Skocz do zawartości

Ciuchy - Kombinezon Skórzany - Jaki?

Gość Marqs
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Bierz skóre...jakie masz gabaryty?? Z Wro na allegro sprzedaje koles uzywki w calkiem dobrym stanie jak widac na fotach. Wiadomo nowa to nowa ale czasami lepiej kupic jakiegos Dainese czy innego A* po kims kto mial dwa razy na grzbiecie niz Tschula....musisz sobie sam odpowiedziec co bardziej pasi. Pochodz po sklepach motocyklowych, pomierz sobie co na Tobie dobrze lezy (wbijaj sie w ciasne spodnie i tak sie rozbija) i pozniej szukasz tanszej alternatywy w necie :P

Gabaryty mam atlety :zeby: mógłbyś dać jakis namiar na tego koleżke z allegro??

Ojciec dobrze gada. Jak skóra to może lepiej markowa urzywka, a jak większa kasa to lepiej przymierzyć.

Każdy rodzaj stroju dobry do czego innego. Do zapiedralania skórka, do turystyki szmatka, na miasto dżinsik, odpowiedz sobie jak najczęściej będziesz jeździł.

Strój kupuje z myślą o dłuszych trasach, bo po mieście już mi sie nudzi. :usmiech: Więc turystyka ,a turystyka może równać sie z zapier... . Myśle sobie tak myśle :zeby:

Kupuj dwuczęściowe kombi. Szukaj dobrej firmy, ciasny strój, nie może robić się flaga z Ciebie. Ja kupiłem parę lat temu kurtkę skórę i spodnie ze szmaty, dzisiaj szukam fajnego kombi, bo w takiej konfiguracji kolano przytarłbym tylko raz. Bierz to pod uwagę, slajder musi być.

Też planuję na zimę zakup paru ciuchów do moto, tyle, że jakoś nastawiam sięna kurtkę + spodnie niż kombinezon. Jestem jakiś dziwny albo nie wiem, ale myśl, że do 600 jakoś dziwnie bym wyglądał...do sporta czy Hayi Ojca to spoko ale do 600...no nie wiem....dziwny jestem :D

Pozdro

http://moto.allegro.pl/listing/user.php?us_id=19533825

zobacz moze Cie cos zainteresuje.......... od razu mowie - nie wiem co za gosciu ale zawsze jak przegladam allegro to ma sporo tego wystawione

nie wiem co chcecie od Tschulla - miałem w użyciu skóry (kurtki) tschula i arlen nessa, poza dramatyczną różnicą w cenie pozytywy były raczej po stronie Tschula,

Są oczywiście różnice w modelach, ale nie skreślajcie marki Tschul z założenia, że nie kosztuje 3 razy więcej i jest mniej punktów + do lansu...

Ja właśnie z arlen nessa przeszedłem na tschula,

Może dziewczyny trochę mniej sikają na mój widok, ale i tak wystarczająco :zeby:

Edytowane przez Siudmy

Wiem, że to przekracza trochę twój budżet ale mam kurtkę od tego kombiaka i jestem bardzo zadowolony. Wygodna, sprawia wrazenie bardzo solidnej. Protektory: łokcie, barki, plecy.

Spodni nie mam ale podejrzewam, że ta sama jakość.

http://allegro.pl/rst-razor-kombinezon-skorzany-dwuczesciowy-i2676185007.html

Jakiegoś Tschula przymierzałem to skórka cienizna, ale może to kwesta danego modelu.

RST jako nowy super sprawa...mialem (mam ) texy rst i same pozytywy. Skóre ogladalem i wykonanie tez przyzwoite

zmiana arlena na tschula była właśnie podyktowana grubością skóry - w tschulu mam grubszą, ale to oczywiście kwestia modelu...

Jak skóra, to ja bym brał tego RST Razora. Sam chciałem go zakupić jakiś czas temu, ale stał kilka stów drożej i jednak preferuje spokojną, turystyczną jazdę - a do tego stylu jazdy starsi i mądrzejsi koledzy zalecali brać tekstylia;)

Też planuję na zimę zakup paru ciuchów do moto, tyle, że jakoś nastawiam sięna kurtkę + spodnie niż kombinezon. Jestem jakiś dziwny albo nie wiem, ale myśl, że do 600 jakoś dziwnie bym wyglądał...do sporta czy Hayi Ojca to spoko ale do 600...no nie wiem....dziwny jestem :D

Pozdro

Nie sprecyzowałem , również szukam 2-częściówki skórzanej.Czy pasuje do 600 ?? moim zdaniem pasuje nawet do komara :zeby: byle spełniał swoje zadanie.

http://moto.allegro....?us_id=19533825

zobacz moze Cie cos zainteresuje.......... od razu mowie - nie wiem co za gosciu ale zawsze jak przegladam allegro to ma sporo tego wystawione

Troche tego ma, znalazlem jeszcze jednego z wrocka .Tak więc będzie w czym wybierać :usmiech: I z tego co widze można trafić coś dużo taniej niż planowalem , co mnie niezmiernie cieszy .

samym "dzieki" jeszcze nikt sie nie naj***ł :D

Ja na allegro kupiłem używany kombinezon firmy Hestro. Kompletnie nie mam pojęcia co to za firma, ale kupiłem go za 100zł!!! Nie wygląda jak nówka ze sklepu, ale nie jest źle, poza tym spełnia swoje zadanie. Chroni przed wiatrem, zimnem i jest wygodny.

ja mam od 3 lat Tschula model 303 - 2 częsciowy. Jestem bardzo zadowolony, nic się z nim absolutnie nie dzieje, podoba mi się design, dobra mocna skóra.

Pielęgnuję, po każdej jeździe czyszczę z robali gąbką namoczoną w mydle, pózniej kremowanie.

Naprawdę jestem z niego zadowolony i drugi raz też bym kupił tschula.

Kupiłem go wtedy za 900 zl i w tym budżecie nie było żadnej godnej alternatywy,

Przeglądając allegro natrafiłem własnie na Tschula.Spodobał mi się krój i dlatego pytałem co to za firma.Z tego co piszecie nie jest nagorsza :usmiech: a ceny też umiarkowane.

Jak cos ja mam na sprzedaz skory - spodnie i kurtki z wystaw sklepowych o takie.

http://allegro.pl/ku...2669098784.html

jakies portki skorzane tez mam. No i oczywiscie full tekstylnych ciuszkow. W roznych kolorach, modelach no i cenach. Jak cos zakrec albo napisz na priv.

Linki do ciuszkow:

http://allegro.pl/ak...2670550352.html

http://allegro.pl/g-...2639100620.html

http://allegro.pl/ni...2669170037.html

Edytowane przez jarokuc

• 3 months later...

Witam! koledzy chce jeszcze przed sezonem kupić jakiś fajny kombinezon 2000zł +/- ok 500 zł.

Do jazdy turystyczno sportowej, Może być jednoczęściowy,może być "składak"

Buty już mam Alpinestars S-MX5 i jestem bardzo zadowolony. Chciałbym kurtkę i spodnie kupić tej samej firmy. Mam nadzieje, że podpowiecie coś interesującego w tej cenie. Wygląd i kolor to rzecz gustu.

Najważniejsza wygoda.W wolnej chwili podrzućcie coś ciekawego. Dzięki z góry,

jak się bawimy to ja też :)

pezet.jpg

wersja raczej na lato...

I o bieliźnie termoaktywnej

sweterek-na-wacka.jpg

Wściekła żmija - najlepsza wersja imho.

Edytowane przez remki