Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wysłałem kanapę do mw moto na początku stycznia, do tej pory ani widu ani słychu a jak dzwonie żeby się dowiedzieć co jest grane to albo nikt nie odbiera albo rżną głupa że szukają w papierach i że zaraz zadzwonią po czym nie dzwonią. Robotę robią spoko ale nad obsługą klienta mogli by trochę popracować. Dobrze że jest zima i nie ma ciśnienia bo już bym z nimi wojne robił. Napisałem maila na skrzynke, może w ten sposób się czegoś dowiem.

Ja też wysłałem kanapęMW-Moto, posłałem maila i dopiero po telefonie gość odpowiedział na maila. Wszystko ustalone, niestety termin realizacji na koniec Marca :( . Zawaleni robotą to pewnie kontakt utrudniony.

Widzę że w mwmoto obsługa klienta trochę się popsuła...

Oby jakość była na tym samym poziomie... :) U mnie kanapa dobrze się trzyma, mam nadzieję że będziecie zadowoleni

Wysłałem kanapę do mw-moto, bo poprzednią do Bandita robiłem u nich i byłem super zadowolony. Wilias jest ode mnie 30 km, ale te obszycia mw-moto bardziej mi się podobają.
Mam nadzieję, że tą zrobią tak samo dobrze jak poprzednią. Dam znać jak otrzymam.

Wysłane z mojego fona

Dodzwoniłem się do nich i ustaliliśmy co i jak, mają się za nią zabrać, zobaczymy jak z terminem. Co do obsługi klienta, chyba pokonał ich, ich własny sukces.

Siema. Ile teraz MW biorą za obszycie ?? Bo zastanawiam się czy mw czy wijalis.

Tu masz cennik ;

SmartSelect_20190216-180648_Chrome.jpg

Edytowane przez luk137
  • Like 1

7 minut temu, Łukasz napisał:

Mw czas realizacji to jest maj a Wijalis końcówka kwietnia

Wychodzi na to, że niedługo mając kanapę seryjną będzie się w awangardzie 😉

W firmie Wijalis pani stwierdziła że lepiej oddać na na wiosnę albo latem wtedy okres czekania zamyka się w 6 dni z wysyłką

Mw moto wyslana 02.01.19 dotarla dzisiaj.

Zakres prac:

-zmiana poszycia
-obnizenie miejsca kierowcy
- wkład żelowy w miejscu kierowcy

Cena 655zł22aa86d0a4a88369509c804e93d620b9.jpge627053c60e2ffe01ea39fac3d5f8b72.jpg3aaf6c35de32c8b99b134b343ae92f5f.jpg800a7ae5026286c1f41936be04eba619.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...
  • Przy użyciu zszywacza pneumatycznego przezbroiłem kanapę bandita o nowy pokrowiec, kupiony na allegro u firma_wijalis. Zastrzegam, że robiłem to pierwszy raz w życiu, więc daleko do ideału, choć udało się uniknąć rażących błędów i niedoróbek.
  • Wymieniłem złamany po paciaku podnóżek pasażera
  • Zmieniłem klamki. Zobaczymy jak te regulowane nowe się sprawdzą.

kanapa.thumb.jpg.8d712ea11529c59302051f92b9952423.jpg

Co do kanapy, mysle, ze wyszlo dobrze, zwazywszy na to, ze nigdy w zyciu tego wczesniej nie robilem, nikt mnie nie instruował. Wykonano przy użyciu pneumatycznego zszywacza tapicerskiego za 85PLN z wykorzystaniem prądu z paneli słonecznych .

Czas operacji ~2h.

Edytowane przez BAN

Kanapa wysłana do MW-Moto 07.02. wróciła dzisiaj. Koszt 650 złotych

- zmiana poszycia

- żel u kierownika

Wygląda tak:

b6338910df19fdc7f7c3da23173c7a6e.jpg

b33fe58c56fb5fee838123059aa7c537.jpg

cd03f2e919012c253390a98c61b7c2d9.jpg

Wysłane z mojego fona

Kanapa wysłana do MW-Moto 07.02. wróciła dzisiaj. Koszt 650 złotych

- zmiana poszycia
- żel u kierownika

Wygląda tak:

b6338910df19fdc7f7c3da23173c7a6e.jpg

b33fe58c56fb5fee838123059aa7c537.jpg

cd03f2e919012c253390a98c61b7c2d9.jpg

Wysłane z mojego fona

Pieknie to zrobili, a miales napisac jak sie smiga takim koniem, w porownaniu do bandziora na pw

Oczywiście napiszę, jak na razie zrobiłem na nowym Moto 300 km, więc trudno się obiektywnie odnieść.

Zrobię 1,5 - 2 k km to coś napiszę.

Wysłane z mojego fona

• 1 month later...

założyłem siedzonko z nowym pokrowcem od wasilisa wraz z wkładką żelową, i test ok 200 km - oj fajniutko dla dupci hahahhah 

29 minut temu, mariose napisał:

założyłem siedzonko z nowym pokrowcem od wasilisa wraz z wkładką żelową, i test ok 200 km - oj fajniutko dla dupci hahahhah 

Zdjęcie poka fotela

W dniu 25.02.2019 o 12:08, luk137 napisał:

Mw moto wyslana 02.01.19 dotarla dzisiaj.

Zakres prac:

-zmiana poszycia
-obnizenie miejsca kierowcy
- wkład żelowy w miejscu kierowcy

Cena 655zł22aa86d0a4a88369509c804e93d620b9.jpge627053c60e2ffe01ea39fac3d5f8b72.jpg3aaf6c35de32c8b99b134b343ae92f5f.jpg800a7ae5026286c1f41936be04eba619.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Wygląda pięknie! Czy komfort jazdy bardzo się poprawił dzięki tej żelowej wkładce? Bo na moim seryjnym siodle po 300 km dupsko odpada, a w przyszłym roku czeka mnie wyjazd do chorwacji  😕

Godzinę temu, Czacha napisał:

Wygląda pięknie! Czy komfort jazdy bardzo się poprawił dzięki tej żelowej wkładce? Bo na moim seryjnym siodle po 300 km dupsko odpada, a w przyszłym roku czeka mnie wyjazd do chorwacji  😕

Przed obszyciem pierwsze oznaki bólu d... miałem po 100km, teraz mam po 300 ale goldwing to to nie jest ;)

Powiem wam, że ja nie mam czegoś takiego jak oznaki bólu na seryjnej kanapie :P

... nawet po tysiącu kilometrów w ciągu jednego dnia :D

Seebst, bo Ty masz dupę z żelaza chyba...

Ja po 800 km chciałem jebnąć moto do rowu i dalej iść na piechotę.

Sebst, albo Twoja kanapa już nie jest seryjna tylko Ty o tym nie wiesz.

Z wygląda przypomina oryginał, od środka widać zżółkłą gąbkę, więc nie sądzę, by ktoś przede mną coś z tym robił. A tak w ogóle, to te przerabiane pod względem wysiedzenia wytrzymają 50.000 km i więcej? 

• Tomek pinned this temat