardsza bo będzie mniej gąbki a może jestem w błędzie? o ile obniżają (mm) ?

No i też wysłałem, oczywiście się potem pochwalę .

Edytowane przez meverick

Miło ze strony firmy Wijalis, że zdecydowali się dać rabat -15%, ja robiłem niestety jeszcze przed rabatem, także nie załapałem się :) Fajnie, że inni będą mieli możliwość skorzystania z ich usług po obniżonej cenie. 

Jak to jest z tym obniżeniem? Bo ja myślę że coś za coś, tzn. jak mi obniżą to będzie twardsza bo będzie mniej gąbki a może jestem w błędzie? o ile obniżają (mm) ?

No i też wysłałem, oczywiście się potem pochwalę .

Z tym obniżeniem dobre pytanie. Ja akurat w swojej kanapie prosiłem o obniżenie jej o 20mm, abym mógł położyć całkowicie stopę na ziemi, mimo moich długich nóg, także wszystko ładnie, pięknie, ale na nowej kanapie nic się nie zmieniło, tak jakby była cały czas na tej samej wysokości. Zastanawiające, muszę do nich przedzwonić jutro.

Moją obszyli tak: http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/11460-nowe-obszycie-kanapy/ :D

Edytowane przez Moras

Porównaj wysokość przejścia kanapy czyli tam gdzie napis Bandit, u ciebie wygląda standartowo- wysokość - a u mnie wizualnie już widzisz ze siedze niżej.Siedzisko pasażera słuzy tez za ograniczenie w przesuwaniu sie do tyłu.

Moras z tego co widzę to Kwinto ma nowszy model suzi (2007) a tam jest zupełnie inna kanapa niż nasze, więc ciężko to porównać czy masz obniżoną czy nie. Sam powinieneś to odczuć siedząc na motocyklu. Też się jeszcze zastanawiam czy jak do mnie zadzwonią czy obniżyć czy nie, dosięgam palcami ziemi jak siedzę mam 172 cm wzrostu, ale chyba wolę większą wygodę, czyli nie obniżę :)

Kwinto a u Ciebie jak jest z komfortem po obniżeniu? Czuć, że jest twardsze? U Ciebie gołym okiem widać, że kanapa jest obniżona. 
Maverick od razu zajarzyłem jak usiadłem, że kanapa raczej nie jest obniżona tak jak chciałem. Mam podobny wzrost jak Ty 170 cm + ok. 2 cm na buty. Spróbuję jeszcze w nowych alpinach usiąść i zobaczyć jak to będzie :D W zasadzie wysokość na pewno się nie zmieniła, bo jednej stopy nie położę całkiem na ziemi, tylko na pół gwizdka, czyli tak samo jak było na ori. Nie przeszkadza to bardzo, ale był to właśnie jeden z powodów dlaczego chciałem ją też obszyć - aby czuć lepiej grunt pod nogami. W sumie taka kanapa podnosi lepiej sylwetkę kierowcy nie za wysokiego wzrostu, czyli mnie. Teraz nie wiem czy dzwonić do nich na poprawkę, czy dać sobie spokój :)

Edytowane przez Moras

Co ci szkodzi zadzwonić? Jeśli oni popełnili błąd to odeślesz na ich koszt poprawią i odeślą za free, albo zwrot części kwoty. Lepiej teraz niż w sezonie!

Albo urośnij jeszcze troche :P  :p: (170 to nie za dużo :takaemotka: ) A tak na serio, to napisz co Ci szkodzi. To Ty masz być zadowolony w sezonie ;)

Źle nie jest, dlatego się waham. Poczekam co napisze kwinto lub inni jeszcze, chcę wiedzieć czy po obniżeniu kanapy obniża się też jej komfort. Spróbuję jeszcze w butach jak będzie okej, zostawiam jak jest, bo podoba mi się. 
A Ty się nie śmiej DaVVidMB, bo taki wzrost ma sporo plusów wbrew pozorom, mały ale wariat :dumny: No i raczej już nie urosnę, za mało mlyka piłem :D

Edytowane przez Moras

• Tomek pinned this temat