Skocz do zawartości

Help Mee ;) Kupiłem .. Trochę Kota W Worku .. Oceni Ktoś ?

Gość shankar3
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko robione na wariata..

ale też wiem, że jest to mój pierwszy motocykl.. i na nim muszę nauczyć się jeździć..jak się uczyłem jeżdzić autem to też kupiłem auto które było w stanie kiepskim .. ale po to abym nie płakał np. w momencie gdy pierdzielnąłem drzwiami w rower w garażu ..

Hie hie :lol: ja swojego ufoka kupilem mailowo-tel z odległości 1400km :D

ale też wiem, że jest to mój pierwszy motocykl.. i na nim muszę nauczyć się jeździć..jak się uczyłem jeżdzić autem to też kupiłem auto które było w stanie kiepskim .. ale po to abym nie płakał np. w momencie gdy pierdzielnąłem drzwiami w rower w garażu ..

Człowieku!! nie ma porównania motocykla do auta!! jak to ma być pierwszy poważny sprzęt to kiepsko to widzę.

• Upvote 1

A ja tak z ciekawości zapytam. Co cię skłoniło do takiego zakupu? Cena? Nie szkoda ci życia jeśli kupujesz takie nie sprawdzone rzeczy?

Jeśli chciałeś coś do dużej przeróbki to bym jeszcze zrozumiał, ale sam piszesz że się na tym nie znasz, więc wątpię że o to chodziło

Co ? kasa,

ale też wiem, że zakup nie był w 100% przemyślany .

jeśli wyjdzie na to iż motor jest gówno wart.. to będzie trzeba go komuś sprzedać.. na części . albo postawie go w garażu i będę miał o co wędki opierać..

ale jestem wiecznym optymistom .. ojciec ma warsztat.. sam jest mechanikiem złotą rączką.. będzie trzeba - postawie go u niego i będziemy przy nim grzebać- może też czegoś się nauczę..

chlopie astanow sie troszke to nie auto

Motocykl nie wybaczą błędu musi byc 100% sprawny \, wrazie wypadku w najlepszym przypadku się konkretnie potłuczesz

Pieprzenie, niech ktoś ogarnięty to obejrzy i tyle.

Okienko pewnie jest białawe od środka, to nic, normalka.

Zadbaj tylko żeby opony były świeże, hamulce sprawne i spokojnie nauczysz się na tym latać.

Za ta kasę sprzedasz później bez większego problemu.

Jeśli w dodatku Twój Ojciec potrafi coś przy tym zrobić to przy jego pomocy oraz z materiałami które są na tym forum ze wszystkim sobie poradzisz.

Kiedy za rok będziesz kupował motocykl czy za dwa, ta wiedza się opłaci.

nie mówię tu o sprawności - bo to podstawa wszędzie - nawet w rowerze.

chodziło mi bardziej o wygląd , tylko i wyłącznie wygląd.

Hmmm :D Witaj.

Takie pytanie masz olej w silniku? Czy licznik nie działa? Pytam bo na zdjęciu z licznikiem wyrazie widać obroty ok 7tyś i świecąca się kontrolka oleju. Można zapytać w jakim kraju kupiłeś. Jak od angoli to wiedz, że oni za bardzo o nic nie umieją zadbać :/

Przywieziony z Niemiec - tak jak pisałem wcześniej .

motocykl nie był odpalony .. przekręcony na ON i nic więcej . co do obrotów.. sądzę, że coś z tym jest nie tak.. bo ciągle pokazuje wartości powyżej 7 tyś.

Przywieziony z Niemiec - tak jak pisałem wcześniej .

motocykl nie był odpalony .. przekręcony na ON i nic więcej . co do obrotów.. sądzę, że coś z tym jest nie tak.. bo ciągle pokazuje wartości powyżej 7 tyś.

Ok, licznik i tak masz do wymiany bo za mały zakres obrotów wiec jak popsuty to nie ma się co łamać.

chyba najlepiej naprawdę zawieźć go do mechanika i on mi powie co i jak..

opony, łańcuch , hamulce.. to dla mnie sprawa na pierwszy strzał.. nie wiem czy to co jest tam teraz jest ok czy tez nie..bo rdza na łańcuchu może być przez nieużywanie a moze i on jest po prostu stary ..

jak coś stoi rok czy dwa.. ciężko aby nie zardzewiało ..

bezpieczeństwo swoje stawiam na pierwszym miejscu .. a to , że przód wygląda jak z kosmosu.. to już inna bajka i można to zrobić przy nastepnej dobrej premi w pracy :P

a może ktoś kto jest z Wrocławia miał by czas i ochotę na to zerknąć ? wpaść do mnie na gaj..ocenić organoleptycznie :) zrobił bym już w tedy listę co trzeba zrobić ;)

aa.. w podziękowaniu buteleczka z prywatnej winnicy mojej rodziny ;)

Zaraz się posypią namiary na nadwornego czarodzieja.....a i daleko z Gaju mieć nie będziesz...

jak mogą - niech się sypią.. szkoda, że i tak ten moto nigdzie nie dotrze - bo nie mam go czym przetransportować :-(

jesli dobrze wszystko zrozumiałem to już wiem gdzie jest krakowska i qnerk ;)

jutro będę tam dzwonił ;)

Też bym brał za 3 tyś, nie ma było się nad czym zastanawiać.

Niektózy jeżdżą na większych zlepkach i nie wiedzą o tym nawet.

Powodzenia w doprowadzeniu go do stamu użyteczności.

pozdro

tylko posty posklejaj jeden do drugiego

i będzie dobrze :p:

Dałbym Pitowi plusikowe, ale się nie da.

Posładasz to do kupy i będzie cód mniód i orzeszki.

Ten ufok nawet jakoś mi podchodzi.

a może wystarczy go umyć?? :zeby:

ale robicie chłopakowi makaron z mózgu...

kupił, widocznie mu się podobał. Więc po co pisać rzeczy typu: zmień lampę na oryginalną, sratatatat. Widocznie miał taki być.

Ważne jest czy jest prosty i czy silnik jest w dobrym stanie. Reszta to pryszcz.

Gratuluję zakupu ;)

nikt mi makaronu nie robi :)

przyjmuje konstruktywną krytykę do siebie .. ale ją filtruje i wychwytuje to co najlepsze ;)

przód mi się nie podobał i nie podoba - wygląda jak dupa osy .

będę zmieniał.. ale nie teraz.. najwazniejsze dla mnie jest bezpieczeństwo .. a nie sam wygląd..

planuje go przemalować ale to też nie teraz ;)

No i gicior! Niech Qner zobaczy i będziesz wiedział na czym stoisz... Części nie są drogie więc jak Ci się znudzi wygląd to wrócisz do oryginału...

Ja kupiłem swoej moto po slizgu i tez miałem do roboty, wydech, malowanie + kilka innych drobiazgów i jakoś to po kilku miesiącach zaczął wyglądać tak jak powinien... Ważne żeby silnik byłl zdrowy i wszystkie systemy wpływające na bezpieczeństwo były OK - reszte się dopieści.

Jak się zrobi ciepło to się podjedzie i zobaczy na żywca :-)

dokładnie tak jak piszesz.. jutro napiszę coś więc na temat swojego nabytku..

przyjedzie Qner sprawdzi i zobacyzmy co będzie .. wygląd to sprawa jak dla mnie - laika w tym temacie ważna .. ale nie priorytetowa.. a jak bym dysponował większą kasą.. to bym kupił nówkę salonówkę i bym nie miał nic do roboty i był by to pewniak .. ale jak sie nie ma miedzi to sie na dupie siedzi ;)

spełniłem swoje marzenie - mam motocykl... doprowadzę go do ładu i będzie git ;D

ps. wiecie gdzie można kupić ciuchy ? komplet jakiś musze kupić - bo to też wpływa na bezpieczeństwo :)

najlepiej jakieś z demobilu :)

ps. wiecie gdzie można kupić ciuchy ? komplet jakiś musze kupić - bo to też wpływa na bezpieczeństwo :)

najlepiej jakieś z demobilu :)

Jak cytujesz to kliknij "odpowiedz" i będzie widać jasno co jest cytatem a co Twoim postem! Troche porządku bo widzę, że Kruk czuwa nad tym wątkiem i może sie wkurzyć :D

Dopiero styczeń - będzie trochę czasu na kupienie ciuchów.... Rozglądaj się po forum - ludziska sprzedają tu różne rzeczy a im blizej sezonu tym będzie pewnei więcej ofert...

Popatrz na allegro a jak będzie we Wrocku motobazar to się wybierz na niego.... http://www.motoweteranbazar.com/ - na razie nie ma jeszcze terminów na ten rok....

No to trzymamy kciuki aby jutrzejsza ocena była przynajmniej dostateczna ;)