Skocz do zawartości

[Rękawice] Shima Modena

Gość Alex22
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja podzielę się swoją opinią na temat rękawic firmy: shima, model: modena.

Opis producenta :

Shima Modena - wyjątkowo wygodna rękawica dla pań, wykonana z najwyższej jakości anilinowej skóry bydlęcej. Piankowe absorbery i syntetyczny protektor zaszyty pod skórą gwarantują bezpieczeństwo, zachowując przy tym estetyczny wygląd i smukłą linię. Kobiecy charakter podkreślają również subtelne aplikacje graficzne. Po wewnętrznej stronie dłoni zostały użyte zewnętrzne szwy dla poprawy komfortu użytkowania, dodatkowo uzupełniona o antypoślizgowe elementy z zamszu. Specjalna konstrukcja damskich modeli rękawic SHIMA uwzględnia anatomię kobiecej dłoni.

MATERIAŁY ZEWNĘTRZNE: SKÓRA BYDLĘCA ANILINOWA; ZAMSZ

MATERIAŁY WEWNĘTRZNE: NYLON+SPANDEX

OCHRONA: PROTEKTORY SYNTETYCZNE ; PANELE NADGARSTKOWE; WZMOCNIONY BOK DŁONI

DODATKOWE CECHY: IDEALNIE DOPASOWANA, MIĘKKA SKÓRA, ZEWNĘTRZNE SZWY NA OBSZARZE DŁONI

Moja recenzja:

Jedyne rękawiczki jaki mi podpasowały (wcześniej jeździłam w sportowych męskich w najmniejszym rozmiarze, bo wtedy kiedy zaczynałam swoją przygodę na jednośladach na polskim rynku damskich odpowiedników nie było ;) ) krój idealny, lekkie, dopasowane prowadzi sie w nich świetnie , nie ślizgają sie ....można w nich pisać sms-y :P

Rękawice dobre na ciepłe dni ...przy niższych temperaturach nie nadają sie do jazdy jako pasażer nie mówiąc o kierowaniu.

Moja koleżanka (plecaczek) ma ten sam model i już oddała je do reklamacji (pękły na szwie) , ochraniacze na kostki są ... ja na razie nie miałam z nimi żadnych przygód. Dobrze się je czyści (płyn do mycia naczyń + krem nivea) . Nie mam ich długo zobaczymy w następnym sezonie ile w nich pojeżdżę ;)

ihost_1357495717__modena.jpg

• Upvote 1

Model na zeszly rok mial troche inne palce. Zona ma i jest zadowolona poza jednym malym minusem - rzep sie wychamral.

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

Dzięki za recenzję, szykuje się kupić te rękawiczki swojej dziewczynie na nadchodzący sezon. Mam nadzieję, że dobrze się spiszą ! :)

Mój plecaczek jeździ w takich od początku tego sezonu, jest z nich zadowolona (ochraniacze nie uwierają, dobrze dopasowują się do ręki), jedynie że białe dość szybko się brudzą.