Skocz do zawartości

Nowa Stara Kanapa

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kanapy te szyte są we Francji,W Polsce podjąć chce się tylko Gorjan cena około 450-500 zł.Pani z firmy Gorjan powiedziała że musi mieć do uszycia

pierwszej kanapy motocykl na 3dni.Niestety ja jestem z Grudziądza więc to raczej odpada.

dogadaj się z kimś z okolicy firmy /a kto ma takie same siedzisko jak twoje/ Gorjan że odda im swój moto na 3 dni (np w okresie deszczowym albo po sezonie). PBC jest ogólnopolskie więc może się udać.  swoją kanapę wyślesz im pocztą, zrobi swap i może się uda.

nosferek robi we wrocławiu, całkiem spoko robota

wyszywka jest generalnie problemem, bo gdzieś tam to przesyła ale wzory żele bez problemu

ogólnie czas nie dobry na kanapy teraz, se poczekasz :P

Kanapy te szyte są we Francji,W Polsce podjąć chce się tylko Gorjan cena około 450-500 zł.Pani z firmy Gorjan powiedziała że musi mieć do uszycia

pierwszej kanapy motocykl na 3dni.Niestety ja jestem z Grudziądza więc to raczej odpada.

wspomniany wyzej nosfer *jest tutaj na forum tak przy okazji, ale nie wiem jak z jego aktywnoscia) zrobil mi taka w bandziorze - wyzej zachodzaca na zbiornik.

generalnienie polecam z naszywkami. na poczatku ladnie wyglada, ale po jakims czasie zaczyna sie to wszystko 'rozlewac' troche.  przynajmniej mam takie wrazenie - a napis robilem u wijalisa.

Witam.

Z racji tego że mi mało d**a nie odpadła po weekendzie na oryginalnej kanapie, chciałbym usłyszeć opinie użytkowników akcesoryjnych - jak się sprawdzają w trasie po kilka - kilkaset kilometrów dziennie, od kogo ją macie ? Wijalis, Gorjan, MW Moto albo jeszcze ktoś inny ? Proszę o szeroko zakrojone opinie po kilku kilkunastu miesiącach użytkowania.

Pozdrawiam  LWG

Ja na oryginale robiłem po 800 i więcej w dzień i było spoko więc nigdy nie narzekałem. Kwestia przyzwyczajenia. Pewnie te po modach są fajniejsze i warto spróbować ale do oryginalnej też dupę można przyzwyczaić. Tak jak do siodła w rowerze. Jak wyjedziesz pierwszy raz po zimie to dramat A im dłużej w sezonie jeździsz tym lepiej.

oby tak było :) bo 4 litery nie moje dziś :P

Żeby sie dowiedzieć które siedzenie jest wygodne dla Ciebie musiałbyś wypróbować każde z osobna i sam sobie byś odpowiedział. Każda dupa jest inna i to że dla kogoś siedzenie będzie wygodne to nie znaczy że tobie też się komfort poprawi. Taka jest prawda. A subiektywnych opini jest tu w kilku tematach naprawdę sporo.

Kaziu, bardzo sluszna uwaga, dokladnie tak jak piszesz.

Nalezaloby jeszcze dodac, jak tu odpowiedziec na zadane pytanie?

Tu mamy podac odpowiedz dotyczaca trzech roznych zakladow tapicerskich.

No moze kolega sam da sobie u nich obic i napisze sprawozdanie bo my, my raczej ubodzy i jak juz oddamy, to tylko jednemu i porownania raczej nie mamy.  ;)

No właśnie... Ja podobnie do Kokosa - więcej niż 1000km dziennie nie przejechałem, ale nie miałem problemu po tym 1000km najmniejszego, żeby następnego dnia i kolejnego jechać dalej na oryginalnej kanapie.

Teraz mam KLEkota i powiem, że pierwsze 150km jest duuużo wygodniejsze niż na Bandziorze, a potem zaczyna się robić duuuuuuuużo nieprzyjemniej niż na Bandziorze :lol: 

Nie wiem czemu, najwidoczniej mam głupią dupę :p: 

czyli wszystko zależy od dupy:D ja tam nigdy nie zmieniałem, bo i tak co 100km się zatrzymuję

ale szwagier nawsadzał tam żele i inne cuda wianki i twierdzi że jest wypas

natomiast wychodzą wtedy inne niewygody (np. wibracje, hałas etc) , co i tak powoduje ze trzeba odsapnąć:P

Witam.

Z racji tego że mi mało d**a nie odpadła po weekendzie na oryginalnej kanapie, chciałbym usłyszeć opinie użytkowników akcesoryjnych - jak się sprawdzają w trasie po kilka - kilkaset kilometrów dziennie, od kogo ją macie ? Wijalis, Gorjan, MW Moto albo jeszcze ktoś inny ? Proszę o szeroko zakrojone opinie po kilku kilkunastu miesiącach użytkowania.

Pozdrawiam  LWG

jedna on Nosfera - bez problemow dluzsza trasa

jedna od Wijalisa - obszycie + cieniutka gabka dodatkowa + ja sobie dolozylem z przodu przy zbiorniku gabke  - trasa ponad 3500km,  najdluzszy odcinek 1111km ( :D ) i tylek spoko

czyli wszystko zależy od dupy:D ja tam nigdy nie zmieniałem, bo i tak co 100km się zatrzymuję

ale szwagier nawsadzał tam żele i inne cuda wianki i twierdzi że jest wypas

natomiast wychodzą wtedy inne niewygody (np. wibracje, hałas etc) , co i tak powoduje ze trzeba odsapnąć :P

No tak @pavlacos - u Ciebie zdecydowanie hałas jest najbardziej dokuczający :P , tak że aż dupa boli :) 

W b6 miałem wijalisa i było spoko, 400km na raz bez bólu d...., teraz w b12.5 mam oryginał i 100 km nie moge wysiedzieć. Może w zime sie coś pomyśli w temacie.

mnie boli dup... po 200-300 ale akurat się tankuje ;)

no ale właśnie kupiłem nakładkę żelową i spacerówki na gmole, żeby można nogi wyciągnąć bo bardziej od dupska czuję nogi i kolana.

teraz pewnie po 1000 dziennie z palcem w d...

Wczoraj zrobiłem coś pod 900 i dzisiaj właśnie kupowałem akcesoria bo myślałem, że mi nogi oczami wyjdą pod Poznaniem hihih.

Ogólnie kanapa w dziorze ma ten mankament, że plecak jest wyżej, więc jak się ma 1,92 metra to nie mam jak usiąść bardziej z tyłu tylko od razu mam kurna 2 piętra wyżej :D

Chociaż jak mi się spieszy to tak odpoczywam, fik na fotel pasażera i jechane :D

Edytowane przez pwm

Jaką kupiłeś nakładkę?

pwm czekamy na recenzję :)

Jaką kupiłeś nakładkę?

MW moto nakładka na kanapkę.

Rozmawiałem z właścicielem i mówił, że po sezosnie na spokojnie jak mu się wyśle nakładkę i kanapę używa żelu z nakładki, więc można powiedzieć, że żel mam kupiony ;)

thumb_ihost_1528144987__img_1697.jpg

Ciężkie, miękkie.

Lada moment jadę trasę Radom-Wawa-Poznań zrobię pińcet + to dam znać.

Zapinane na zatrzaski, więc nie tak łatwo podpinolić ze stojącego motonga.

Mam lekką obawę, że będzie mi dupsko latać w siodle no ale wszystko wyjdzie w praniu.

jeszcze spacerówki na gmole zakładam, żeby kulasy było jak wyciągnąć :D

Nakładka idealnie pasuje na siedzienie plecaka z przodu nieco gorzej jak widać, ale facet mówił, żeby użyć tą a nie jakieś wycinane wynalazki.

Edytowane przez pwm

• 2 months later...

Pany i Panefki!

Czy do dziś PBC obszywa kanapy u Wijalisa? 

Interesuje mnie samo obszycie, żadne tjuningi. Kanapa po prostu z racji słusznego wieku i przebiegu się przetarła w newralgicznym miejscu napięcia, tj. przy baku. 

Jeśli Wijalis - czy wystawia on faktury? Z góry dzięki za odpowiedzi. 

Edytowane przez Yummy

Pany i Panefki!

Interesuje mnie samo obszycie, żadne tjuningi. Kanapa po prostu z racji słusznego wieku i przebiegu się przetarła w newralgicznym miejscu napięcia, tj. przy baku. 

mam oryginalny pokrowiec nie uszkodzony nigdzie jak cos :)

Jak przerabialem kanape to poprosilem o zwrot oryginalnego pokrowca :)

Pany i Panefki!

o ile jestes wystarczajaco sprawna manualnie to mozesz:

kupic interesujacy Cie pokrowiec na allgero (od wijalisa - ma konto) i w domu sama sobie pokrowiec naciagnac - ja tak zrobilem i efekt jest dobry.  musisz miec tylko dobry duzy zszywacz (najlepiej tapicerski)

edit: no i oczywiscie faktura bedzie

Edytowane przez Walle
  • Upvote 1

Mam dojście do tapicera, więc nie będzie to problem. 

Ale wijalis: https://allegro.pl/pokrowiec-siedzenie-suzuki-bandit-gsf-600-1200-i7499339849.html

ma napisane, że nie wystawia faktur. Ki djabeł? 

Mam dojście do tapicera, więc nie będzie to problem. 

Ale wijalis: https://allegro.pl/pokrowiec-siedzenie-suzuki-bandit-gsf-600-1200-i7499339849.html

ma napisane, że nie wystawia faktur. Ki djabeł? 

moze mu sie cos odwidzialo... ale

http://serwisy.gazetaprawna.pl/zmiany-w-vat/artykuly/773604,vat-sprzedawca-nie-moze-odmowic-wystawienia-faktury.html

W odpowiedzi na wiadomość prywatną napisał, że oczywiście wystawia faktury. W opisie aukcji jest być może wybrana zła opcja, ale wysłałam mu screen, żeby był tego świadomy.

Pokrowiec kupiony, Walle, dla Ciebie plus.

• Tomek pinned this temat