Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

MwMoto, cena 610 + przesyłka 20.

z mojego fona :)

MwMoto, cena 610 + przesyłka 20.

z mojego fona :)

to widzę że ceny nieco spadły, bo to raczej nie różnica w materiałach

masz 2 x żel?

Edytowane przez lelon

u mnie oczywiście jak zawsze musi być inaczej niż wszędzie, ja nie wysyłałem nigdzie, poszedłem do ziomka który zna się na robocie, powiedziałem mu co chce, na czym mi zależy, resztę mu zaufałem wiedząc co potrafi zrobić. 

A co chciałem? przede wszystkim żeby było anty-poślizgowo, bo tego mi bardzo brakowało, chciałem niebieską nić, zrobić lekkie przejście na środku, ale miało być w miarę klasycznie, bez haftów i innych rzeczy, miało być trochę poprawione i odświeżone. Z efektu jestem jak na razie mega zadowolony, Ci co widzieli na mówią, że ładnie zrobione, a po zrobieniu ok 150 km mogę powiedzieć że ja też jestem zadowolony, zarówno wizualnie jak i funkcjonalnie. Zdjęcia nigdy nie pokażą jak jest, ale kilka podglądowych : 

thumb_ihost_1490823580__dsc07938.jpg

thumb_ihost_1490823909__dsc07947.jpg

thumb_ihost_1490823977__dsc08163.jpg

thumb_ihost_1490824065__dsc08260.jpg

thumb_ihost_1490824187__dsc08266.jpg

thumb_ihost_1490824228__dsc08310.jpg

Edytowane przez darekb1

to widzę że ceny nieco spadły, bo to raczej nie różnica w materiałach

masz 2 x żel?

Żel tylko u kierowcy - plecaczek będzie okazjonalnie  :einstein2:

Przejechałem wczoraj prawie 300 km i jest całkiem dobrze. Fotel bujany to nie jest, ale jest lepiej niż było. Jak pisałem wcześniej, żel daje radę w kwestii wibracji. Pod tym względem brak odczuć na kanapie. Można by jeszcze delikatnie nad kształtem popracować, w moim przypadku  troszkę zwęzić siedzenie bo "krótki" jestem, ale to sprawa bardzo indywidualna. Materiał antypoślizgowy jest fajny ale niestety szybko się brudzi i dość ciężko czyści. 

Generalnie tą modyfikację kanapy przez MwMoto polecam a  cena odpowiada jakości wykonania oraz  poprawie komfortu jazdy.

Edytowane przez pawcioj

Żel tylko u kierowcy - plecaczek będzie okazjonalnie  :einstein2:

Przejechałem wczoraj prawie 300 km i jest całkiem dobrze. Fotel bujany to nie jest, ale jest lepiej niż było. Jak pisałem wcześniej, żel daje radę w kwestii wibracji. Pod tym względem brak odczuć na kanapie. Można by jeszcze delikatnie nad kształtem popracować, w moim przypadku  troszkę zwęzić siedzenie bo "krótki" jestem, ale to sprawa bardzo indywidualna. Materiał antypoślizgowy jest fajny ale niestety szybko się brudzi i dość ciężko czyści. 

Generalnie tą modyfikację kanapy przez MwMoto polecam a  cena odpowiada jakości wykonania oraz  poprawie komfortu jazdy.

no dobra, to cena się zgadza :) żeby tylko nie robili wszystkiego na jedno kopyto :P  ta twoja nieco przypomina moją :P

• 1 month later...

Czy ktoś z Was montowal tylko same wkładki żelowe, bez dodatkowego profilowania kanapy? Jakieś doświadczenia w tym temacie co do poprawy komfortu?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

• Upvote 1
  • Downvote 1

Żel przy obniżeniu siedzenia, jak niechcesz zmieniać profilu siedzenia wytnij od dołu gąbkę tak żeby została góra i boki orginału i wstaw kawał miękkiej. Sprawdziłem u siebie w 14godzinnej trasie. Tapicerzy mówią na to sandwicz

Tylko że nie chcę obniżać siedzenia. Czyli wychodzi na to, że wkładka żelowa, wkładana w wyciętą gąbkę, powoduje obniżenie siedzenia? Idąc takim tokiem myślenia nie obędzie się bez profilowania. Jestem już w kontakcie z MW Moto.

• Upvote 1

Generalnie chodzi oto że jeśli pod żelem jest gąbka żel niewiele Ci da. Zapytaj czy robią siedzenie z trzech warstw gąbki o różnej gęstości i co o tym sądzą.

O kur.. znow kciukiem niechcacy dalem minusa. Pierdzielony Android. Przepraszam!

Wyrownam w innym poscie.

rafput, jeszcze raz przepraszam.

Po mojej ostatniej podróży zauważyłem, że ktoś mi czymś przypalił delikatnie kanapę. Albo od papierosa, albo czymś gorącym i efekt tego jest taki, że co prawda pokrycie nie ma dziury na wylot, gąbki nie widać, ale na wierzchu i dookoła tego przypalenia jest takie sztywne troszkę. Co zrobić, aby tego się pozbyć, zamaskować to - bo o ile nie jest to duże, niemniej wkoorwia mnie, jak na to patrzę.

post-11451-0-63089200-1496164301_thumb.jpg

odczekaj 3 dni i zapomnij :-)

• Upvote 1

Dodam że w czasie jazdy tego raczej nie widać ;) a tak na poważnie to chyba tylko wymiana tapicerki.

• 3 weeks later...

Żel przy obniżeniu siedzenia, jak niechcesz zmieniać profilu siedzenia wytnij od dołu gąbkę tak żeby została góra i boki orginału i wstaw kawał miękkiej. Sprawdziłem u siebie w 14godzinnej trasie. Tapicerzy mówią na to sandwicz

Kazek sam robiłeś sobie to siedzenie czy dawałeś do tapicera? Też przymierzam się do zmiękczenia mojego siedziska w bandziorze .

Sam robiłem, rozkręcasz siedzenie tak coby przód mieć osobno. Wyciągasz zszywki i masz gąbkę na wierzchu, wycinasz od spodu tak żeby góra i boki zostały nie ruszone tzn robisz jakby miskę i uzupełniasz to co wybrałeś miękką gąbką ja miałem ze starego tapczanu :). Sam byłem zaskoczony efektem. Koszt zerowy siedzenie optycznie zostaje w orginale dla jednych plus dla drugich minus.

• Upvote 1

Wielkie dzięki Kazek za cenne wskazówki zrobiłem siedzenie do bandziora poprawa bardzo znacząca jeśli chodzi o komfort a koszt to kilka zszywek i klej, zobaczymy na dłuższych trasach bo na razie jeżdżę moto do pracy i z powrotem. Wygląd siedzenia bez zmian i o to mi chodziło.

Ja robiłem w zeszłym roku trasy po 12 i 14 godz.bo tu chodzi o godziny spędzone a nie ilość przejechanych kilometrów. Wiadomo w tym jakieś przerwy ale dojechałem bez większych problemów .

Jest jeszcze jeden patent, który można zastosować jako pierwszy: zdjąć obszycie i zetrzeć tą gładką powłokę z wierzchu siedzenia = nie z całej kanapy, ale tylko z miejsca styku tyłka z kanapą. Ja to zastosowałem na kanapie z GSXF-a i generalnie już to daje poprawę. Dołożenie patentu @kazka i może być jeszcze lepiej.

• 2 weeks later...

Czy kanapa z 650'tki pasuje do 600'tki? Mierzył ktoś?

Moja z 600 do 1200 w nowej budzie nie pasowała z tego co pamiętam :)

Nie podejdzie. Jest całkiem inna. 600 ma kanape jedno a 650 dwu-częściową.

To że jest dwuczęściowa wiem ;) Byłem tylko ciekaw, czy ktoś próbował ją do MKII dopasować ;)

• 3 months later...

Kompleksowa robota MW Moto - doradztwo, wkładki żelowe, profilowanie. Fachowo, szybko, bez żadnych problemów. Poprawa komfortu dla mnie bardzo znacząca. Nie żałuję żadnej wydanej złotówki.

436cd28718b7087c8a90ab7245ec0b82.jpg469ff666f6305df379a609a04a8b79e9.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ile zrobiłeś km na po przerobieniu? Tzn ile godzin jednego dnia spędziłeś na tej kanapie?

Ile zrobiłeś km na po przerobieniu? Tzn ile godzin jednego dnia spędziłeś na tej kanapie?

Zrobiłem łącznie ok 1000km w weekend - wypad w Bieszczady. Mając porównanie z podobnymi dystansami przed przeróbką - niebo a ziemia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Tomek pinned this temat