Skocz do zawartości

Sony Actioncam Hdr-As15

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie takimi filmikami dałem się nabrać... :)

wkleiłem skriny, bo na nich widać dokładnie ten sam efekt co na filmie raw-owym z obu kamer. Na sony jest jakby za mocno skompresowane, nawet po samym rozmiarze pliku widać, że coś musi być z zapisanym materiałem - te same ustawianie dają inny rozmiar pliku: sony - 0,765MB/s, gopro - 1,891MB/s

pewnie finalnie, po resizie i rekompresji w sofcie i YT efekt będzie podobny z obu...

Napisano (edytowane)

Daniel Tobie to zapisuje w AVI a nie w MP4?

Ty masz w swojej kamerce już ten nowy soft czy ten zwykł podstawowy?

Edytowane przez kefirek

tak, na dzień dobry zrobiłem update 1,4->2,0 więc nawet nie wiem jaka jakość była na starym sofcie.

a zapisuje oczywiście do MP4, tutaj to splitter zamienił rozszerzenie.

-- EDIT --

ale jak oglądasz mój materiał to jest faktycznie gorzej niż z Twojej kamerki?

Edytowane przez Daniel

Napisano (edytowane)

Z tego co nagrywałem na moto, bo to raczej przy dynamicznie zmieniającym się obrazie będą największe różnice w jakości, to wydaje mi się, że jest lepiej. Próbuje teraz zassać jakiegoś triala SonyVegas albo coś, żeby wyciąć próbkę i wrzucić bo tak to po kilkaset mega pliki i więcej.

ja update softu jeszcze nie robiłem i się nawet zastanawiam, czy może przypadkiem sony czegoś nie przekombinowało.

Co do jakości, to ja jeszcze zauważyłem jedną ciekawą rzecz. Gdy włączę ten sam film na kompie - monitor LG M2250D ze zwykłym panelem TN i kodekami FFDshow - a potem na TV Panasonica z matrycą IPS Alpha to na TV obraz jest żyleta, na kompie jakieś tam niedoskonałości wydać.

jak uda mi się wyciąć jakieś próbki to wrzucę do tematu

edit.

c*****a, Vegas potrzebuje min. Visty, PremierePro systemu 64bit także wrzucam, cały plik na wyslijto.pl za jakąś godzinę pewnie będzie do sciągnięcia to podam link

Edytowane przez kefirek

potnij czyms prostym - allok video splitter

ps. ale dałeś mi do myslenia, może mam spierrdolony kodek w systemie...

Edytowane przez Daniel

Powiem CI więcej zgrałem, na pendriva Twój film i puściłem na Panasonicu i szczerze? jak dla mnie naprawdę nie ma się do czego przyczepić, widać skalowanie z rozdzielczości 720p do 1080p ale imho jest naprawdę ładnie. Na kompie tak jak pisałem wyżej podobne wrażenia jak przy porównywaniu swoich filmów.

Ano, kodek niestety tez ma wplyw. Zobacz na pot playerze ( ma swoje kodeki)

Co do kompresji- tu tez wychodzi to co mowilem o matrycy. Mam zassanego Vegasa, jak wytrzezwieje zetne cos i wrzuce na youtube bez obrobki

Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Magpie

Daniel,

Powycinałem trochę fragmentów wszystko spakowane i wrzucone tu:

http://wyslijto.pl/plik/txtskirup4

Nie wiem, czy dostęp do tego podforum mają wszyscy czy tylko zalogowani ale żeby uniknąć ewentualnych knedloletów że gdzieś tam było więcej niż mówi ustawa hasło do zipa poszło na PW. Prócz pliku 197 wszystko nagrywane FullHD i kąt 170. Plik 197 FullHD kąt 120 i włączona stabilizacja.

pzdr

Dobra wrzucam coś z mojej, kilka ujęć.

http://www.youtube.com/watch?v=qFz71gBO8PU&feature=youtu.be

Ludzi z bólem dupy, że za szybko czy za wolno zapraszam na stronę: mamtowdupie.pl, chodzi tylko o ocenę jakości obrazu z kamerki na youtube

przy 1:00 aż mi się ciepło zrobiło .

pozdro!

Myslisz, ze mi nie? :D

Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2

• 2 weeks later...

ps. ale dałeś mi do myslenia, może mam spierrdolony kodek w systemie...

z czystej ciekawości zapytam, do jakich wniosków doszedłeś ostatecznie z tym Sony?

z czystej ciekawości zapytam, do jakich wniosków doszedłeś ostatecznie z tym Sony?

że to knedla warta kamerka :) ale muszę z nią żyć....

sprawdziłem na innych kodekach, playerach, i w ogóle sprzęcie... i cały czas widzę ciulatą kompresję w materiale. jedynie na 5,5 cala phonie z odległości 1metra jest zajebiscie :)

ponagrywam jeszcze coś na innych ustawieniach i w lepszym świetle i wtedy ostatecznie zdecyduję.

Czyli jeszcze nie testowałeś?

Ja powiem jedno: postprodukcja.

Zobacz surówki z H3 Black, zobacz surówki z sony, zobacz surówki z Hero 2. :) Potem zobacz pro filmiki zrobione tymi kamerkami. Ja teraz siedzę i szukam wtyczek do wegasa :D

a ja powiem drugie: post-pisd-dupcja...

pierwsza hero-hd nagrywa 100x lepiej od tego shitu, albo ja mam jakąś zy-pier-doloną.

a jak to zobaczyłem to już mnie całkiem chooj szczelił - http://www.tinyurl.pl?WGaqBOKc

Edytowane przez Daniel

Daniel :D nie wiem co trzeba zrobić, żeby uzyskać taki obraz :D nokia 3310 jest lepsza :D

no to moją musi być sp*******na... to jest wycięty kawałek rawika.

Widziałeś obraz z mojej...

poleci ktoś jakiś turtorial do Vegasa 10? (najlepiej w PDF) Niby sobe Vegasa zainstalowałem, ale za dużo o tym programie to nie wiem :)

co do kamerki, dziś nagrałem co nieco (w sumie to cała karta 16GB zeszła :P) dla ustawień 1080@60fps jak ogarnę tego vegasa i coś zmontuje to się podziele ;)

hmmm

powiem tak

jestem (nie) szczesliwym posiadaczemk tegoż sprzetu (niepotrzebne skreslic)

po domowych testach przyszedl czas na weryfikacje w trasie

jak dla mnie jest ok...co do obrazzu ale ja to slepy na oczy jestem wiec w temacie jakosci sie nie wypowiadam....

tak na szybko dwie sprawy:

montaz do kasku

firmowy drogi wiec z pomoca przyszlo mi OBI gdzie nabylem za jakies niecale 3 zlocisze po kawalku rzepa samoprzylepnego.

daje rade. testowane przy jakis 200 km/h.....nie odpadlo. ze wzgledu na krzywizne kasku nie trzyma sie to na calej dlugosci obudowy ale jest ok.

dla bezpieczenstwa (czytaj oszcednosci kasy) dodakowo sznurkiem (hmmmm...linka moze ladniej zabrzmi) przyczepiam obudowe do paska w kasku...(no i jak mam drugi jeszcze punkt mocowanie to do gmoli)

wady

jak na razie jedna

obudowa paruje

szukam przyczyny....moze to to, ze dzien wczesniej mylem wszystko (wewnatrz tez) i woda nie odparowala?

skaś ta wilgoc sie bierze...jakies pomysly?

aha dumalem nad wlozeniem jakiegos specyfiku coby chlonąl wilgoc do srodka ale w sumie tam malo miejsca....ktos cos poradzi?

i tyle

aha

obudowa wodoszczelna.....przetestowane

Jak myłeś to prawie na bank nie odparowało- ta szyna co jest pod kamerką- tam mogła się woda zatrzymać- wykręć i osusz. Jeśli parowałoby bez mycia to są 1. specjalne wkładki 2. dużo taniej- torebeczki z tymi kulkami które chłoną wilgoć- są w niektórych rzeczach do jedzenia i pudełkach z butami :)

wady

jak na razie jedna

obudowa paruje

szukam przyczyny....moze to to, ze dzien wczesniej mylem wszystko (wewnatrz tez) i woda nie odparowala?

skaś ta wilgoc sie bierze...jakies pomysly?

aha dumalem nad wlozeniem jakiegos specyfiku coby chlonąl wilgoc do srodka ale w sumie tam malo miejsca....ktos cos poradzi?

i tyle

aha

obudowa wodoszczelna.....przetestowane

Parująca obudowa to wada tych kamer. Gdzieś zetknąłem się z tym problemem. Sony oferuje nawet specjalne wkładki na tę okoliczność... Swoją drogą to wqurf by mnie brał jakby mi para zepsuła jakieś extra ujęcie...

Jak słoik nie był zamykany w wiglotnym pomieszczeniu, w deszczu itp to nie paruje- dlatego wkładki są opcjonalne. Jak mył w środku to mi się to zdaje naturalne, szczególnie, że tam jest kilka rzeczy w środku gdzie odrobina wody może się zatrzymać.

tak tez dumalem ze troche wody gdzies tam sie jednak ostalo....

w sumie to spird....ło mi kila....nascie ujec....

a tak poza tym jestem zadowolony....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.