Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

To w takim razie rzeczywiście dobrze wydane pieniądze. Ból dupska potrafi odebrać radość z jazdy. Gratki bo wygląda zajebiście i najważniejsze że wygodna.

Kompleksowa robota MW Moto - doradztwo, wkładki żelowe, profilowanie. Fachowo, szybko, bez żadnych problemów. Poprawa komfortu dla mnie bardzo znacząca. Nie żałuję żadnej wydanej złotówki.436cd28718b7087c8a90ab7245ec0b82.jpg469ff666f6305df379a609a04a8b79e9.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Będzie Pan zadowolony, jakościowo to bardzo bardzo dobra robota

Oj, panowie, ciężko nawet zajrzeć na pierwszą stronę? :P

W okolicach 300 zł za obszycie nowym materiałem + regulacja wysokości + koszty wysyłki. Dodatkowo i w zależności od preferencji, wkładka żelowa 150x150mm za ok. 60zł/szt. Płaci się więc w zależności od ilości modyfikacji, ale średnia cena to właśnie te 3 stówy za całość.

średnia cena jak kolega podał - ok 300 zł, do tego dochodzi kwestia u kogo to robisz i co chcesz, wkładki żelowe, rodzaj materiału, hafty itp. 
w ogóle to cieszyć się, że w PL nie ma takich problemów, bo rozmawiałem z tapicerem który robi dużo samochodów powiedzmy też tych z wyższej półki, i np. we Włoszech nie wolno ot tak sobie wyhaftować logo ferrari bo może się okazać że przyczepią się praw autorskich a dokładniej tego, ze jakiś przedsiębiorca posługuje się ich logo. 

Trochę więcej niż @deszczu napisał.

W grudniu 2016 pytałem o cenę obszycia kanapy do swojego Stroma.

Otrzymałem taką odpowiedź:

Poniżej przybliżona oferta najczęściej wykonywanych usług wraz z cenami:

1. Wkładka żelowa moto gel 160zł, montaż przez klienta. Do wkładki dokładana jest pianka o wymiarach 50cm/50cm.

2. Usługa montażu wkładki moto gel, wkładka 160zł/szt plus montaż 50zł/szt (210zł)

3. Usługa profilowania kanapy plus nowy pokrowiec, cena 450zł. W cenie usługi: profilowanie, nowy pokrowiec, haft  1 szt. Wszystko po dokładnych ustaleniach z Klientem
4. Usługa profilowania kanapy plus nowy pokrowiec (450zł), montaż jednej wkładki żelowej moto gel (160zł/szt). Przykładowo profilowanie, nowy pokrowiec plus wkładka żelowa dla kierowcy 610zł
5. Usługa profilowania kanapy plus nowy pokrowiec (450zł), montaż dwóch  wkładek żelowych moto gel (160zł/szt x 2 = 320zł). Przykładowo profilowanie, nowy pokrowiec plus wkładka żelowa dla kierowcy i pasażera  770zł
Cena usługi (450zł) zawiera jeden haft. Dodatkowe hafty to koszt 10-20zł za sztukę. Istnieje możliwość wykonania haftów imion, logotypów firm, klubów itp. Ta usługa omawiana i wyceniana jest indywidualnie.
Wszystkie prace omawiane są indywidualnie. Przed wysyłką siedzenia  prosimy o wydrukowanie i wypełnienie formularza zamówienia który dostępny jest na naszej stronie i wysłanie go wraz z kanapą. Po otrzymaniu kanapy oddzwaniamy i ustalamy szczegóły usługi.

Do podanych cen należy doliczyć koszt transportu na terenie Polski: 25zł . Wysyłka za granicę Polski  to koszt 100-200zł w zależności od kraju.

Średni czas realizacji po ustaleniach usługi to 7-10 dni robocze.

Tak przy okazji, wczoraj Wijalis na swojej stronie na fb ogłosił, że ma w cenie promocyjnej sporą ilość pokrowców. Byłą tam dość duża ilość pokrowców do Bandziorów.

W poście 392 jest moja kanapa zrobiona przez MwMoto- koszt 610 zł

Wysłane z mojego fona przy użyciu Tapatalka

Trochę więcej niż @deszczu napisał.

W grudniu 2016 pytałem o cenę obszycia kanapy do swojego Stroma.

Otrzymałem taką odpowiedź:

Poniżej przybliżona oferta najczęściej wykonywanych usług wraz z cenami:

1. Wkładka żelowa moto gel 160zł, montaż przez klienta. Do wkładki dokładana jest pianka o wymiarach 50cm/50cm.

2. Usługa montażu wkładki moto gel, wkładka 160zł/szt plus montaż 50zł/szt (210zł)

3. Usługa profilowania kanapy plus nowy pokrowiec, cena 450zł. W cenie usługi: profilowanie, nowy pokrowiec, haft  1 szt. Wszystko po dokładnych ustaleniach z Klientem

4. Usługa profilowania kanapy plus nowy pokrowiec (450zł), montaż jednej wkładki żelowej moto gel (160zł/szt). Przykładowo profilowanie, nowy pokrowiec plus wkładka żelowa dla kierowcy 610zł

5. Usługa profilowania kanapy plus nowy pokrowiec (450zł), montaż dwóch  wkładek żelowych moto gel (160zł/szt x 2 = 320zł). Przykładowo profilowanie, nowy pokrowiec plus wkładka żelowa dla kierowcy i pasażera  770zł

Cena usługi (450zł) zawiera jeden haft. Dodatkowe hafty to koszt 10-20zł za sztukę. Istnieje możliwość wykonania haftów imion, logotypów firm, klubów itp. Ta usługa omawiana i wyceniana jest indywidualnie.

Wszystkie prace omawiane są indywidualnie. Przed wysyłką siedzenia  prosimy o wydrukowanie i wypełnienie formularza zamówienia który dostępny jest na naszej stronie i wysłanie go wraz z kanapą. Po otrzymaniu kanapy oddzwaniamy i ustalamy szczegóły usługi.

Do podanych cen należy doliczyć koszt transportu na terenie Polski: 25zł . Wysyłka za granicę Polski  to koszt 100-200zł w zależności od kraju.

Średni czas realizacji po ustaleniach usługi to 7-10 dni robocze.

Tak przy okazji, wczoraj Wijalis na swojej stronie na fb ogłosił, że ma w cenie promocyjnej sporą ilość pokrowców. Byłą tam dość duża ilość pokrowców do Bandziorów.

jakbyś chciał to w Nowym Targu mam spoko znajomego tapicera, lubi to co robi i ma fajne materiały, moją kanapę robił w tamtym roku. Ja chciałem tylko lekkie podcięcie i nowy pokrowiec, różnica mega.

Masz jakieś fotki?

https://www.facebook.com/pg/tapicernowytarg/posts/?ref=page_internal działa bez logowania i jest tam  gdzieś zdj mojej kanapy:) lepszej jakości mam na dysku to najwyżej podeślij na pw maila to wyśle potem :)

https://polishbanditcrew.pl/topic/23345-kanapa-akcesoryjna-przer%C3%B3bka-kanapy-kogo-polecacie/page-22#entry469486  tu link do postu są też zdj jakieś. 

Cena - nie pamiętam coś ok 250-300 chyba. ale wszystko do dogadania z nim jest. Ma dużo materiałów typowo na kanapy motocyklowe czy do łodzi też. Z terminami jest różnie bo dość mocno zajęty jest ale przez zimę idzie się dogadać :) 

• 4 weeks later...

Kanapa przerobiona w Mwmoto. Czas przeróbki 5 dni razem z wysyłką, cena 655 zł. Kanapa kierowcy z żelem

oJYIC8Y.jpg

gRCTG7M.jpg

spUyZq9.jpg

WCveNB0.jpg

Edytowane przez Blink

Wygląda jakbyś od rowera przełożył ;) a tak poważnie to wygląda zacnie i najważniejsze żeby było wygodnie w zadek :) mówią że koszula jest najbliższa ciału ale ja myślę że siedzenie bardziej :)

• 3 months later...

Przepiękne siodła! Kiedyś też sobie tak zrobię. Myślę, że 300-600 za taką robotę to uczciwa kwota. Pozdrawiam

Edytowane przez lunatiC

• 2 months later...

Może ktoś wie gdzie robią takie  kanapy jak na razie nikt nie chce się podjąć.

post-13104-0-78020900-1526749464_thumb.jpg

co w tej kanapie jest takiego wyjątkowego że firmy wspominane w tym temacie się nie podejmą?

do kogo pisałeś?

co w tej kanapie jest takiego wyjątkowego że firmy wspominane w tym temacie się nie podejmą?

do kogo pisałeś?

wydaje mi się że wychodzi wyżej na zbiornik paliwa niż standard? 

spróbuj w Gorjan, ja tam robiłem, znają się.

Miałem możliwość jazdy na takiej kanapie i było super ,Pytałem u wijalisa i maria .

Zapytam u gorjana jak zasugerował kolega.

Kanapa ta mimo że do 650 to jest złączona w jedną całość ma dobrze wyprofilowane podparcie lędźwiowe

i zachodzi wyżej na zbiornik,przy przyspieszaniu i hamowaniu niema przesuwania po kanapie .

Miałem możliwość jazdy na takiej kanapie i było super ,Pytałem u wijalisa i maria .

Zapytam u gorjana jak zasugerował kolega.

Kanapa ta mimo że do 650 to jest złączona w jedną całość ma dobrze wyprofilowane podparcie lędźwiowe

i zachodzi wyżej na zbiornik,przy przyspieszaniu i hamowaniu niema przesuwania po kanapie .

Wyślij zdjęcie do MW Moto, zobaczymy co Ci koleś odpowie

Wygląda właśnie jak robota gorjana ale mogę się mylić.

Pytałem u wijalisa i maria .

Myslisz tu o Mario Moto z Rybnika?

Jezeli tak, zapomnij. Bardzo nierzetelna firma. Nie dotrzymuja terminow, robia wedlug swojego "widzimisie" i jeszcze partacza. 

Sam sie przekonalem.

Patrząc po kształcie i porównując do innych prac na fanpage to faktycznie Gorjan.

Fajna ta kanapa, też muszę coś pomyśleć o obniżeniu. Daj znać jak z kosztami jak byś się ich pytał.

• Tomek pinned this temat