Skocz do zawartości

Sony Actioncam Hdr-As15

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Conorian, dlatego mowilem, wrzuc na serwer i daj link do pobrania, po cholere mi po konwrsji na flasha,... ;(

Na jaki serwer? Wyobraź sobie, że w rzeczywistości jest jeszcze jakieś 20-30% lepszy. Limit mam a Ty mnie tu naciągasz jeszcze :D Jak wrócę do domu to wrzucę na dropboxa

Edytowane przez Conorian

Wyobrażać to sobie mogę... :P

Wytnij z 15 sekund i wrzuć choćby na dropboxa albo jakiś rapidshare, żeby był sam plik a nie player, możesz mi nawet mailem wysłać ja wrzucę :)

Jak go skrócę to już straci na jakości po renderowaniu. Wrzucę cały (ma 340mb) tylko w piątek.

no to tniesz bez re-kompresji.. (no-compress, stream, itd).. kvrwa czymkolwiek - vdub, final-cut, vid-splitter..

Nie no ok surowka nietykana w piatek, ja poczekam :)

Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2

byłem dziś w Sony Center w Kraku i moje spostrzeżenia co do kamerki. Bez obudowy jest faktycznie niewielka i leciutka, sama obudowa także pozytywna. Nie wiem jak w hero 2, ale w soniaczu soczewka jest wypukła, płaską można sobie dokupić. Akcesoria montażowe które dają do kamery czyli uchwyty na taśmę 3M wyglądają porządnie i jakieś przypadkowe wypięcie kamerki raczej nie grozi. Oryginalnego uchwytu na przyssawkę Sony w swojej ofercie nie ma. Cena za ten gadżet z wyświetlaczem LCD to 449PLN ale na chwile obecną nie dostępny. Pewnie musieli by ściągać po zamówieniu. Mieli podpiętą jakąś Xperię na wystawie, także można było sprawdzić działanie WiFi i to sterowanie przez telefon wygląda całkiem całkiem.

Co więcej, nagrałem krotki filmik w ustawieniach Full HD, kąt 170 stopni, z włączoną stabilizacją i czekam teraz na maila żeby mi to przesłali. Jak dostanę to na pewno się podzielę ;)

z minusów to sterowanie przez wifi będzie działać tylko pod iOS albo Android, dla Windows8 i nowych Noki nie ma oprogramowania do obslugi.

Edytowane przez kefirek
  • Upvote 1

To podziel.sie materialem jak Ci wysla.

Co do minusa W8 jest na 2-3 telefonach poki co, W7 jus jest martwy a nowe nokie to te z windowsem, bo symbian zostal niedawno zabity po premierze nokii pure view. Zatem decyzja o. andku i iOs jest prawidlowa, na W8 bedzie.czas. :) ale nieno tym.

Hero 3 ma plaskie szklo, hero 2 wypukle, dopiero w nurkowej obudowie jest plaskie, to z reszta nie ma zadnego znaczenia poniewaz jak porysujesz to kupujesz nowa obudowe :) po to jest.

Link do filmiku znajdziecie tutaj:

http://wyslijto.pl/f...load/0h8eyxobo8

trochę lipa, że jest ta cała szyba z przodu ale wygląda chyba całkiem przyjemnie ten film.

Edytowane przez kefirek

Czyli musimy czekać na materiały na youtubie. ;]

Trzeba zobaczyć jak będzie na moto.

Edytowane przez Magpie

A co Ty mi tutaj cyckami oczy mydlisz co? :D Gdzie jest film z gołproczy bez edycji ja się pytam?? :D

No jakość jest lepsza surowego pliku niz na YT. Pytanie na ile godz bateria wytrzymuje ? Ja jeszcze poczekam troszke, aż zejdzie z ceny, bo jak narazie w uk mozna najtaniej kupic za ok 320 funtów.

1080p 60fps jakieś 1h20min

podrzuci ktoś info ile minut filmu FullHD mieści się na karcie 16GB? (nie ważne czy gopro czy sony)

Łatwy rachunek 90s = 320MB; x = 16384MB (przy 60fps)

Edytowane przez Conorian

no w sumie racja, innymi słowy dla sony 16GB starczy na jakieś 140 minut filmu.

a wracając do sedna sprawy, wróciłem dziś z własną Sony HDR-AS15 :D co prawda filmikiem prędko się nie pochwalę bo muszę kartę pamięci kupić ale jak coś nagram, to dla zainteresowanych wrzucę próbkę surowizny żeby mogli rozważać dalej czy Sony, Hero2, czy też Hero3 w jakimś tam kolorze :P

p.s. kamerka jest naprawdę malutka, bez obudowy mniejsza jak karta kredytowa, w obudowie troszkę od tejże karty większa.

16 giga na pewno starczy Ci na zużycie całej baterii. Karty microsd są teraz nawet w kioskach więc chyba nie ma na co czekać :P

Kupiłeś jakieś bonusy? Jakie mocowania są w zestawie? Weź chłopie telefon czy inny aparat i zrób temat w nowych nabytkach :P

16 giga na pewno starczy Ci na zużycie całej baterii.

Kilka razy :D

• 3 months later...

... kamerka była zajebista... dopóki jej nie kupiłem... jestem wchooj rozczarowany...

jakośc obrazu - tragedia przy włączonej stabilizacji, nawet bez stabilizacji materiał wygląda jakby miał ustawioną mega kompresje i pojawiają sie artefakty, krawędzie są postrzępione, zlewają się w plamy jednego koloru...

wydaje mi się, że raw z gopro hd1 dawał lepszy obraz, a hd2 - już rewelacyjny..

ciul, chyba muszę to opchnąć i jebnac hd3 blacka.

Sony ze stabilizacją:

sony-stabi.jpg

Sony bez stabilizacji:

sony-bez-stabi.jpg

Gopro HD1:

gopro-1.jpg

Gopro HD2:

gopro-2.jpg

Sprobuj uzywac bez stabilizacji i tyle. Jest co najmniej tak samo jak w blacku. Kropka.

porównując screeny Daniela stwierdzam że z mojego gopro black są lepsze :)

EDIT: porównując z Sony

Edytowane przez malyB12

Na telefonie nie widziałem screenów :) Tym nie mniej, nie ma co porównywać, ponieważ kręcenie filmików polega na ruchomym obrazie, różne matryce różnie czytają obraz (są inaczej skanowane) stąd w stopklatce może wyglądać gorzej, co nie oznacza gorszej jakości filmu, do czego służy sama kamerka. AS15 ma dość pokręconą matrycę i mimo, ze ma dużą rozdzielczość robi zdjęcia w rozdzielczości 2 mpx- z tego względu, że sensor składa się z kilku rodzajów elementów światłoczułych, tu jest największa różnica dlatego sony wypada lepiej nocą i ma inne kolory.

Porównań akurat jest bardzo dużo, jedno z nich:

http://www.youtube.com/watch?v=DlUUq7ARJRU

Sami oceniajcie.

Edytowane przez Magpie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.