Skocz do zawartości

Co Sądzicie? Bandit 1200

Gość reloop25
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się ile razy trzeba wymieniać dekle, żeby jakieś crash pady albo gmole założyć. Bo tutaj po obu stronach są wymieniane. Do tego nie ma też ciężarków na kierownicy, więc nie jestem przekonany, czy znowu był tak bardzo wykorzystywany turystycznie.

Ślady na goleniach? A czy mogą takie powstać po jednej trasie spędzonej za ciężarówką wiozącą kamienie?

scisek, ciężarków nie ma bo są założone ogrzewane manetki bez otworu na ciężarki.. Więc tym bardziej można przypuszczać, że był wykorzystywany turystycznie ;)

Jestem z Częstochowy i znam kolesia który ma ten serwis motocyklowy, sklep, moge podjechac w sobote obejrzeć :) z bliska :) jak chcecie, zważywszy, że mam w tym samym kolorze tylko o rok młodszego :) porównam go :)

• 4 weeks later...

Ja ci nie pomogę ale wiem tyle że jest w naj naj naj lepszej wersji malowania :):D

Pewne jest to że leżał na prawej stronie, kiera wymieniona co myślę że jest plusem, kable w oplocie przód i tył kolejny plus, tłumik bos kolejny plus, bak wgnieciony z lewej przy znaczku S??,

promien skretu powiekszony, zbiornik juz raz malowany i znow zrypany, ogolnie obdarty, przewody w stalowym oplocie. Kiedys byl zadbany :)

po czym wnioskujesz ze promień skrętu powiększony ? ja mam małą wgniotkę na baku od obciążnika kierownicy po szlifie, lecz ograniczniki skrętu są nienaruszone i nie ma na nich żadnego. śladu.

pewnie kolanem wdusil ten bak ;) Mozliwe ze kiera sie skrzywila, a ogranicznik caly. Troche racji masz.

Co do malowania to rzeczywiście się zgodzę, bo również uważam, że na równi z czarnym jest najlepsze ;) Czyli raczej z opisem za wiele wspólnego nie ma ten sprzęt? A jak sądzicie, tak na przyszłość, jaki byłby koszt doprowadzenia, powiedzmy, motocykla w takim stanie jak ten z ogłoszenia do stanu "oryginalnego" w sensie stricte malowania?

I dziwi mnie jeszcze to, że ani na silniku ani na ramie nie ma śladów po ślizgu, Chyba, że w B12 przy delikatniej przewrotce z dekielkami nie dzieje się nic złego?

Edytowane przez reloop25

• 3 weeks later...

o kufa, te rurki od pair'a nowe? ;o Naprawde zadbany na 1szy rzut oka. Przedni blotnik czarny, a tak to wyglada jak z salonu :P

Ten ekstra http://otomoto.pl/suzuki-bandit-1200s-niepowtarzalny-mielec-M3521931.html jedyne co jest nie tak, to czarny błotnik, powinien być w kolorze moto.

A tak to naprawdę zadbany, dużo polerki, ktoś mnóstwo czasu w to włożył, nowe opony. Zadzwoń wypytaj co tam kupił i takie tam, będzie widać jeśli coś ściemnia.

na lewym deklu nie idzie dostrzec napisu, cały spolerowany dekiel lub wymieniony.

To co napisał mi sprzedawca:

W motocyklu przedni błotnik jest czarny oraz owiewka nad światłem

przednim. Jest to farbyczna stylistyka, w takim malowaniu wychodziły z

fabryki. Zmieniony był łańcuch + zębatki, opony nowe, olej+filtr oleju,

filtr powietrza, świece, regulacja zaworów, synchronizacja gaźników,

akumulator. Większość rzeczy była wykonywana w warsztatach.

To co napisał mi sprzedawca:

W motocyklu przedni błotnik jest czarny oraz owiewka nad światłem

przednim. Jest to farbyczna stylistyka, w takim malowaniu wychodziły z

fabryki.

:puknijsie: jaja sobie robi, albo myśli, że ktoś to łyknie :puknijsie:

Tak powinien wyglądać duży bandit fabrycznie z 2002 w tym malowaniu, błotnik jak reszta, dekle czarne.

http://www.scigacz.p..._1200S.jpg.html

Fakt, wygląda ładnie.

Edytowane przez Hunganson

• 2 weeks later...

Yamaha sprzedana, teraz jeszcze trzeba dołożyć i przesiadka na wymarzonego Bandita.

Przeglądałem ogłoszenia i takie właśnie moto wpadło mi w oko: http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-1200-nowy-model-nie-1250-M3542741.html

Co sądzicie? Czy warto zainwestować w nowy image ze starszym silnikiem 1200? Jak z komfortem i innymi sprawami w porównaniu do starszej wersji? Co powiedzie o sprzęcie z ogłoszenia?

Mi osobiście najbardziej podoba się ta wersja Bandyty, dlatego też kupiłem ten sam model :D Co do tego z linku, to sprawdz czy nie byl malowany, bo nie ma naklejek na owiewce od srodka, mozliwe ze je po prostu ktoś zdjął bo za ładnie to nie wygląda. Pozatym w niemczech ciężko kupić takiego bez przygód poznizej 3500 euro, więc skądś taka cena musi być. Po kupinie troszku byś musiał jeszcze dołożyć, tłumaczenia, rejestracja, ubezpieczenie, filtry, olej mozliwe że coś jeszcze. Ogólnie jak dla mnie fajna sztuka i gdybym nie kupił jeszcze swojego to bym pojechał tego oglądać :D

ładny, bez ABS. Łańcuch ma sztywny, pewnie będzie do wymiany napęd cały.

To chyba właśnie ten temat znajduje się w tym dziale. Więc nie rozumiem o co chodzi?

Przepraszam kolego, niedopatrzenie i pomyłka.

W2 ostatnich ogłszeniach widać że oba moto miiały jakieś przygody glebowe. Widzć to po dekielkach silnika .Iw drugim ogłoszeniu widać zarysowania na owiewce pod lusterkiem.(Ale moge się mylić)