Skocz do zawartości

Sony Actioncam Hdr-As15

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko ze swojej winy mi nic nie paruje :)

Wysłane z telefonu, nie licz na polskie znaki.

szczera prawda

ps

czy tez mieliscie problem ze sparowaniem kamery z iphone?

z sajszungami lata az milo a z tym nie rabotajet

Wczoraj w programie Gadżet na TVN Turbo było porównanie Sony Actioncam vs GoPro Hero 3 Black jakby ktoś chciał jakiegoś konkretnego porównania :usmiech: Test przeprowadzony na lądzie, w wodzie i w powietrzu. Jak dla mnie test całkiem fajny i można z niego wyciągnąć kilka konstruktywnych wniosków nawet dla takiego amatora jak ja :zeby:

Edytowane przez jacek12212

no to jakie te wnioski wyciągnąłeś?

I co teraz mam kupić telewizor specjalnie i oglądać TVN żeby upolować powtórkę? Daj link albo napisz co było.

Sam program oceniam słabo po tym jak zobaczyłem, że wyżej ocenili kamerę marki ION od gopro :D

W trakcie nagrywania różnice było widać ale ciężko było wychwycić dokładnie co i jak. Dopiero jak na komputerze zaczęli przeglądać filmy to okazało się, że stabilizację Sony ma dużo lepszą ale przy nagrywaniu Actioncam dodaje za dużo od siebie i np trawa była aż za zielona a w tle obraz był bardziej zamazany(w tyle był mostek i wszystkie barierki na nim się ze sobą zlały, nie bylo widocznej róznicy między nimi tak samo jak konturów chmur) W GoPro kolory są bardziej stonowane- rzeczywiste. A obraz w tle bardziej wyostrzony(widać osobno każdą barierkę i kontury chmur).

Jeśli chodzi o wodoszczelność to obydwie kamery mają obudowy wodoszczelne(tyle to pewnie wiecie) ale w Sony po założeniu obudowy jest tylko możliwość włączenia i wyłączenia nagrywania bez dostępu do menu( w GoPro jest taka możliwość)

Obydwie kamery można obsługiwać przez Wifi z telefonu ale Sony straciło zasięg po ~15m a GoPro ma zasięg ~150m(wg danych 200m)

Wniosek jaki podali na końcu: Jeśli chcesz po prostu nagrywac sporty extremalne to kup Sony bo spokojnie wystarczy i ma dobrą stabilizację. Jeśli chcesz czegoś więcej to dołóż kilkaset zł i kup GoPro....

Natomiast mój osobisty wniosek jest taki, że ja bym wybrał Sony za cenę, jakość i kurde mi się te kolory żywe podobały :zeby:

Edytowane przez jacek12212

hmmmm...powiem szczerze, ze akurat w moim przypadku to cena byla decydująca....ogladajac dostepne zestawienia i porownania nie widzialem specjalnie różnicy.....no bom slepy.....i głuchy ale na to drugie to przynajmniej mam jakies papiery :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.