Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jakościowo i cenowo kogo obecnie polecacie? Czasowo się nie spieszy - specjalnie kupiłem drugą kanapę, żeby móc jeździć czekając ;)

Planuję coś lekko antypoślizgowego, czarnego, z czerwonymi szwami i tymi małymi wałeczkami na niektórych krawędziach. Profil - nie taki jak oryginał, tylko z lekko podniesionym tyłem (progiem za tyłkiem kierowcy). Podoba mi się np ta co adi234 robił w Magnie. Adi, jak wrażenia z użytkowania?

Jakościowo i cenowo kogo obecnie polecacie? Czasowo się nie spieszy - specjalnie kupiłem drugą kanapę, żeby móc jeździć czekając ;)

Planuję coś lekko antypoślizgowego, czarnego, z czerwonymi szwami i tymi małymi wałeczkami na niektórych krawędziach. Profil - nie taki jak oryginał, tylko z lekko podniesionym tyłem (progiem za tyłkiem kierowcy). Podoba mi się np ta co adi234 robił w Magnie. Adi, jak wrażenia z użytkowania?

Rzuć okiem tu

https://polishbanditcrew.pl/topic/27475-kanapa-od-mw-moto/?do=findComment&comment=425686

Mogę ta firmę polecić, jestem zadowolony i to bardzo z jakości wykonania :)

Podoba mi się np ta co adi234 robił w Magnie. Adi, jak wrażenia z użytkowania?

Na razie tylko kilka rundek w koło komina ,więc za wiele nie mogę powiedzieć.

Jest nieco twardsza ,mi to odpowiada.Jak zrobię jakąś większą trasę to coś napiszę.

ok więc kanapę dostałem, razem zapłaciłem 525 zł  - 430 za obszycie, 70 zł za zlecenie grafikowi przygotowania projektu haftu dla szwalni (nie mogą "S" wyszywać bo ich za trademark suzuki goni a nie chciałem napisu GSX1250FA), 25 zł za wysyłkę. zdjęcia zrobiłem średnie. wykonanie jest na wysokim poziomie. w jeździe sprawdza się bardzo dobrze chociaż szału nie ma ale nie ześlizguję się (podwyższenie w okolicach baku i przeciwślizgający materiał). wygląda naprawdę dobrze i jest wyraźnym tuningiem optycznym.

wrzuce fotki ino mam z ihostem hocki klocki

thumb_ihost_1460142951__1.jpg

thumb_ihost_1460143051__2.jpg

thumb_ihost_1460143092__3.jpg

thumb_ihost_1460143123__4.jpg

Edytowane przez ilm

ten haft oznacza "fakju"?

rozumiem że pożyczysz podstawić pod moją d... jak się spotkamy

Edytowane przez syku

wklejam dla potomnych link do większego tematu związanego z kanapami. Szyte w GORJAN, generalnie słyszy się o tej firmie ale mało kto tam robił także teraz już wiadomo kto robił więc jakby były pytania to zapraszam. współpraca ciekawa, taka przyspana trochę dziewuszka rozmawia i zaprasza do bycia spokojnym choć wiele nerwów kosztowała (w sumie 2 tygodnie szyli ale haft musieli nowy zrobić- mój pomysł i wzór jpg - tzn zerżnięty z koszulki :-) a ich wykonanie)

ok więc kanapę dostałem, razem zapłaciłem 525 zł  - 430 za obszycie, 70 zł za zlecenie grafikowi przygotowania projektu haftu dla szwalni (nie mogą "S" wyszywać bo ich za trademark suzuki goni a nie chciałem napisu GSX1250FA), 25 zł za wysyłkę. zdjęcia zrobiłem średnie. wykonanie jest na wysokim poziomie. w jeździe sprawdza się bardzo dobrze chociaż szału nie ma ale nie ześlizguję się (podwyższenie w okolicach baku i przeciwślizgający materiał). wygląda naprawdę dobrze i jest wyraźnym tuningiem optycznym.

thumb_ihost_1460142951__1.jpg

thumb_ihost_1460143051__2.jpg

thumb_ihost_1460143092__3.jpg

thumb_ihost_1460143123__4.jpg

"fakijunakiju" .

jasne że dam ci posiedzieć :-) nawet się zdecyduję przełożyć do tego niebieskiego brzydala którym  jeździsz :-)

To po chińsku napis ZZR :P ???  wygląda bardzo fajnie :)

heh to po japonsku "SUZUKI" :-) nie chcieli mi dać nazwy suzuki tradycyjnie to wykombinowałem po japońsku.

a skąd wiesz, że nie masz napisu "Coca Cola" :D

Z tego ze wzór zainspirowańy był oryginalna koszulka suzuki hamamatsu japan . :) ale jak dla mnie moze być i coca cola , będę sie martwił jak Japończyka spotkam :)

to i ja zdam mały raport.

zdecydowalem sie na PJII, ze względu na rekomendacje znajomego, ktory o niego robil oraz na podstawie pierwszego kontaktu telefonicznego z włascicielem - bardzo rzeczowy, komunikatywny i zaangażowany (super ponieważ osobiście bardzo mnie wkurwiaja zdawkowe odpowiedzi i pogłębianie mnie w niezdecydowaniu).

na przeróbkę kanapy umawiałem się w listopadzie, a termin dostałem - 4 kwietnia. W tym czasie 3 razy zmieniła mi się koncepcja (pierwotnie miała być to kopia corbina, ale im dłużej na nią patrzyłem tym bardziej chopperowa mi się wydawała),

yfz914_1t.jpg

ostatecznie w zamówieniu wysłałem coś takiego, plus cała lista poboznych życzeń - ma byc to, tamto, sramto, siamto...

unnamed.jpg

na drugi dzień pierwsza propozycja

WP_20160405_005.jpg

WP_20160405_008.jpg

WP_20160405_010.jpg

mój feedback, ze za ostro, za plasko, za srasko i mało puchato...

w sumie po 3 dniach tel. ze kanapa gotowa, a efekt taki:

00_DSC1311_resize.JPG

01_DSC1263_resize.JPG

02_DSC1303_resize.JPG

04_DSC1254_resize.JPG

06_DSC1230_resize.JPG

07_DSC1250_resize.JPG

08_DSC1268_resize.JPG

efekt jest zajebisty. Kanapa z jednej strony wydaje się "zbita", ale z drugiej faktycznie jest miękka i super komfortowa. Zależało mi na efekcie wspomnianej "puchatości" (siedzisko podszyte osobną warstwą pianki) oraz na zwiększeniu powierzchni przylegania do dupy. Musiałem zmienić profilowanie, tak aby nie marszczyło dupska (spadek do przodu w przypadku ori kanapy), ani nie rozpierdalało kości ogonowej (jak to jest w akcesoryjnej kanapie yamahy - płaska deska). Kanapa jest też podniesiona o ~5cm w obu siedziskach (pod moj wzrost i komfort dla nóg). Koszt wszystkiego = 500zl.

pozycja i wygoda znacząco uległy poprawie, aczkolwiek nie pierdolnałem jeszcze żadnej 500-ki na czechy (zweryfikuję -- potwierdzę).

jest to moja 4 kanapa akcesoryjna. Do tej pory miałem - mariomoto, bagstera, akcesoryjna yamahy i wydaje mi się, że za każdym razem musiałem się trochę pod-placeb-iać że jest lepiej. W szczególności, nigdy nie było takiego efektu wow jak tym razem, jednak trzeba wziąć pod uwagę, że w wypadku tej kanapy miałem największe zaangażowanie i wpływ na jej ostateczną formę.

Podsumowując, prze-chuj zadowolenie, PJII polecam. :oki:

• Upvote 2

Prezentuje się świetnie:) takiej na forum jeszcze nie mamy :) tzn już mamy :P ale że przebili bagstera, ciekawe ile u nich by kosztowała taka przeróbka :)

ps. co to za kable tam z boku???

• 2 weeks later...

Zamontowałem ori siedzenie... bo poprzednie było mega brzydkie - Nie wiem jak poprzedni właściciel mógł oddać oryginał do takiego przeszycia bo nie podobało mu się to przejście między miejscem kierowcy a pasażera i twierdził, że "wyglądało tak jakoś czoperowato" :puknijsie:

Wczoraj pofatygowałem się osobiście do Grodziska Mazowieckiego i odwiedziłem pracownię Gorjan. Przywitała mnie bardzo miła młoda Pani która to wspólnie z mamą tworzy te kanapy. Pani ta, sprawiała wrażenie znającej się na rzeczy, a po obejrzeniu zrobionych już kanap stwierdziłem, że rzeczywiście ogarnia temat. Po ponad 40 minutowym marudzeniu co ma być, czego ma nie być, pomacaniu materiałów i doborze kolorów, uznałem, że taki efekt będzie mi odpowiadał. Cała zabawa ma kosztować 450 zł plus, jak się zdecyduję ( mam czas do czwartku) wstawki żelowe po 100 za osobę, co czyniło by razem w full opcji 650 zł plus koszt przesyłki, bo nie wiem czy drugi raz będzie chciało mi się jechać. Zdjęć nie omieszkam wstawić jak tylko dostanę ją w ręce. Wtedy powiem coś więcej o wykonaniu, jednakże oglądając te skończone kanapy spodziewam się wysokiej jakości. Z mojej strony jeszcze prośba do osób które mają żel w kanapie, warto czy nie? Na długie wyjazdy jeżdżę sporadycznie, ale, że bandit ma u mnie dożywocie to może mimo wszystko warto zainwestować w żel? Pozdrawiam! 

Wczoraj pofatygowałem się osobiście do Grodziska Mazowieckiego i odwiedziłem pracownię Gorjan. Przywitała mnie bardzo miła młoda Pani która to wspólnie z mamą tworzy te kanapy. Pani ta, sprawiała wrażenie znającej się na rzeczy, a po obejrzeniu zrobionych już kanap stwierdziłem, że rzeczywiście ogarnia temat. Po ponad 40 minutowym marudzeniu co ma być, czego ma nie być, pomacaniu materiałów i doborze kolorów, uznałem, że taki efekt będzie mi odpowiadał. Cała zabawa ma kosztować 450 zł plus, jak się zdecyduję ( mam czas do czwartku) wstawki żelowe po 100 za osobę, co czyniło by razem w full opcji 650 zł plus koszt przesyłki, bo nie wiem czy drugi raz będzie chciało mi się jechać. Zdjęć nie omieszkam wstawić jak tylko dostanę ją w ręce. Wtedy powiem coś więcej o wykonaniu, jednakże oglądając te skończone kanapy spodziewam się wysokiej jakości. Z mojej strony jeszcze prośba do osób które mają żel w kanapie, warto czy nie? Na długie wyjazdy jeżdżę sporadycznie, ale, że bandit ma u mnie dożywocie to może mimo wszystko warto zainwestować w żel? Pozdrawiam! 

przy kwocie 100 za wkładkę, warto i to myślę ze bardzo :) nawet jak nie latasz w długie trasy to posiadanie wkładki i dodatkowa amortyzacja wpłynie na korzyść, nawet jak tego nie odczujesz na krótkich dystansach, znaczy twój kręgosłup pewnie odczuje, ale dupsko już nie :) 

ja robiłem w Gorjan, zdjęcia mojej kanapy masz chyba wyżej i wiem że też w innym wątku. ja brałem bez wkładki żelowej ale za to z dedykowanym haftem. pzdr

• 3 weeks later...

Trochę dupsko powoziłem :) jest dobrze a nawet bardzo dobrze, materiał prawie idealny, prawie ponieważ idealnie klei spodnie, żonka ma mega zadowolona i ja tez bo nie zjeżdża na mnie nawet przy gwałtownym hamowaniu, jest miły i przyjemny w dotyku za sprawą że to taki delikatny zamszyk i tutaj jest jedyny minus, po deszczu nie da się wytrzeć kanapy do sucha, bo wilgoć zawsze zostaje. ale po myciu w normalnej temp kanapa szybko wysycha, poza tym nie mam zastrzeżeń :)

• Upvote 1

• 1 month later...

A można u nich kupić same wkładki żelowe? 100zł za szt to śmieszna kwota a mnie d..pa boli po 100km.

Przy okazji - czy kanapy w Igen były różnej twardości? Moja jest masakrycznie twarda. W lipcu lecimy w góry (ponad tyś w jedną stronę) nie wyobrażam sobie podróży na tym co mam.

Kup dwie nakladki zelowe na rower po 30zl,obszyj materialem i masz nakladke na siedzenie za 60zl,z tym ze jedna musisz przeciac i zlozyc tak zeby wyszedl kwadrat

• 3 weeks later...

Żel kazda nakładka na siedzenie rowerowe ma żel. Czasem to jest jakaś mieszanina żelu z jakąś pianką. 

Sprawdzałem juz kiedyś jakąś tanią i była lipa, ale trafiłem wczoraj na taką z prawdziwym żelem. Jest tego tylko 8mm niestety, no i powierzchniowo strasznie małe.

edit:

żel żelem - znalazłem pewną alternatywę, którą bedę testował na cudzym tyłku :)

ale to bardziej pod DIY podchodzi bo są też inne rozwiązania. 

Wczoraj przetestowalem swoja kanape po przerobieniu gabki,i powiem tak spedzilem z malymi przerwami 12godz.w siodle przejechalem 750km i moglbym jechac dalej,jechalem i sam nie wierzylem ze to jest mozliwe ha ha. Przerobka polegala na tym ze po zdjeciu pokrowca wycielem ze srodka kawal gabki i wstawilem w to miejsce miekka gabke ok.3cm tyle ze zrobilem to od spodu orginalu takze wierzch i boki zostaly nienaruszone,naciagnolem zpowrotem orginalny pokrowiec.Siedzenie jest raz ze super wygodne,dwa jak usiade to robi sie troche dolek i nie jezdze przod tyl

• Upvote 1

Da się? Da :) Brawo Ty!

Są różne sposoby i różne materiały - można kombinować. I wcale nie potrzeba żelu, który jest na prawdę drogi. Ale wiadomo, że kazdy robi tak jak umie, jak go portfel puszcza.

Pomysł z wycięciem gąbki  od spodu ma swoje plusy: ori gąbka z siedzenia jest robiona w formie i powierzchnia zewnętrzna zachowuje się całkiem inaczej niż jak się ją zetnie czy zedrze. Stąd plusik za inwencję i pomysł, czyli robienie kanapy od spodu.zachowałeś ori kształt z zewnątrz, a jednak poprawiłeś komfort. 

Moja kanapa, przerabiana przeze mnie na razie się sprawdza, a kosztowała na pewno więcej niz jak bym do przeróbki dał fachowcom.

Edytowane przez Owca

Nalezalo gabki kupowac w hurtowni a nie w drogie-rii

:D

• Tomek pinned this temat