Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Adi, wygląda fajnie. Zdaj jeszcze relację jak się sprawuje na dłuższych dystansach :)

http://magna-tapicerstwo.prv.pl/  Tutaj robiłem swoją kanapę.

Robią tak jak sobie ktoś zaprojektuje.Praktycznie zrobią wszystko co przyjdzie do głowy.

Ja miałem kilka pomysłów, każdy był do wykonania.Dość duży wybór materiałów.

Z profilowaniem też nie ma problemu.Podniesienie , obniżenie ,garb co kto chce.

Minus to czas realizacji , na chwile obecną to na koniec kwietnia albo i dalej.

Cena 300 zł , sam woziłem i odbierałem bo mam blisko. :usmiech: .

w końcu coś innego :D wygląda bardzo fajnie :)

Witajcie

Dzisiaj wysłałem paczkę do Wijalisa z obszyciem pokrowca na starą kanapę. Kontakt z firmą to ich największy minus ponieważ nr. tel. podany na allegro nawet dwa numery nie odpowiadają na połączenia. 

Tylko kontakt pocztą elektroniczną ;/. Ale cóż, w e-mailu informacja o adresie do wysyłki oraz szacunkowy koszt.

Adi, wygląda fajnie. Zdaj jeszcze relację jak się sprawuje na dłuższych dystansach :)

No to dopiero za jakiś czas. Zmieniony nieco profil tylnego siedzenia ma zapobiegać 

zsuwaniu się pasażera przy mocniejszym zaciskaniu hebli. A jak będzie to czas pokaże . Dodatkowo lekko podniesiony tył.

Po wstępnej przymiarce żona stwierdziła że jest lepiej . :usmiech: .

Co do samej estetyki to chciałem aby była inna niż większość kanap.Jakieś 80% kanap to Wijalis. :zeby: .

Tak więc wyszło jak widać, a na żywo jest jeszcze lepiej.

Już wiem z czego wynika taki profil mojej kanapy. Ktoś wcześniej podniósł siedzenie pasażera . Wijalis nie ingeruje w to co dostał tylko obszywa. Uznali ze tak ma być, obszyli i odesłali.

Gdybym chciał mieć tak wyprofilowane siedzenie pasażera jak widać na wszystkich zdjęciach kanap na forum to mogę odesłać i zrobią. Nie wiem jeszcze czy na mój czy na swój koszt. Zastanawiam się co zrobić . Zostawić jak jest czy zmieniać ? Czy w kwestii komfortu taki ugięty profil siedziska pasażera ma znaczenie czy nie ? Lepszy profil czy płasko jak u mnie ale więcej gąbki ?

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

No to dopiero za jakiś czas. Zmieniony nieco profil tylnego siedzenia ma zapobiegać 

zsuwaniu się pasażera przy mocniejszym zaciskaniu hebli. A jak będzie to czas pokaże . Dodatkowo lekko podniesiony tył.

Po wstępnej przymiarce żona stwierdziła że jest lepiej . :usmiech: .

Co do samej estetyki to chciałem aby była inna niż większość kanap.Jakieś 80% kanap to Wijalis. :zeby: .

Tak więc wyszło jak widać, a na żywo jest jeszcze lepiej.

moja też ma być z kategorii "inna" niż wijalis, zobaczymy co wyjdzie :)

Edytowane przez lelon

Witajcie

Dzisiaj wysłałem paczkę do Wijalisa z obszyciem pokrowca na starą kanapę. Kontakt z firmą to ich największy minus ponieważ nr. tel. podany na allegro nawet dwa numery nie odpowiadają na połączenia. 

Tylko kontakt pocztą elektroniczną ;/. Ale cóż, w e-mailu informacja o adresie do wysyłki oraz szacunkowy koszt.

no to fakt, kiepski kontakt, ja z firmą gdzie wysłałem kanapę, miałem i mam świetny kontakt przez fejsa, gdzie była wymiana zdjęć propozycji, i dogadanie wszystkich szczegółów, a że koleś jeździ na moto to rozmowa szybko zeszła na inne tory :P

lelon byłbyś tak uprzejmy i miły zapodać link do konta profilowego Wijalis  :zeby:

?

lelon byłbyś tak uprzejmy i miły zapodać link do konta profilowego Wijalis  :zeby:

?

lelon nie oddał do Wijalisa tylko do wmmoto... jak dobrze doczytałem...

Edytowane przez Owca

lelon nie oddał do Wijalisa tylko do wmmoto... jak dobrze doczytałem...

tak jak pisze Owca :) poprzedni post jak widać trochę nie jasno napisałem :)

• 2 weeks later...

przyznam że wygląda lepiej :) niż te od wijalisa :)

Ile kosztuje opcja bez wkładki lub tylko z jedną?

(...)

Ile kosztuje opcja bez wkładki lub tylko z jedną?

(...)Sama przeróbka kanapy kosztuje 400-450zł ale ja wyceniałem opcje z dwiema wkładkami żelowymi i w tym przypadku ceny były podobne.

Moja kanapa w MW moto została wyceniona na 750zł z wkładkami, u Wijalisa 770zł(...)

Przeca można sobie policzyć.

Zacna kanapa! Niech pieści pośladki :D

jak bedzie wygodna proporcjonalnie do wygladu to zrobiles super zakup :usmiech:

Bardzo ładna z jednym zastrzeżeniem, napis ZZR psuje wygląd :rolleyes-1: gdyby było tam napisane Bandit  to  mega by to wyglądało  :tancze:  Bardzo ładna ,opiszesz wrażenia z wojaży i co najważniejsze co na to powie twoja :dupa: ,bo to dla niej jest robione.Moja kosztowała połowę tego co twoja ,ale też jestem zadowolony  :mrgreen:

Edytowane przez kwinto59

Rozmawiałem z kolesiem na temat sezonowego rabatu dla PBC, ale ten temat moglibyśmy poruszyć jakby jeszcze kilka osób zamówiło kapanę, zaznaczył, że o rabat zawsze można pytać ale nie stusuję takich praktyk na samym początku :), poza tym swoja cenę bronił większym nakładem pracy w porównaniu do konkurencji, bardziej indywidualnym podejściem do każdego klienta (co w moim przypadku odczułem) faktem, ze nie które materiały posiadają certyfikaty (nie pytałem jakie, nie sprawdzałem jakie materiały ma konkurencja)

A kanapę i materiały zweryfikuje moje dupsko :) i wtedy będę wiedział ile ta kanapa jest warta  

na pewno opłaca się u niego zamówić kanapę z wkładka żelową - koszt jednej wkładki to 150zł

Super.

Możesz wkleić zdjęcie motocykla z nową kanapą?

Super.

Możesz wkleić zdjęcie motocykla z nową kanapą?

Tak za miesiąc, jak złoże moto :) umyje, nawoskuje i będzie ładna pogoda w ładnej scenerii :D np w Alpach :D

https://polishbanditcrew.pl/gallery/image/13012-d%C5%82ubanko/

Edytowane przez lelon

ja wysłałem do Gorjana , mam termin na 24 marzec, tyle że powiedzieli mi że nie haftują już znaków Suzuki (np S.) ponieważ za każde takie użycie nazwy jak ich złapią to płacą 800 zł. no i nie wiem co mam wyhaftować, dajcie pomysły . pewnie GSX1250FA można byłoby ale głupio tak trochę , myślałem "dark side of japan"  gdzieś z tylu ale ten centralny gdzie jest oparcie to nie wiem co haftnąć. pewnie skończy sie na gsx1250FA ale jakby kto miał inny pomysł związany z suzuki to sie zainspiruje.

ja wysłałem do Gorjana , mam termin na 24 marzec, tyle że powiedzieli mi że nie haftują już znaków Suzuki (np S.) ponieważ za każde takie użycie nazwy jak ich złapią to płacą 800 zł. no i nie wiem co mam wyhaftować, dajcie pomysły . pewnie GSX1250FA można byłoby ale głupio tak trochę , myślałem "dark side of japan"  gdzieś z tylu ale ten centralny gdzie jest oparcie to nie wiem co haftnąć. pewnie skończy sie na gsx1250FA ale jakby kto miał inny pomysł związany z suzuki to sie zainspiruje.

Ja już byłem tuż tuż by wysłać właśnie do Gorjana :) masz jakąś kanapę na wzór? 

Opisz później jak wyglądała współpraca z nimi :)

http://www.gorjan.pl/index.php/pl/suzuki/suzuki-gsf-1200-s-bandit-1250 - tam mają jakieś z gsxów i z banditów które przeszywali, do jutra musze coś wymysleć jeśli chodzi o koncept haftów bo generalny pomysł mam. jak tylko mi zrobią to opiszę co i jak i wkleję foty.

Edytowane przez ilm

Pokrowiec od Wijalis..............jeden kolor niebieskiego mają :slash:.

ihost_1459332562__2016-03-30_120727.jpg

ihost_1459333625__2016-03-30_122524.jpg

trudno - musisz przemalować resztę :zeby:

dupą zasłonie :p:

• Tomek pinned this temat