Skocz do zawartości

[Kamera] Sony Actioncam Hdr-As15

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

lg l3 ??

jest jeszcze samsung s3350

Edytowane przez PlotuÅ›

Najmniejszy to chyba galaxy pocket albo alcatel. Ale nie wiem czy na nich będzie banglać jak trzeba ta apka L3 lub używany son x8 będzie spoko i jeszcze za nawigacje będzie robić.

xperia tipo

Wysratalkowane z Xperia

wracając do wątku na temat konwersji mocowań sony->gopro - ja zrobiłem to tak jak na obrazkach niżej.

u sony jeszcze biednie z mocowaniami, a w szczególności ruchomymi w 3 osiach.

potrzeba kawałek śruby calowej - 1/4cala, oraz gumy na podkładkę anty-odkręceniową..

_DSC9669_resize.JPG

_DSC9671_resize.JPG

_DSC9674_resize.JPG

_DSC9680_resize.JPG

_DSC9684_resize.JPG

_DSC9686_resize.JPG

_DSC9691_resize.JPG

_DSC9694_resize.JPG

• Upvote 1

• 1 month later...

U mnie na kasku nie mogę przykleić uchwytu na górze, mam szczękowca. Żeby zamontować kamerkę kupiłem takie coś: http://fsfoto.pl/product_info.php/info/p2216_Glowica-mini-FT-9712H.html Sony ma też podobne w ofercie, ale cena prawie 4x wyższa. Głowica daje radę, dziś testowałem. Jak zrobię zdjęcie poglądowe, to wrzucę.

To ja dorzucam filmik, żeby uciąć rozmowy o jakości.

Coś ode mnie, tak na szybko co by pokazać jak toto nagrywa. Przy okazji widać trochę mój patent na montaż kamery do "policzka" na kasku.

http://www.youtube.com/watch?v=MfnfYMQe7M0&feature=youtu.be

Jeśli chodzi i jakość obrazu to myślę że nie ma się do czego przyczepić (120 stopni, SS włączony, ujęcie z kiery - 170 stopni, SS wył.). Kamerka zaskoczyła mnie nagrywanym dźwiękiem. Mikrofony są bardzo czułe (bez obudowy oczywiście :P). Aha, "film" obrabiany na MAC-u w programie IMOVIE. Po obróbce klip ważył więcej niż oryginał... Po załadowaniu na YT nie zauważyłem spadku jakości nagrania.

Edytowane przez weelkoo

Myślę, że troszkę ją podnieś, tak żeby było widać drogę.

Przy mocowaniu na kasku nie ma potrzeby używać stabilizacji- która psuje obraz i jest lepszy bez niej, kąt zaś to kwestia gustu, ja wolę 170.

Nagranie zobaczyłem dopiero w domu. Ustawiłem kamerę "na oko", okazało się nieco za nisko. Co do kąta, to przy 170 będzie widać za dużo kasku...

Sprawdź najpierw- nie jest tak źle. pamiętaj, że przy takim zniekształceniu to co na brzegach jest bardzo wąskie :)

Za dlugo...

Nikt Ci nie powie ile bedzie sie ladowac u Ciebie, bo mozesz miec inny prad na poszczegolnych portach zaleznie od plyty gl. Jak potrzebuje naladowac na sybko.odinm ppd.ladowarke od trlefonu

Wysłane z telefonu, nie licz na polskie znaki.

• 3 weeks later...

Daniel- nie mam pytań jak Ty to mocowałeś- ja, żeby było dobrze wyjebałem ten ząbek z kontrą dla śruby z tripod mounta.

Wygląda to tak:

https://www.dropbox....u1/DSC_0739.JPG

I jest spoko.

W chuj.

kamerka%20jo%C5%82.jpg?token_hash=AAFohgwMue4N31yLt5WfoBGO_wWRZyfkUC4Kt_T1bwgAKQ&dl=1

Edytowane przez Magpie

poka co masz na mysli, bo nie czaje o jakim uzębieniu mówisz..

btw. ależ Ci ta kamerka aberruje :D

Edytowane przez Daniel

Gopro ma 2 ząbki- mocujesz do 3 w tym gdzie jest 3 masz śrubkę. W tym przypadku miało być 3 w 3 i nie ma bata, żeby śrubka złapała nakrętkę-więc wyciąłem kawałek z tripod mounta odpowiedzialny za trzymanie nakrętki i jest si. :)

Co do kamery wrzuć coś więcej ze swojej :)

Edytowane przez Magpie

dalej kurwa tego nie widze o czym mówisz... sony ma "dziurki", a tipot-mount jast gładziutki, więc jakie ząbki? ja podkładałem gume, żeby wyregulowac głębokość wkręcenie śruby z tipota i żeby sensownie kończył osię "wkręcenie"..

monta%C5%BC.jpg?token_hash=AAEtVIn67KdLTOzsQEi0RHxxRDFL3IhIl0iPNEQx9JOa6w&dl=1

Tu o było za duzo o jedną wypustkę więc poszła piździec.

Edytowane przez Magpie

aaaa o to Ci kaman.. ja se pizdłem dłuższą śrubę i było ok..

• 3 weeks later...

Ej czekaj- czy dobrze widzę, ze w V2 w 1080@60 nie jest slowmotion?

Edit:

Program PS to 1080p@60 FPS bez slow motion, z dźwiękiem i skanowaniem progresywnym i moim zdaniem jakość filmików skoczyła o 2 poziomy. Od jutra nagrywam tylko w tym :)

Edytowane przez Magpie

no już od dawna :D to była najważniejsza zmiana w firmware 2.0 i to na duzy plus dla kamerki. Minus taki, że film 15 minutowy zajmuje 3GB

Edytowane przez kefirek

Jakoś trzeba to pomieścić.

Ja myślałem, że V2 to głównie water mode :D

tak czy siak- zajebiście, jutro bedę w tym nagrywał ale już po domu widze, że jest w chuj lepiej :)

A karte mam 8ke :D

Swoją drogą zamówiłem sobie taki adapter:

http://allegro.pl/adapter-gopro-drift-contour-jvc-sony-action-hit-i3404593497.html

Za niecałe 30 PLN bardziej się pyli kupić takie niż tripod mount + rzeźba ze śrubką jak w rozwiązaniu Daniela.

Edytowane przez Magpie

Swoją drogą zamówiłem sobie taki adapter:

http://allegro.pl/ad...3404593497.html

Za niecałe 30 PLN bardziej się pyli kupić takie niż tripod mount + rzeźba ze śrubką jak w rozwiązaniu Daniela.

oo fajne, też sobie ordernąłem.. .w takim razie nie mogę Ci oddać szeleczków gopro i w weekend jakoś bym po nie zawinął :)

Więc tak:

DSC_0784.JPG?token_hash=AAEjaj6GKV3Hw1TdmzwmF676HXeLFigNAGVRN4Unk9zxcA&dl=1

Działa i jest zajebiście, ale tylko z ori gopro kolankami, na chińskich ślizga się jak cholera i nie da się tego utrzymać pionowo.

Ale jest na prawdę dobrze i fajnie zrobione, mozna niemal wszystko z gwintem 1/4 przymocować do mocowania gopro.