Skocz do zawartości

Gsf 650 Wtrysk Gaśnie Po Rozgrzaniu

Gość DamianGSF 650
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli nie masz pojęcia o mechanice i nigdy tego nie robiłeś, to lepiej to zleć komuś, zanim się cokolwiek popsuje.

Można samemu ale nie jest to takie proste jak w olejaku. Potrzebne Ci płytki które mają odpowiednią grubość i to nimi regulujesz luzy. Lepiej oddaj moto do fachowca/ów.

A orientuje się ktoś ile taka impreza może kosztować? W necie są rozbieżności od 100 do 250 zł...

Płytkowy będzie około 200-250. Przynajmniej tak mi się wydaje.

18 tysi przebiegu a Wy mówicie o regulacji luzów zaworowych, nie za wcześnie na takie pomysły ?? :boje_sie:

Piszesz że kolektory nie równo są zagrzane, wybadaj który najgorzej sie rozgrzewa i sprawdź świece z uwagą na tą od "zimnego" kolektora.

Jak masz to podmień świece. :driving_moto:

Wodnaik rzadko kiedy wymaga korekty luzów przy 24 i 48k km, także jak pisze Zielony - zacznij od świec i może cewek? Inna sprawa, to na ile realny jest przebieg :)

Moto ma 6 lat. Do tej pory przynajmniej raz luzy powinny być zrobione.

Myślałem też o świecach. A że jest to zdecydowanie prostsze i tańsze do sprawdzenia to chyba od tego zacznę.

Obstawiam świece, czasem tak sie robi jeśli przychodzi sie do garażu 2x dziennie i odpala moto żeby tylko go chwile posłuchać. Świece nie osiągają właściwej temp roboczej i coś sie w nich kończy. Miałem tak po pierwszej zimie z dziorem :zeby:

Edytowane przez Zielony

Obstawiam świece, czasem tak sie robi jeśli przychodzi sie do garażu 2x dziennie i odpala moto żeby tylko go chwile posłuchać. Świece nie osiągają właściwej temp roboczej i coś sie w nich kończy. Miałem tak po pierwszej zimie z dziorem :zeby:

Dwa razy dziennie go nie odpalam (chodź posłuchać lubię), a jak już odpalę to daję mu pochodzić. Faktem jest że nie wiem w jakim stanie są świece bo motocykl przywiozłem z Niemiec w listopadzie i pies wie kiedy było tam zaglądanie. Z drugiej strony zimny nie zimny pali na dotyk...

. Faktem jest że nie wiem w jakim stanie są świece bo motocykl przywiozłem z Niemiec w listopadzie i pies wie kiedy było tam zaglądanie. Z drugiej strony zimny nie zimny pali na dotyk...

Aha... no to co ty tu wyjeżdżasz z regulacjami zaworów itd.

Świece to podstawa, jeśli nie wiesz w jakim są stanie to daruj nam wszystkim zawracanie głowy i zrób najpierw to co ze starymi, lub niewiadomego pochodzenia świecami się robi. Do kosza je!

Może być tak, że świeca po nagrzaniu zaczyna zdychać. Może tez być tak, że na zewnątrz daje ładną iskrę, a wewnątrz cylindra przy kompresji zdycha. Nie wiem jak tam jest u ciebie, ale na forum są gotowe rozwiązania na takie przypadki. Wystarczyło by trochę poszukać i przebrnąć punkt po punkcie.

To może jeszcze seryjne siedzą w głowicy :D

• 4 weeks later...

Trochę to trwało ale w końcu mogę napisać że sprawa rozwiązana. I to banalnie... Faktycznie świece wyglądały na trochę zmęczone, ale przeczyściłem je z lekka i iskrę dają ładnie. Problem leżał w cewkach. Zwyczajnie kostki zaśniedziały i były za słabo wciśnięte na świece. Po przeczyszczeniu świec i styków wszystko jest ok. Chodź sam jestem zaskoczony bo najczęściej takie operacje g.... dają.

Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Dowiedziałem się też paru ciekawych rzeczy. Byle do wiosny.

Pozdrawiam

Damian

No i git. Ważne, że dałeś radę i moto na ładzie :P

Edytowane przez Conorian

A własnie przepatrzenie instalacji tez jest ważne bo gdybym tego nie zrobił to już bym regulator dawno u siebie wymienił a tak wystarczyło kostkę,

Dobrze że problem rozwiązany gdyż pięknie dziś słonce świeciło, robi się wiosna :)

Czyli to jednak ja dobrze obstawiałem :) Spoko, że taki banał - zawsze to świadomość, że sto-kilkadziesiąt zł w kieszeni.

Edytowane przez LatajacySlon

• 3 months later...

Witam kolegów

Mam podobny przypadek gaśniecia moto w czasie jazdy z tym że...nie mogę go potem odpalić....ratowało mnie odpalenie na pych. Objaw taki jakby aku był rozladowany, jednak jest nowy. Najlepsze jest to ze po odpaleniu na pych, wylaczylem go trzy razy i za każdym razem odpalil od strzału. Jakieś pomysły ?

• 4 weeks later...

Regulator napiecia moze siadł ? jak zgasnie to nie kreci rozrusznik ?