Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Tomek napisał:

Z lewej jest mam wyjeb.... wersja żeńska, a z prawej mam wyjeb.... wersja męska.

Dodatkowo jest też zaszyfrowany dostęp do Pentagonu wraz z kodami startowymi. A na drugiej dostep do Kremla wraz kodami startowymi głowicy Car 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

To miało być ścisłe tajne!! Dopadną Cię !! 😂😂😂

Bo żeście Kuźwa jakieś krzaczki powymyślali, tak jakby już po polsku nie szło czegoś tam napisać. W końcu mieszkamy w Polsce, a nie w Japonii :P

Każdy Fazer czy Bandyta z przerabiana kanapą ma zwykły napis. Wiec czemu nie wyróżniać się z tłumu? I nie podejść do tematu indywidualnie? 

A z tego co wiem oba motocykle to japońskie są 🤔 

Godzinę temu, Tola napisał:

Franio Twoje tłumaczenie kiepsko brzmi 😝 nie chce wiedzieć co żona Tomka by na to powiedziala 😛

Żona może  się przyłączyć :)

Btw.  Kanapy ładnie wykonane. Napis może się podobać. 

Wykonane są naprawdę fajnie. Dziewczyna która je robi naprawdę godna polecenia.
Gorjan w Grodzisku Mazowieckim - daje łapkę w górę 😁 

To akurat był prezent „urodzinowy” dla mnie i dla Niuni 😛 na prezent Świąteczny przewiduje coś bardziej ciepłego 😝

• Upvote 1

Piknie wyjszło. :)

A to pokrowiec od Wijalis-a . Prezent dla żony pod choinkę do jej 1250, nie chciała żadnych napisów i kolorowych nici -chociaż miałem ochotę zrobić psikusa i wyhaftować napis "LOVE BEATA" ( chociaż ma inaczej na imię ) ale chyba lepiej spać w łóżku niż pod mostem.

IMG_20191225_094252.thumb.jpg.03d3c86e4e5919fddddf5c2f0f14f489.jpg

IMG_20191225_092438.jpg

Nieźle wyszło.

dlatego to jest cudne. Ile osób tyle wizji na własne moto. Dlatego każde może być inne i niepowtarzalne 🙂

W dniu 21.12.2019 o 10:24, Tomek napisał:

Słodka tajemnica 🤣

Jeździec serio ??? przecież napis będzie widoczny jak spadniesz :) 

W dniu 28.12.2019 o 18:31, Micrus napisał:

Jeździec serio ??? przecież napis będzie widoczny jak spadniesz :) 

Już się naspadałem 🤣

Miał być jeszcze drugi, ale nie miałem wizji gdzie go umieścić 😜

Godzinę temu, Tomek napisał:

Już się naspadałem 🤣

Miał być jeszcze drugi, ale nie miałem wizji gdzie go umieścić 😜

黙示録のライダー  ? 🤣

• Upvote 1

2 godziny temu, adi napisał:

黙示録のライダー  ? 🤣

Taki był pierwotny zamysł . Tylko że długi i mało widoczny by był 😜

Potem cudowałem nad rozmieszczeniem w dwóch miejscach. Później nad dwoma innymi i zostało jak jest 😎

Może na kurtce sobie zrobie drugą część 😋

黙示録 na kurtce by było.

Muszę tylko skonultować z młodym czy to ma sens bez łącznika の

• 4 weeks later...

Moja kanapa również wróciła od Wijalisa i niestety mega rozczarowanie .Napis z uszkodzonym haftem, nie z takiego materiału jak chciałem , wysłałem im zdjęcie kanapy jak ma wyglądać. Od 4dni brak kontaktu z firmą . Pani która przyjęła zamówienie no niestety nie sprawdziła co wysyła .W trakcie gdy kanapa była na montażu w firmie dzwoniłem aby wszystko było jak należy, po czym pani mówi że wszystkiego dopilnuje, że kanapa jest jeszcze w produkcji a na drugi dzień kurier dzwoni że ma przesyłkę pobraniową!!!  Jakby tego było mało inna kwota przy zamawianiu usługi a przy odbiorze u kuriera inna kwota droższa oczywiście . Nie polecam. Dodam że przy poprzednim moto również były problemy z kanapą, dostałem całkiem z innego modelu ale to już osobna historia. Więcej szansy im nie dam i oczywiście nie polecam.

• 1 month later...

Hej, a ja w temacie ale z innym pytaniem :) może ktoś z forum zakładał ten podstawowe obicie od Wijalis - na alledrogo po 50zł do samodzielnego obicia ..Z linka  https://allegro.pl/oferta/pokrowiec-siedzenie-suzuki-bandit-gsf-600-1200-8921184970#

Pytam bo pojawiło się pęknięcie na mojej kanapie i szukam używanej oryginalnej , tylko pytanie czy ori kilkuletnia długo wytrzyma :( . Dlatego  zastanawiam się nad tym jak  pasuje ten z aukcji - chcę by było jak najbliżej oryginału. zastanawiam się nad tym czy za 50 dyszek to nie będzie jakaś lipa na której będę się ślizgał jeszcze bardziej niż na  ori  :) .

O właśnie też zastanawiam się na zakupem pokrowca i obiciem samemu oryginału. Wystarczy mi taker i godzinka popołudniu? :D

@ Gruby - jakbys to robil drugi albo trzeci raz to godzinka by wystarczyla, ale za pierwszym razem to tak 1,5- 2,00h zajmie .

zdjecie starej, czyszczenie, suszenie, jakies tam delikatne poprawki , czy podklejanie gabki i nakladnie nowego pokrowca. 

Mozna zrobic szybko i na odpierdol, ale to ladnie nie bedzie wygladalo. poza tym jak kupisz nowy pokorowiec , to zeby byl do ori kanapy a nie przetrabianej , bo wtedy nie wyjdzie to co chcesz

Też myślę że bliżej 2 h to zajmie :), ale na tej aukcji jest tylko 1 zdjęcie tej kanapy  a  ciekawy jestem jak to wygląda na moto :) porównując z  ori kanapą widać jakieś drobne różnice (szwy na zewnątrz i ciut inny kształt wynikający z technologi produkcji pewnie)ciekawe czy ktoś na forum już to przećwiczył :) 

23 godziny temu, jacekrysiek napisał:

@ Gruby - jakbys to robil drugi albo trzeci raz to godzinka by wystarczyla, ale za pierwszym razem to tak 1,5- 2,00h zajmie .

zdjecie starej, czyszczenie, suszenie, jakies tam delikatne poprawki , czy podklejanie gabki i nakladnie nowego pokrowca. 

Mozna zrobic szybko i na odpierdol, ale to ladnie nie bedzie wygladalo. poza tym jak kupisz nowy pokorowiec , to zeby byl do ori kanapy a nie przetrabianej , bo wtedy nie wyjdzie to co chcesz

Racja... może mi to zająć nawet i 4 godzinki. Zależy mi żeby zrobić to pięknie a nie po łebkach. Na pewno będę chciał wymienić starą ubitą gąbkę na nową, ale to już dłuższa sprawa do roboty żeby spasować to tak jak w oryginale. Pokrowiec od wijalis jest ponoć szyty pod oryginalne siedzisko i podkreślają to na aukcji dlatego stwierdziłem, że spróbuję sam. Zrobię Wam jakąś fotorelację, bo pewnie w przyszły tydzień przy tym podłubie :D

2 godziny temu, Gruby96 napisał:

Racja... może mi to zająć nawet i 4 godzinki. Zależy mi żeby zrobić to pięknie a nie po łebkach. Na pewno będę chciał wymienić starą ubitą gąbkę na nową, ale to już dłuższa sprawa do roboty żeby spasować to tak jak w oryginale. Pokrowiec od wijalis jest ponoć szyty pod oryginalne siedzisko i podkreślają to na aukcji dlatego stwierdziłem, że spróbuję sam. Zrobię Wam jakąś fotorelację, bo pewnie w przyszły tydzień przy tym podłubie :D

Super czekam na opinię:) ja jestem bliski kupienia drugiej kanapy ori :) ale wstrzymam się jeszcze do twojej relacji :)

Racja... może mi to zająć nawet i 4 godzinki. Zależy mi żeby zrobić to pięknie a nie po łebkach. Na pewno będę chciał wymienić starą ubitą gąbkę na nową, ale to już dłuższa sprawa do roboty żeby spasować to tak jak w oryginale. Pokrowiec od wijalis jest ponoć szyty pod oryginalne siedzisko i podkreślają to na aukcji dlatego stwierdziłem, że spróbuję sam. Zrobię Wam jakąś fotorelację, bo pewnie w przyszły tydzień przy tym podłubie
Też bym chciał się wziąść za moją starą kanapę wiec bede wdzięczny za jak najwięcej szczegółów

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

• 3 weeks later...

Żona wraz z bratem i kolegami postanowili mnie zaskoczyć prezentem na 40-stke. No i udało się im. Dostałem nowe siodło przerobione przez Wijalisa z wkładką żelową dla kierowcy 😁

AD3FC9B8-1E1A-45DD-AE4E-20726C03AEAA.jpeg

6A503B1B-BCAF-4214-B9D0-830F94969387.jpeg

• Like 1

Benek, pokaż jak to na moto wygląda.

• Tomek pinned this temat