Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kwinto żałuję, że nie przymieżyłem się do Twojej na zlocie, bo właśine taką jak Ty chciałbym zamówić. 

Adi , będzie okazja - będziesz w pyrlandii się odezwij :usmiech:

Kwinto a moze wrzucisz kiedy foty twojej, zawsze moze posłużyć jako inspiracja.

O, ja też robilem rok temu u Wijalisa do VFR. Porządna robota. Jak coś, służę zdjęciem

Luckmack to wrzuć tutaj, im wiecej zdjeć kanap tym lepiej. Ludziom którzy maja zamiar przerabiać to pomoże a fajna galeria sie stworzy.

fef380a557.jpg91073ca004.jpgd59520ce92.jpg

Tak wyglądała po przeróbce i tak wygląda na moto ,widać że tył stanowi oparcie-zaparcie ograniczając przesuwanie.

Adi , będzie okazja - będziesz w pyrlandii się odezwij :usmiech:

Kwinto ja cały czas jestem w Pyrlandii :) odezwę się po nowym roku i może jakoś się zgadamy :)

kwinto a ta przeróbka zablokowała możliwość regulacji kanapy jak w oryginale czy jest jak dawniej że można rozkrecić i podnieść albo zniżyć 0 te 2 cm>?

No i czy obniżenie kanapy sprawia że staje się twardsza? Czy można zrobić niższą ale bardziej miękką

Ja też aktualnie czekam na moją kanapę - wysłana do Wijalisa około tydzień temu. Pytałem o rabat PBC ale minęło ponad rok i był oczywiście nie aktualny. Zdecydowałem się na obszycie (250 zł) + wkładkę żelową jedną (260 zł), dla pasażera bez wkładki. Jak przyjdzie to wrzucę fotki.

Co daje ta wkładka żelowa? Jeżeli mam wyciętą kanapę na miejscu kierowcy (jakieś 2,3cm w dół) muszę zamówić z wypełnieniem żelowym, aby kanapa była troszkę wyższa? (tak jak oryginalna z Bandziora)

Wkladka żelowa poprawia komfort ale jak nie chcesz dopłacać to poproś o podniesienie kanapy o te 2.5 cm za pomocą gąbki tapicerskiej.

Wkladka żelowa poprawia komfort ale jak nie chcesz dopłacać to poproś o podniesienie kanapy o te 2.5 cm za pomocą gąbki tapicerskiej.

Hm.. No dobra, to ja do nich napiszę i dam znać ile zawołają. Dzięki wielkie za info :)

Ja też aktualnie czekam na moją kanapę - wysłana do Wijalisa około tydzień temu. Pytałem o rabat PBC ale minęło ponad rok i był oczywiście nie aktualny. Zdecydowałem się na obszycie (250 zł) + wkładkę żelową jedną (260 zł), dla pasażera bez wkładki. Jak przyjdzie to wrzucę fotki.

czyli sam pokrowiec kosztuje 150zł (naciąga się go na oryginalne siedzisko) a jak chcesz nową tapicerkę (taką jak na fotce w aukcji) to 250zł?

Edytowane przez margag

fef380a557.jpg91073ca004.jpgd59520ce92.jpg

Tak wyglądała po przeróbce i tak wygląda na moto ,widać że tył stanowi oparcie-zaparcie ograniczając przesuwanie.

fajnie to wygląda, jak za taka kasę:)

spadnie śnieg to wyślę im swoja kanapę :)

kwinto a ta przeróbka zablokowała możliwość regulacji kanapy jak w oryginale czy jest jak dawniej że można rozkrecić i podnieść albo zniżyć 0 te 2 cm>?

Nie , to niema wpływu na regulację

No i czy obniżenie kanapy sprawia że staje się twardsza? Czy można zrobić niższą ale bardziej miękką

No , coś za coś ale moja :dupa:  jest dosyć twarda pewnie z wzgl. na lata - moje lata :mrgreen:

czy ktoś mógłby zrobić sondę? Czy trzeba zakładać nowy temat?

Chodzi mi o to, że wtedy łatwo można byłoby zobaczyć opinię użytkowników, na co warto zwrócić uwagę przy przeróbce.

Jakie wkładki, pianka, czy żel? Czy warto dopłacać za żel?

Z jakiego materiału ma być obszycie?

Kształt kanapy, dla samotnej jazdy, jaki przy jeździe we dwoje?

Ja osobiście zastanawiam się nad obniżeniem, bo mam tylko 170 cm wzrostu. Ale jak ma to być zrobione kosztem kolan, to chyba wolę nie ruszać wysokości.

Może komuś jeszcze wpadną do głowy zagadnienia warte uwagi

czy ktoś mógłby zrobić sondę? Czy trzeba zakładać nowy temat?

Chodzi mi o to, że wtedy łatwo można byłoby zobaczyć opinię użytkowników, na co warto zwrócić uwagę przy przeróbce.

Jakie wkładki, pianka, czy żel? Czy warto dopłacać za żel?

Z jakiego materiału ma być obszycie?

Kształt kanapy, dla samotnej jazdy, jaki przy jeździe we dwoje?

Ja osobiście zastanawiam się nad obniżeniem, bo mam tylko 170 cm wzrostu. Ale jak ma to być zrobione kosztem kolan, to chyba wolę nie ruszać wysokości.

Może komuś jeszcze wpadną do głowy zagadnienia warte uwagi

W sumie to dobry pomysł. Do tego dodałbym przybliżony koszt zamówienia za poszczególne "wymagania" :)

• 2 weeks later...

Wrzucam fotkę swojej, którą dostałem wczoraj. Wszystko tak samo jak u kwinto59, jedynie obszycia w kolorze niebieskim + wkładka żelowa dla mnie. 

Jak się sprawdza nie napiszę z wiadomych przyczyn :) Kanapa jest przede wszystkim cięższa i na pierwszy "dotyk" część z wkładką żelową wydaje się być twardsza. 

Mam nadzieję że będzie się sprawdzać bo od ori przy dłuższych trasach zad odpadał.

Cena jak pisałem 250 zł + wkładka 260 zł/szt. (do innych modeli inne ceny wkładek, zależą od ich wielkości).

• 3 weeks later...

a ja byłem w Polszczy, siadłem, i kanapa z wkładką zajebiaszcza :D

Kwinto ktoś miał zeza z tym napisem Bandit u ciebie ;)

Jak się przyglądam to wszystkie w mniejszym lub większym stopniu idą z "winkla" :zeby:

U mnie nie idą :P

Jak się przyglądam to wszystkie w mniejszym lub większym stopniu idą z "winkla" :zeby:

ja zdecydowałem że będę obszywał w firmie Gorjan. ktoś tam szył? cena za kompletną przeróbkę z haftem 450zł, do tego wkładka żelowa 200 zł, nie wiem czy będę brał wkładkę, troche drogo.  termin na marzec dopiero.

Nie wiem jak jest z wygodą tych wkładek, ale kumpel nie widzi różnicy. Natomiast jedno jest pewne, jak moto postoi na słońcu parę godzin to żel tak się nagrzewa że w jeansach na tym prędko nie usiądziesz... Sprawdzone niestety, długo parzy w tyłek. :)

Osobiście nie podoba mi się ich standardowe szycie, dlatego poprosiłem o inne. Kanapa obniżona o ok 2-3cm, dupa przestałą już boleć. Moim zdaniem znacznie wygodniejsza niż fabryczna.

ihost_1453839503__kanapa_wijalis.jpg

Edytowane przez elspasoo

Obszyte skórą? Ja kiedyś dla próby nałożyłem na fabryczny pokrowiec zamszową skórę (jak alcantara w samochodzie), chciałem tylko sprawdzić czy pomoże coś, żeby kanapa nie była taka śliska, efekt super, tylko przy deszczu byłoby ciężko :)

Edytowane przez darekb1

Wszystko syntetyczne, boki gładkie, góra anty-poślizg - dedykowane do moto. Na żywo prezentuje się znacznie lepiej. 

• Tomek pinned this temat