Skocz do zawartości

Help Mee ;) Kupiłem .. Trochę Kota W Worku .. Oceni Ktoś ?

Gość shankar3
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak cytujesz to kliknij "odpowiedz" i będzie widać jasno co jest cytatem a co Twoim postem! Troche porządku bo widzę, że Kruk czuwa nad tym wątkiem i może sie wkurzyć :D

Dopiero styczeń - będzie trochę czasu na kupienie ciuchów.... Rozglądaj się po forum - ludziska sprzedają tu różne rzeczy a im blizej sezonu tym będzie pewnei więcej ofert...

Popatrz na allegro a jak będzie we Wrocku motobazar to się wybierz na niego.... http://www.motoweteranbazar.com/ - na razie nie ma jeszcze terminów na ten rok....

o motowerteranbazarze słyszałem dużo .. kuzyn który śmiga na RRce w łodzi właśnie o tym mi wspominał .. ponoć razem z żoną zaopatrzyli się tam w dobre ciuchy za niewielką kasę ;)

No to trzymamy kciuki aby jutrzejsza ocena była przynajmniej dostateczna ;)

ja również - myślałem , że nikt nie będzie chciał wpaść i to " cudo" ocenić.. ale na szczęście Qner poszukiwał pewnego lekarza - którego ja znam. pomoc za pomoc - tak to chyba się zwie no i udało się z Qnerem na jutro ustawić ;)

najważniejsze w dzisiejszych czasach jest mieć dużo znajomości .. to pomaga ;)

nie mogłem wytrzymać i napisałem do kogoś kto zajmuje się moto weteran bazarem.. odpowiedz i mój meil poniżej..

czy to oznacza , że we Wrocławiu nie bedzie on organizowany ??

""

Zapraszamy jedynie na Moto Weteran Bazar w Łodzi.

----- Original Message -----

From:

To:

Sent:
Monday, January 14, 2013 1:05 PM

Witam, czy dysponują Państwo informacją kiedy ( jaki termin ) moto weteran bazar będzie we Wrocławiu ?

Edytowane przez jacekrysiek

nikt mi makaronu nie robi :)

...

...

.. najwazniejsze dla mnie jest bezpieczeństwo ..

a nie sam wygląd..

planuje go przemalować ale to też nie teraz ;)

pomaluj n abialo bedziesz widoczny i tym samym bezpieczniej sie poczujesz,

uwagami zazdrośników sie nie przejmuj pewnie zazdroszczą!! :p:

--------------

a na powaznie czy któryś z adminów sie pofatyguje i pogrupuje odpowiedzi autora pozlepia albo zrobi porzadek!!!!

Witam

Nie masz się co przejmować.

Ja do dziś pamiętam jak swojego dziorka kupiłem a że nie miałem prawka to sprzedający mi go przywiózł - teraz wiem że miał coś z samobójcy :zeby: (wracał nim średnio 140-180)

Jestem mechanikiem tylko niestety samochodowym wtedy jeszcze myślałem że to mi wystarczy a po za tym przy zakupie jakoś mózg nie pracuje jak powinien :puknijsie: .

W moto po pierwszych km myślałem że albo ja się nie nadaję albo coś z moto nie tak.

No i się okazało pokrótce wymienię:

- lagi lały a w środku jeden gnój - oleju to nie przypominało

- łożyska główki ramy - przy każdym hamowaniu myślałem że mi koło wyrwie

- łańcuch - zardzewiały ,naciągnięty

- po spotkaniu się z innym bandziorkiem stwierdziłem a cóż to ja mam jakąś inną wersję?

- opona przód do wymiany

- no i jeszcze mnóstwo innych rzeczy ale nie będę się tu rozpisywał.

Ale powiedziałem sobie serducho zdrowe i poważniejszej gleby nie miał to jeszcze coś poradzimy.

Przez zimę rozłożyłem,pomalowałem,powymieniałem no i teraz super .

Znajomy który nim wcześniej się przejechał stwierdził że teraz różnica kolosalna.

Wiem że przepłaciłem ale na przyszłość wiem już na co zwracać uwagę,

Zawsze musi być ten pierwszy raz no ale ty za moto dałeś mało.

Więc :driving_moto:

Ja pomimo wszystkich opinii tutaj - takich też , że kupiłem ufola , dziwoląga.. dziadostwo czy coś innego to jestem dobrej myśli :)

nawet bardzo :)

Ja pomimo wszystkich opinii tutaj - takich też , że kupiłem ufola , dziwoląga.. dziadostwo czy coś innego to jestem dobrej myśli :)

nawet bardzo :)

Nie ma sie co lamac, moj mime, ze ufok prowadzi sie swietnie, pamietam jak pierwszy raz na niego wsiadlem to bylem zaskoczony jak lekko sie prowadzi, ze o kopie nie wspomne. Przesmigalem sezon i teraz sie zaczalem zastanawiac nad powrotem do ryginalu. Tez nie znam sie na motocyklach i jak robilem po zakupowa obsluge (plyny synchro etc) to mechanik od motocyki powiedzial, ze silnik zyleta i prosty. Poki co mnie nie zawiodl i niech tak pozostanie, zobaczymy jak po zimie sie spisze bo stoi w nieogrzewanym, niestety.

(w pracy nie mam polskich znakow)

Napisałem ze ufoka bo tak śmiesznie wygląda z ta owiewka. Myślę że się jakoś nie oburzyłeś. Ja mam zamontowana niebieska owiewkę i też byłem krytykowany i wyśmiewany z tego powodu.

Głowa do góry.

Jutro masz ocenę przez fachowca i wszystkiego się dowiesz.

:)

Napisałem ze ufoka bo tak śmiesznie wygląda z ta owiewka. Myślę że się jakoś nie oburzyłeś. Ja mam zamontowana niebieska owiewkę i też byłem krytykowany i wyśmiewany z tego powodu.

Głowa do góry.

Jutro masz ocenę przez fachowca i wszystkiego się dowiesz.

:)

Misza .. luz :)

nie biorę tego do siebie ;)

kiedyś się spotkamy to będziemy się z tego śmiać jeszcze ;)

k**w.. mam stresa przed dniem jutrzejszym - jak przy ogłaszaniu wyników maturalnych .. wyjdzie czy dałem dupy czy mi sie fuksło i mam coś co da się " obrobić " i poskładać ;)

Misza .. luz :)

nie biorę tego do siebie ;)

kiedyś się spotkamy to będziemy się z tego śmiać jeszcze ;)

k**w.. mam stresa przed dniem jutrzejszym - jak przy ogłaszaniu wyników maturalnych .. wyjdzie czy dałem dupy czy mi sie fuksło i mam coś co da się " obrobić " i poskładać ;)

Zluzuj, ciężko zgruzować bandziora do tego stopnia, żeby nie było sensu już nic z nim robić. W najgorszym wypadku wyniesie Cię z 6 koła tak jak normalny z allegro ale bedziesz miał zrobione przez siebie pod siebie i na pewno. :)

Luz człowieku. Qnerk to fachura :D Wyłoży kaw na lawę. :P

Pomalujesz i będzie super :) Tylko zmień ta lampę :P

i już po oględzinach ;)

myślałem , że będzie większy syf ;)

a coś bliżej?

a coś bliżej?

- w prawym deklu uszczelka ( jest sylikon )

- zaciski i klocki z przodu

- olej do silnika

- łożyska główki

- wskaźnik oleju

- do owinięcia wydech

- kierunkowskaz przedni

- lagi przednie - można ale nie jest konieczne

- opona przód

- opona tył - można ale też jeden sezon jeszcze będzie śmigać

- regulacja gaźników

ważne , że serce i napęd sprawny

a wizulanie - to już moja sprawa co będę chciał zrobić.

ale zegary i lampę zmienię - już trafiłem komplet za śmieszne pieniądze na niemieckim ebayu

no i git, mogło być gorzej :-) włożysz ze 2 tysi i wyjdzie na to samo co byś kupił moto w normalnym stanie. B)

myślę, że tyle aż nie wyjdzie.. bo wiele części będę chciał ściągnąć z niemiec bo taniej to wychodzi i to sporo ..

opony - komplet kupię..

w maju malowanie , jeszcze nie wiem jaki kolor ;)

Powodzenia chlopie :) i foty strzel przed i po beda miłe wspomnienia :)

i już po oględzinach ;)

myślałem , że będzie większy syf ;)

no to tyle dobrze , moto nie najgorzej reszta się do robi:)

ja swojego kupiłem za 5 tys. a poszło w niego już drugie tyle

ale to moto. Na szczęście twoja historia się dobrze skończyła

ile osób się na cięło na takie okazje i potem gorzko żałowało.

Jedno jest pewne teraz jesteś bogatszy o to doświadczenie

i w razie zakupu kolejnego moto będziesz wiedzieć na co patrzeć :)

Edytowane przez mariozo

- w prawym deklu uszczelka ( jest sylikon )

- zaciski i klocki z przodu

- olej do silnika

- łożyska główki

- wskaźnik oleju

- do owinięcia wydech

- kierunkowskaz przedni

- lagi przednie - można ale nie jest konieczne

- opona przód

- opona tył - można ale też jeden sezon jeszcze będzie śmigać

- regulacja gaźników

ważne , że serce i napęd sprawny

a wizulanie - to już moja sprawa co będę chciał zrobić.

ale zegary i lampę zmienię - już trafiłem komplet za śmieszne pieniądze na niemieckim ebayu

Łeee to nie jest źle, prócz oponek to luzik ;) Kilka osób kupując igiełkę ma więcej do roboty. Co do wyglądu to powoli sobie zrobisz wszystko, ja już bawię się prawie dwa lata a i tak jest jeszcze kilka drobnych detali, którymi się zajmę :)

Edytowane przez korytarz4

Łeee to nie jest źle, prócz oponek to luzik ;) Kilka osób kupując igiełkę ma więcej do roboty. Co do wyglądu to powoli sobie zrobisz wszystko, ja już bawię się prawie dwa lata a i tak jest jeszcze kilka drobnych detali, którymi się zajmę :)

1150 zł

bez opon. ( zakupie w niemczech )

zegary i lampe już ściągam z niemiec ;)

ps. jak by ktoś miał coś do kupienia na niemieckim ebayu .. to możecie śmiało się zgłaszać do mnie..

moja rodzinka lub znajomi którzy mieszkają w Monachium często przyjeżdżają do PL .. można zaoszczędzić trochę grosza na transporcie i cenie części ;)

Kolego wszystko sobie zrobisz wazne ze piec zdrowy :)

Ja tez powoli sobie moto "zmieniałem "

tu zaraz po kupnie

200220124253.jpg

a tu kolektory wyczyszczone naklejone paski na felgi itp

290220124348.jpg

a tu stan obecny zmieniony wydech kierunki iraz opony przod i tyl :)

20121031096.jpg

powodzenia :)