Skocz do zawartości

Co Sądzicie? Bandit 1200

Gość reloop25
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

tekst z opisu: silnik pracuje cicho i rowno. Znaczy ze cos sie sknedlolilo, bo w bandziorach powinno byc glosno z nieregularnymi trzaskami i stukami. :)

Najbardziej rzucające się w oczy to klocki hamulcowe (przód) do wymiany, nie ma napędu i kapie (chyba olej, chyba z chłodnicy) na kolektory. Pod głowicą też chyba mokro. Osobiście odpuściłbym sobie.

Edytowane przez Conorian

nieoryginalna wysoka kiera (może poprzedniemu włascicielowi było tak wygodniej), koniec napędu i coś się leje na kolektory. Końcówka przewodu hamulcowego przy pompie zardzewiała i te golenie jakieś podrapane (może od łańcucha)

Szacuje przebieg na ok. 100-120 tyś km. Widać, że sprzęt użytkowany turystycznie (olejarka, wyższa kierownica). Obicia goleni są od kamieni - w Hondach standard przy małym przebiegu a w Suzuki ewenement :) W moim B12 lagi przy 45000 wyglądały jak nowe. Dodatkowo dosyć mocno obity blok silnika no i pordzewiała osłona chlodnicy. Widać, że ten sprzęt dużo jeździl :)

Co do chłodnicy i ewentualnego wycieku - zadzwoń i spytaj. Nawet jeśli chłodnica to utargujesz 500zł na chlodnicę i z bańki :) Przecież to nie przekreśla motocykla :)

Edytowane przez Kornelio

Najbardziej rzucające się w oczy to klocki hamulcowe (przód) do wymiany, nie ma napędu i kapie (chyba olej, chyba z chłodnicy) na kolektory. Pod głowicą też chyba mokro. Osobiście odpuściłbym sobie.

Na którym zdjęciu widisz, że klocki są do wymiany? Jak to stwierdzić po takich zdjęciach?

Na którym zdjęciu widisz, że klocki są do wymiany? Jak to stwierdzić po takich zdjęciach?

Widać po tym jak jest tarcza wytarta.

Conorian na zdjęciu, które jest Twoim avatarem stwierdzam, że masz olej do wymiany w silniku i słabo świeci żarowka w przednim reflektorze. Ja bym te 650 sprzedał.

Edytowane przez Kornelio

Zatem wytłumacz, skąd wzięły się te zarysowania na tarczy bo na pewno nie z prawidłowo działającego układu hamulcowego. Dodatkowo widać jak blacha od klocka błyszczy się przy tarczy. Mało tego, zobacz jaki rant jest na tarczach od wewnętrznej strony. Jeszcze jakieś ale?

Ja też nie wiem skąd o tych klockach... Co do kapania- to na bank nie jest olej i powie ci to każdy komu olej faktycznie na kolektor kapał :D

nieoryginalna wysoka kiera (może poprzedniemu włascicielowi było tak wygodniej), koniec napędu i coś się leje na kolektory. Końcówka przewodu hamulcowego przy pompie zardzewiała i te golenie jakieś podrapane (może od łańcucha)

Raczej na bank, nie widzę innego powodu wkładania takiej paskudy, bo to wymaga zmiany jeśli już nie kabli od przełączników to na pewno przewodów hamulcowego i od sprzęgła.

Nie wiem też skąd takie wnioski co do napędu... Moto jest na centralu, przypominam a zdjęcia zębatki nie ma.

Jak blisko można oglądać, no i ciąć z tej ceny.

Edytowane przez Magpie

Ja bym sobie darował,

Nie wiem też skąd takie wnioski co do napędu... Moto jest na centralu, przypominam a zdjęcia zębatki nie ma.

popatrz na naciąg, kończy się

Tarcz też już w sumie niema.

Edytowane przez Frank

Moim zdaniem zaniedbany wizualnie ( lagi, silnik, kolektory )

Edytowane przez korytarz4

BUahaha, ludzie opamietajcie sie, badzcie soba. Kurde bo lancuch wycianiety to bym nie bral, bo gdzies tam wyciek to ja nie obejrze. Jedz chlopak z kims ogarnietym i niech sprawdzi. Czesto te najbardziej brudne sa lepsze jak te wyplakowane do sprzedazy.

Na zdjeciach malo co widac. CHyba ze COnorian masz rentgena w full hade z zoomem 100x w oku i to stwierdzasz, bo tak to wrozenie z kart, fusow czy chu wie czego.

Wszystko jest do sprawdzenia na miejscu.

O duzym przebiegu swiadcza tez lagi. Jeszcze tak zajechanych nie widzialem w dziorze. Moj ma okolo140 tys i takich zajechanych nie ma

Edytowane przez logicsys

logic

Zauważ że nikomu niczego nie rozradziłem. Stwierdzam tylko wizualny stan motocykla oraz własną opinię (negatywną) na jego temat. Oczywistym jest, że zdjęcia mogą przekłamywać ale elementy które wymieniłem dokładnie widać na zdjęciach.

Magpie

Nie widziałem tego zdjęcia z wytartym kolektorem. Po oleju tak ładnie by nie zeszło. Jednak po zasyfieniu spływu chłodnicy nieszczelność można jednak stwierdzić.

Swoją drogą moto jak na ten przebieg trzyma się całkiem nieźle ale nie każdemu taki stan odpowiada.

BUahaha, ludzie opamietajcie sie, badzcie soba. Kurde bo lancuch wycianiety to bym nie bral, bo gdzies tam wyciek to ja nie obejrze. Jedz chlopak z kims ogarnietym i niech sprawdzi. Czesto te najbardziej brudne sa lepsze jak te wyplakowane do sprzedazy.

Logicsys, ale tutaj nie chodzi o to, żeby od razu sprzęt zrownać z ziemią i powiedzieć, że się nie nadaje. Po prostu się konsultuje ogłoszenia aby znaleźć jakieś chochliki pozwalające na negocjację cenową i żeby wiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach danego egzemplarza.

Co do tego, że te brudne są często lepsze od wypicowanych i wychuchanych to się akurat zgadzam ;) sam kupiłem na pierwszy rzut oka niezłego gruza, ale wcale tym gruzem być nie musi

Edytowane przez miszi

To że brudny to pikuś, umyje się. Ale lagi są zwyczajnie utlenione, wiele śrub pordzewiałych, moim zdaniem moto dawno nie garażowane.

Ciekawe co dalej w miejscach niewidocznych no i w sumie ta cena. Szału niema.

A poza tym, widzę parę ładniejszych sztuk w podobnej cenie. A ten temat zalatuje mi na kryptoreklamę.

A poza tym, widzę parę ładniejszych sztuk w podobnej cenie. A ten temat zalatuje mi na kryptoreklamę.

Kryptoreklamę kogoczego?

knedlowy bo S-ka

i powinien byc czarny...

Średni temat. :slash: Bardzo zaniedbany motocykl, moim skromnym zdaniem. Paradoks: po dokładnym czyszczeniu będzie to wyglądało jeszcze gorzej.