Skocz do zawartości

Ciuchy - Kombinezon Skórzany - Jaki?

Gość Marqs
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

yhym, np Loris Capirossi, Ruben Xaus (nie wiem czy jeszcze) i wielu innych;]

daj spokój, ta firma to klasa sama dla siebie=]

Spoko czoko... Primo - kombi dla rajdowców zawsze będą lepsze niż te na rynek. Po drugie primo - to zazwyczaj jednoczęściowe. Po trzecie primo i ultimo - interesuje mnie opinia użytkownika a nie to jak się prezentuje w tym zawodowy wymiatacz któremu za noszenie kombinezonu jeszcze płacą.

Czejen nie ma Berik'a albo Arlen Ness? to jedno i to samo :)

Czejen nie ma Berik'a albo Arlen Ness? to jedno i to samo :)

a to nie wiedzialem ze to ta sama stajnia. serch , a czym sie roznia ze maja inna nazwe??. a Czejen to ma smoka rzeczywiscie.

Ma Arlen Nessa i to jest to samo co Berik jeżeli chodzi o jakość. Z tego co wiem to on był zadowolony poza tym, że miał wentylowaną kurtkę i mu suty marzły w chłodniejsze dni.

Ja oglądałem w sklepach ostatnio Beriki i AN jak szukałem kombi dla siebie - w sumie nie można mieć żadnych zastrzeżeń ale jednak wybrałem A* :)

Igor, jak kupowałeś A* i mierzyłeś kombi to czy rozmiarówka Berika i A* są podobne? Bo u mnie jak na lekarstwo Berików a od groma A*.

Przymierzałem się na początku do zakupu Berika,mierzyłem Arlena i faktycznie klasa jest no ale idzie też za tym kasa ;)

Pamiętam, że Arlen miał jakąś specjalną podpinkę (niby jakiś kosmiczny materiał co jak jest zimno to kumuluje ciepło, a jak jest za gorąco, to pozwala mu uchodzić) tylko ciekawe ile taka podpinka wytrzymuje... ?

Edytowane przez mercyful

Igor, jak kupowałeś A* i mierzyłeś kombi to czy rozmiarówka Berika i A* są podobne? Bo u mnie jak na lekarstwo Berików a od groma A*.

Właściwie tak, z obu kombinezonów mam 50-tkę, ale pamiętaj że musi być ciasny - aż "za" ciasny bo się dopasuję.

Spoko, chodziło mi o to, że jak przymierzę A* i będzie np. 50, to mogę powiedzieć gościowi żeby sprowadzał Berika 50 bo na 99% będzie dobra. Dzięki.

• 6 months later...

Witam.

Chciałbym kupić ten o to kombinezon http://allegro.pl/komplet-kurtka-spodnie-skora-mat-poznan-i1226318319.html Czy jest może ktoś na forum kto ma taki? Chodzi mi dokładnie jak się spisuje, czy dobrze wykonany itp.

A może znacie coś w podobnej cenie sprawdzonego?

Za wszelkie informacje będę wdzięczny.

Witam.

Chciałbym kupić ten o to kombinezon http://allegro.pl/komplet-kurtka-spodnie-skora-mat-poznan-i1226318319.html Czy jest może ktoś na forum kto ma taki? Chodzi mi dokładnie jak się spisuje, czy dobrze wykonany itp.

A może znacie coś w podobnej cenie sprawdzonego?

Za wszelkie informacje będę wdzięczny.

moja propozycja jest taka zeby sie wstrzymac z kupnem stroju w polowie wrzesnia, dozbierac kasy poczekac moze na jakas promocje i kupic moze i niski model, ale jakiejs znanej firmy. Gdybym mial kupic taki kombinezon firmy "kombinezon" to juz wolalbym firmowa "uzywke" Ale to Twoja kasa, Twoja decyzja. lepsze to niz nic

BTW na sklepie jest: "odziez na motor" oni tam silniki tez ubieraja:)

Edytowane przez kacper1r6

Założyłem ten temat właśnie po to żeby poznać Waszą opinie na temat tego kombinezonu, lub innych propozycji. Ten kombinezon nie jest dla mnie, tylko kuzyn chce go kupić wiec postanowiłem mu pomóc,

i dowiedzieć się co nie co na jego temat (nie każdy nie firmowy musi być zły), a jeśli ktoś takowy posiada może dokładnie się wypowiedzieć. Każda krytyka i opinia mile widziana.

Prawdopodobnie ta firma jak i wiele innych zleca szycie wybranego kroju za granicami naszego kraju.Najczęściej sa to Chiny.Ja kupiłem dwa lata temu Buty właśnie z takiego typu firmy,Niestety po 2 latach i zaledwie 20 tyś na moto w różnych warunkach buciki zaczynają się pruć.Może i dużo jeżdżę ale pierwszy raz puszczają szwy co prawda nie odkleja się zelówka czy szwankuje suwak ale już wiem że znowu trzeba wydać parę złotych.Tak wiec dobrze trzeba przemyśleć taki zakup.Bardzo dokładnie obejrzeć produkt na żywo.

Cena nie bierze się tylko z nazwy firmy ale użyte nici, rodzaj szwu, Typ i jakość materiału.Ilość warstw itd.

Dla porównania poprzednie buciki bardzo podobny krój firmy AXO wytrzymały ponad 8 lat i ponad 100 tys na moto w różnych warunkach.Tam nic nie puszczało nie pruło się.Wymieniłem tylko i wyłącznie z powodu wygniecenia się skóry i ochraniacza palców od zmiany biegów.

Byłem troche napaloony na skóry tego L&J w zeszłym roku (wtedy chyba nawet za 700zł dało się skompletować kombi skórzane) i już nawet byłem ugadany z gościem w Katowicach, że przyjade zobaczyć, pomacać... ale ostatecznie zrezygnowałem. Nie pamiętam już czy naczytałem się za dużo o tego typu wyrobach, czy samo mi przeszło. Wiem, że ktoś od nas kupił u niego kurtke skórzaną, ale nie przypomne sobie kto. Możesz zerknąć na stare forum i wyszukać tematu, który miał w sobie dwa słowa klucze "skórzana kurtka". Jakby nie było, polecam kuzynowi jednak dołożyć kilka stówek i kupić coś bardziej sprawdzonego :)

Jak dla mnie znaczenie ma bezpieczeństwo, wygoda i jakość.

Osobiście wolałbym poczekać dłużej i za dobieraną przez ten dłuższy czas oczekiwania gotówkę kupił sobie dobrej firmy strój na moto. Przede wszystkim ważne jest bezpieczeństwo, ale także wygoda. Kombinezony firm nijakich myślę, że nie grzeszą jakością i wygodą użytkowania. Ja wyhaczyłem fajną ofertę kombinezonu dwuczęściowego RST RIFT za 1000 zł w sezonie zimowym. Ceny wahały się mniej więcej od 1400-2000zł.

Sezon powoli się kończy, więc poczekaj trochę, a na pewno ceny będą bardziej przyjazne śmiertelnikowi, a Ty zadowolony ze swojego kombinezonu dzięki któremu będziesz czerpał przyjemność z połykanych kilometrów. :)

Edytowane przez kaczanus89

Właśnie Adamus dodał zdjęcie do galerii z zakończenia sezonu w Poznaniu, na którym 3 kolega od lewej ma kurtke od tego L&J - ZDJECIE. Konkretnie TEN model. Dowiedz się Bzyku kto to i pytaj. Będzie pewnie podobnego wykonania co ta wrzucona przez Ciebie  ;)

• 1 year later...

Ma ktoś wyrobioną opinie o tym kombi LS2-9113-BK ?

12152_1.jpg

Dziś go przymierzałem, razem z jakimś kombi Arlen Ness oraz o rozmiar za dużym Alpinestarsa i w beriku czułem się najlepiej. A może ktoś poleci coś fajnego w podobnej cenie czyli do 2500?

• 4 weeks later...

Witam !

Na wiosnę kupuję kupuję motocykl, ale wcześniej chciałbym kupić strój. Mam pytanie, czy lepiej kupić teraz na zimę, czy można ewentualnie na wiosnę ? Chodzi mi głównie o promocje itp. Czy teraz na zimę są tylko, czy to nie ma znaczenia raczej, bo na wiosnę też są ? Na strój chcę przeznaczyć określoną sumę i chciałbym się tego trzymać. Wpadły mi w oko 3 kombinezony dwuczęściowe (tylko takie wchodzą w grę):

1. http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/kombinezon-dwuczesciowy-skorzany-track-p-3637.html

2. http://4bikes.pl/kombinezon-dwuczesciowy-ozone-air-force-p-5943.html

3. http://www.louis-motocykle.pl/kombinezon-probiker-prx-4-skorzany--dwuczesciowy,p,14255

Pierwszy mi najbardziej odpowiada, trzeci najmniej. Wszystkie kombinezony są skórzane, ale wolałbym jednak tekstylny. A może lepiej kupić kurtkę i spodnie oddzielnie ? Teraz nie mam za bardzo czasu na szukanie kombinezonów tekstylnych, bo jestem w pracy, ale jak znajdę chwilę to przedstawię tutaj inną ofertę. A może najpierw kupić kurtkę, a później dokupić spodnie ? Co sądzicie o tym? Warto kupować przez internet, czy to za duże ryzyko? Chodzi mi głównie o rozmiarówkę. Na pewno skoczę gdzieś do sklepu motocyklowego przymierzyć jakiś ciuch żebym wiedział jaki rozmiar wybrać.

Edytowane przez Sophisticated

Ja bym kupił dwuczęściowy, gdyż jeżdżę głównie turystycznie i jestem wygodnicki - dzięki dwóm częściom mogę sobie na postoju zdjąć kurtkę i rzucić ją gdziekolwiek, a nie chodzić z dyndającą górą kombi na tyłku ;)

Ja kupowałem osobno spodnie, osobno kurtkę.

Jak masz w tej chwili powiedzmy 1000zł, to lepiej kup samą kurtkę dobrej jakości, dozbieraj sobie i za jakiś czas kup porządne spodnie :)

Jak kupowałem przez internet, to kurtkę trafiłem rozmiar idealnie bez żadnego przymierzania, a tylko z mierzeniem.

Spodnie kupiłem więc tego samego rozmiaru, ale niestety okazało się, że muszę mieć je 2 rozmiary mniejsze (kurtka: M, spodnie: XS) - po prostu odesłałem do sklepu, a oni przysłali mniejsze.

Więc nie ma problemu przez internet, bo przecież wymienić zawsze można, tylko dłużej się czeka ;)

No i tekstyl w Polsce jest dla mnie zdecydowanie lepszy - bo ja jeżdżę w każdej pogodzie, a ta w Polsce nie rozpieszcza skórkowańców :)

Nie zapominając o wygodzie ;)

Ale ja zawsze byłem dziwny :bunny:

1.jpg

P.S.: Ten Probiker mi się podoba :)

Edytowane przez Kukuryku

Też mi przez myśl przeszło to żeby kupić kurtkę najpierw, a gacie później ;) Chociaż te dwuczęściowe kombinezony są takie fajne :D tyle tylko że ze skóry. Ja jednak wole tekstylne, tak jak piszesz. Chociaż nie jestem jeszcze zdecydowany na 100% co wybiorę i mogę zmienić zdanie. Może za 2lata kupię już jakiś sportowy motor i tekstylny kombinezon nie wiem czy będzie odpowiedni, to coś przeszkadza, ma ktoś jakieś doświadczenie z tym ?

Lepiej szukać po takich sklepach internetowych, czy na allegro, czy bez różnicy ? Bo w moim mieście niestety mają sklepy, ale sprzedają tylko LS2 :P a taki już kask sobie kupiłem za 200zł na [L] i dla ewentualnego pasażera. Teraz rozglądam się za czymś lepszy, jakiś HJC.

Edytowane przez Sophisticated

Dla mnie nie było różnicy.

Część rzeczy na Allegro (kurtka, spodnie, jedne rękawice), część w sklepach internetowych (drugie rękawice, buty, kask) i ja zawsze zadowolony byłem, i problemów nie miałem :)

Ja kupowałem tam, gdzie taniej było :D

Ale zawsze można natrafić na problemy ;)

To kwestia karmy :lol:

Edytowane przez Kukuryku

Też mi przez myśl przeszło to żeby kupić kurtkę najpierw, a gacie później ;) Chociaż te dwuczęściowe kombinezony są takie fajne :D tyle tylko że ze skóry. Ja jednak wole tekstylne, tak jak piszesz. Chociaż nie jestem jeszcze zdecydowany na 100% co wybiorę i mogę zmienić zdanie. Może za 2lata kupię już jakiś sportowy motor i tekstylny kombinezon nie wiem czy będzie odpowiedni, to coś przeszkadza, ma ktoś jakieś doświadczenie z tym ?

Lepiej szukać po takich sklepach internetowych, czy na allegro, czy bez różnicy ? Bo w moim mieście niestety mają sklepy, ale sprzedają tylko LS2 :P a taki już kask sobie kupiłem za 200zł na [L] i dla ewentualnego pasażera. Teraz rozglądam się za czymś lepszy, jakiś HJC.

Ja w piątek kupiłem skórzane kombi 2-częściowe firmy Adrenaline - dokładnie to--> Kurtka Spodnie - jakościowo nie powala, ale nie jest też źle ( porównanie do alpiny, berika itp.) ;) dałem za niego coś pod 750 czyli mniej niż za np. firefoxa, czy ozone'a którego podałeś w pierwszym poście, wg mnie jakościowo porównywalnie albo nawet lepiej ;)

P.S. Fotka u mnie w galerii :D

Edytowane przez lukid93