Skocz do zawartości

Help Mee ;) Kupiłem .. Trochę Kota W Worku .. Oceni Ktoś ?

Gość shankar3
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.. Dziwnie i szybko się to wszystko potoczyło... kupiłem , czy jest dobry - nie wiem, oceńcie sami - na oko .. a jak będzie zbliżało się lato - zajmie się nim mechanik - ja w temacie jestem zielony ..

zdjęcia w linku .

https://plus.google.com/u/0/photos/118204020544049182763/albums/5833051812257552257?hl=pl&safe=off&q=picasa&bav=on.2%2Cor.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.1357700187%2Cd.Yms&biw=1137&bih=565&um=1&ie=UTF-8&sa=N

Hmmmmm, ile dałeś za to moto, że się zapytam? ktoś kto składał to w jeden element miał sporo fantazji, widać że czekają Cię na wiosnę wydatki :)

P.S. spore wydatki

Edytowane przez lelon

tylko po co kupować coś, co nie wiadomo czym jest? Jak się nie znasz, to nie lepiej było jechać z mechanikiem, zamiast zlecać mu naprawę czegoś, co tak naprawdę może nie być warte naprawy, albo wyniesie sporo?

Przód jest brzydki, znaczy mi się nie podoba, zegary też jakieś kombinowane, a to raczej kwalifikuje go do tego, że mógł być po glebie, mniejszej, większej.

:driving_moto: ja tobie żle nie radze :driving_moto:

weż to sprzedaj tak jak stoi, to są puzzle. Kurna i nastempne moto kup z mechanikiem bo tutaj widze ze zadziałała magią zachwyciłeś sie.

Zegary to nawet nie wiem z czego są, motorek dawno nie śmigał widać po tarczach.

że tez jestem nowy i sie uczę to poprawcie mnie, jeśli cos źle zauważyłem... :)

do wyjaśnienia:

lampy (przód, tył)

kierunki (przód, tył)

lusterka

brak naklejek

może to światło , ale kolor ramy mi nie gra z plastikami

zegary

kiera

stopka centralna

opony chyba tez pozostawiają wiele do życzenia

i ogniska rdzy (łańcuch - chyba trochę nie jeżdżony i te śruby przy kierze)

Edytowane przez vieto

No nie za ciekawie to wygląda. Cały malowany, jakaś wydumka z przodu, łańcuch ma jakiś rdzawy nalot, po tarczach tez widać, ze moto długo stało.

ostatnio moda na ufo hehehe:)

nie straszcie chłopaka , może dał grosze?

wystarczy:

-pomalować całe moto 600-1200zł

-oryginalna lampe 250zł

-zegary ok 400-500zł

i będzie wygladał normalnie heh

Tak na poważnie poza tym co vieto napisał, moto miało wiele mniejszych przygód lub jedną większą nieprzyjemną przygodę

Lampa przód - hmmmm gdyby to był agresywny street to jeszcze jeszcze ale takiej konfiguracji, nie będzie szacunku na dzielni, raczej niesmiałe uśmieszki pod nosem.

dekiel lewy, lusterka w których mało co widać, zardzewiały łańcuch, zardzewiałe tarcze hamulcowe i inne śrubki.

po prawej pomarszczony bak, kierunki i tylnią lampę mógł ktoś po prostu wymienić.

na plus przemawia oplot i chyba tyle z plusów :)

weź rozgrzej silniki i jak już będzie dobrze rozgrzany daj do odciny, jak nie będzie puszczał dziwnych kolorów, to może warto zając się kosmetyką i jakoś przeboleć te dziwne zegary, ale jak zacznie puszczać niebieskie bączki to tak jak koledzy piszą sprzedaj jak najszybciej :)

bo tarcze hamulcowe, zegary, lampa napęd wyjdzie tyle ile pewnie za to moto w takim stanie dałeś :)

to jak piec zdrowy i prosto jeździ to może jeszcze coś z niego będzie ;)

3tyś.

Jeśli silnik sprawny to uczciwa cena, ale jeśli silnik puszcza bączki to o 2 tysie za dużo :P

co znaczy puszcza bączki ?

małe sprostowanie - 3 tyś mnie wyniosło wszystko - włącznie z przywiezieniem go do Polski i postawieniem w garażu.

co znaczy puszcza bączki ?

kopci np. przy zejściu z wysokich obrotów.

Edytowane przez miszi

jak dasz obroty na full po rozgrzaniu i zacznie kopcić na niebiesko, albo jak ostrzej przegazujesz, tylko dobrze go rozgrzej

No człowieku pojechałeś po bandzie z tym ufokiem :D Czeka cię kupaaa roboty. No chyba że na streeta go zrobisz.

Kolego jak dałeś za niego 3 tys:) to spoko wodza za te pieniądze zawsze go sprzedaż (co bym polecał)

Jeśli chodzi o motocykl to proponuje tobie skonsultowac zakup z mechanikiem, niech zobaczy swoim wzrokiem co i jak.

Po takiej ocenie bedziesz miał jasna sytuacje czy warto inwestować w motocykl, lampa i zegary do wywalenia bo wygląda masakrycznie, tak jak koledzy piszą i sie wypowiadaja pomalować.

A może nie taki diabeł straszny jka go malują:), czasami sie nie obrażaj że ktoś skrytykował twój motocykl, bynajmniej wypowiedzieli się użytkownicy tak jak oni to widzą, szczerość to podstawa komunikacji :) pozdro :driving_moto:

Hmmm :D Witaj.

Takie pytanie masz olej w silniku? Czy licznik nie działa? Pytam bo na zdjęciu z licznikiem wyrazie widać obroty ok 7tyś i świecąca się kontrolka oleju. Można zapytać w jakim kraju kupiłeś. Jak od angoli to wiedz, że oni za bardzo o nic nie umieją zadbać :/

mechanik go oglądał - samochodowy w monachium .Wiem ,że był po glebie. widać na przedniej lampie zaprawki i na baku również. o malowaniu wiem - ale tym się nie martwię - ojciec ma lakiernię więc tu koszt jest jak dla mnie znikomy .Przód mi się nie podoba również - i liczyłem się z jego kosztem ..jedyne co mnie zaniepokoiło a na zdjęciach tego nie widac..po prawej stronie jest okienko poziomu oleju - które jest przytopione.Czemu ? nie wiem.. silnik śmiga tak jak powinien , odpala bez problemu, :bączków: też nie puszcza. rama ponoć prosta.

ciężko jest kupowac motocykl będąc 800 km od niego .. konsultacje przez telefon, kolega który się na tym zna - oceniał prace silnika przez telefon ;) bo to była jedyna opcja.

motocykl stał rok. został wymieniony filtr - oleje i na tym koniec. ktoś nieudolnie i chu**owo zrobił ten przód.. ale to da się zmienić..

ps. kazda krytyka jest konstruktywna i daje do myślenia :)

A ja tak z ciekawości zapytam. Co cię skłoniło do takiego zakupu? Cena? Nie szkoda ci życia jeśli kupujesz takie nie sprawdzone rzeczy?

Jeśli chciałeś coś do dużej przeróbki to bym jeszcze zrozumiał, ale sam piszesz że się na tym nie znasz, więc wątpię że o to chodziło.

Niestety boję się, że to kolejny szrot na polskim rynku, którego dawno powinno się zezłomować.

Miejmy jednak nadzieję, że jestem czarnowidzem i wszystko będzie ok:)

Wysłane ze Srapatalka