Skocz do zawartości

[Kamera] Sony Actioncam Hdr-As15

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

na takie ślizganie polecam zwykłą taśmę izolacyjną między żeberka żeby było "ciaśniej" :P :P

Tak też pomyślałem i zamówiłem komplet 80 mocowań prosto od małych ludzi :D

• 1 month later...

Cześć,

Sony wypuściło jakiś czas temu nową kamerę sportową HDR-AS30V

Posiada GPS, NFC, w standardzie ma PS (choć wcześniejsza wersja po upgrade firmware też ma), robi zdjęcia w rozdzielczości 12Mpx, pobiera o 0,2 W więcej prądu.

Szkoda tylko, że SSLOW jest nadal w 720p

Rozdzielczość filmu: PS:1920x1080 60p/50p, HQ:1920x1080 30p/25p, STD:1280x720 30p/25p, SLOW:1280x720 60p/-, SSLOW:1280x720 120p/-, VGA:640x480 30p/25p

HDR-AS30V: http://www.sony.net/Products/di/pl/products/p76w/index.html#specifications

HDR-AS15: http://www.sony.net/Products/di/pl/products/ce6h/index.html#specifications

Porównanie parametrów obu kamer HDR-AS15 i HDR-AS30V

http://img11.imageshack.us/img11/7858/olgb.png

Na amazonie 300$

http://www.amazon.com/Sony-Definition-Action-Camera-HDR-AS30V/dp/B00EVIBN8U

Piotr

Podoba mi się, żę NFC- parowanie ręcznie jest pomyłką (ale robisz to raz i z bani) wiem, że kupię nowy "słoik" z guzikami, bo tego mi brakowało najbardziej w AS15 a jest kompatybilny. Warto  zaznaczyć, że AS 15 spada z ceny i będzie dostępna cały czas mimo nowszego modelu. 

• 5 months later...

odgrzeję,

za tydzień jadę na narty w dolomity, mamy ze sobą gp3 silver, ale chcę drugą kamerę. MYślałem o GP2 ale skłaniam się ku

SONY HDR-AS15

bo nowa z gwarancją to ok 800 zeta.

Jakość mi odpowiada. Tylko jak z mocowaniami?

ps. będę też używał w enduro.

Mam mocowania gopro na szosowym moto(zbiornik, zadupek), kasku szosowym(na czubku) oraz kasku enduro( z boku) .

CZy mocowania do sony to łatwe czy kłopotliwe rozwiązanie ?

Co myślicie?

A może jednak gp?

Ori mocowania do sony ssą pałe po całości, nie ma chińskich zamienników a ori kosztują chore pieniądze i trzeba mieć adapter co mocowania z boku kasku. Ale Kupujesz takie o i korzystasz z mocowan gopro http://allegro.pl/adapter-do-sony-action-cam-drift-z-systemu-gopro-i3966772762.html

Ale lepiej takie aluminiowe jak ja mam (zdjęcie wyżej) nie mogę go teraz znaleźć na allegro. Sam tak robię, mam kilka mocowań gopro. 

Oryginalne mocowanie sony mam na czubku kasku, ale musialem stuningować taśmę, bo oryginalna była beznadziejna (teraz mam taką jak w gopro 3m VHB)

Wygląda ok, ale patrząc na opinie oszczędź sobie ewentualnych nerwów i dopłać za opcję "za pobraniem".

• 3 weeks later...
  • 3 months later...

hej

dzisiaj zanabyłem sobie AS-15, w promocji Media Expert za 590zł

Z Waszego doświadczenia, gdzie najlepiej zamontować to ustrojstwo na kasku? szczyt lub boki?

Trochę średnio, że można ładować batke tylko przez usb komputera ale mam ładowarkę samochodową do mojego telefonu - takie samo mini usb i tu moje pytanie - mogę tym ładować kamerę w czasie jazdy?

Edytowane przez belfer

a jak to chcesz podlaczyc zeby sie trzymalo??

mam gniazdo 12v, a na czas ładowania kamerka do tankbaga. Kwestia czy nie zepsuję kamery takim ładowaniem?

ja laduje ladowarka od telefonu i jest wszystki git, z kompa trwalo to za dlugo. Na moje nic nie powinno sie stac.

Spoko akumulator jest wymienny jakby co :D

ok, tak też myślałem, skoro takie nawigacje też się podłącza w czasie jazdy.

Nie mogę tylko sobie poradzić cały czas z podglądem przez WiFi - dziadostwo nie chce gadać :/

a wbiles haslo, ktore znajduje sie na naklejce na instrukcji??

Dlaczego?

Jaki masz telefon?

Edytowane przez Magpie

tak, wbiłem hasło - nic. Albo "Brak połączenia" albo łączy się ruski rok i zero reakcji.

Mam Samsung Galaxy Mini II

a moze masz w chacie wifi i domyslnie telefon chce sie laczyc z siecia domowa, tak bylo u mnie. Sprobuj w ustawieniach wymusic rozlaczenie sie sieci domowej z tel i wymusic polaczenie sie z wifi kamery. Masz wlozona karte pamieci??

... mam ładowarkę samochodową do mojego telefonu - takie samo mini usb i tu moje pytanie - mogę tym ładować kamerę w czasie jazdy?

Sony HDR-AS15 możesz ładować ładowarką samochodową, jeśli kamera jest wyłączona bateria ładuje się normalnie, jeśli włączysz nagrywanie w kamerze podłączonej do ładowarki, kamera pobiera prąd z ładowarki i nie ładuje baterii.

Podsumowując jednoczesne nagrywanie i ładowanie baterii nie jest możliwe.

BTW: Funkcję tą można wykorzystać do długoterminowego nagrywania / robienia zdjęć, np wzrost roślin, ja kręciłem kiedyś rzeżuchę przez 2 tygodnie :) Kamera była podłączona do ładowarki sieciowej, w przypadku braku prądu przełączała się automatycznie na baterię.

Z Waszego doświadczenia, gdzie najlepiej zamontować to ustrojstwo na kasku? szczyt lub boki?

Ja mam kamerę przymocowaną z boku z lewej strony, w kasku (Caberg Duke) mam otwór na intercom i tam przykręciłem uchwyt.

http://youtu.be/AmF8lBlfGjo?t=2m14s

Piotr