Skocz do zawartości

[Kamera] Sony Actioncam Hdr-As15

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Toć mówię, że może być po innym pinie, czasami tak jest (tak było z telefonami sony), że mają masę przy ładowaniu z innego niż standardowy pinu a najtańsze ładowarki czasami mają kabel tylko do ładowania i 2 żyły w środku, zamiast kompletu i dlatego nie ładuje (bo nie jest podpięty pin z którego bierze masę)

pytanko natury technicznej - potrzebowałem czasem w trasie doładować baterię w tej kamerce i o dziwo nie chce się ładować :/

Używam do tego tej samej ładowarki co w komórce (Samsung Galaxy MIni), gniazdo zapalniczki działa - komórke ładuje bezproblemowo, natomiast podłączając kamerkę - nie.

Nie wiem za bardzo o co biega ???

To nie wina kabla tylko prądu. Widocznie ładowarka daje za słaby prąd. Telefon będzie się ładował a kamera już nie. Miałem taki myk jak próbowałem ładować kamerę ładowarką od MP3. Telefon Samsunga sie ładował, a kamera (AS-15) już nie. Kabel to kabel, piny też są te same - w końcu USB to światowy standard, nie?

To nie wina kabla tylko prądu. Widocznie ładowarka daje za słaby prąd. Telefon będzie się ładował a kamera już nie. Miałem taki myk jak próbowałem ładować kamerę ładowarką od MP3. Telefon Samsunga sie ładował, a kamera (AS-15) już nie. Kabel to kabel, piny też są te same - w końcu USB to światowy standard, nie?

Tak i nie, jeśli chiński kabel ma 2 żyły zamiast kompletu wszystkich jak standard przykazał urządzenie może go "nie rozpoznać". 

Na klacie ciekawiej znacznie, widać więcej moto i kierownicę, wideo nie wygląda jakbyś był 3 metry nad autami :P

Szelki sa fajne aczkolwiek bardziej upierdliwe do zakladania. Druga sprawa- jestem dosc chudy szelki nie przylegaja tak scisle do ciala jakbym chcial. Miejsca regulacji musialem obwiazac tasma izolacyjna bo pod wplywe wiatru szelki potrafily sie poluznic i kamera opadala.

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Mówisz o tych z soniaka? Bo te z gopro można założyć nawet na psa i powinny trzymać.

Tak,o tych orginalnych z Sony. Zalowac nie zaluje, tym bardziej ze ten "dynks" - mocowanie ,mozna spokojnie wykorzystac na kasku

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

• 8 months later...

Czy ktos z uzytkownikow miał problem z odtworzeniem plików?

Pliki są widoczne ale przy probie odtworzenia pojawia sie błąd. Część plików otwiera sie normalnie a część nie :/

morzet być....

na kasku, szelkach i jak nagrywa leżąc na biurko, wszystko chodzi OK, odtwarza bez problemów...

problem występuje, gdy mocuję do kierownicy....przez wibracje się rozłącza?

Tak, styki baterii się "uklepują", bateria lekka nie jest a sanki nie są super dopasowane i przez to przy większych wibracjach/wybojach rozłącza. Miałem dokładnie tak samo i myślałem, że karta SD mi się zjebała, potem właśnie kminiłem, że tylko na kierownicy był problem po zgooglowaniu wyskoczyło mi takie ło, włożyłem złożony ileśtam razy papierek po gumie do żucia i jak ręką odjął.

• 2 weeks later...

nieco zaktualizuję temat gdyż stałem się posiadaczem modelu AS-20.

No i od razu przeprowadziłem crash test na znanym już coponiektórym bocianie.

Kamerka przyklejona na górze kasku. Generalnie jestem przeciwnikiem montażu kamer na kaskach, ale skoro nowy nabytek to sobie potestuje - pomyślałem.

Direct hit w łeb bociana przy prędkości ok. 120/130 km spowodował oderwanie się przylepca od kasku i swobodny lot kamery z bliżej nieokreśloną prędkością w bliżej nieokreślonym kierunku, ale z pewnością w stronę asfaltu.

Finał był taki, że obudowa sie otworzyła(rozpadła) chyba podczas uderzenie gdyż kamerka ma ślady zderzenia z asfaltem. Znaleziona została w przydrożnym rowie, otwarta klapka, bateria nie wypadła.

Była w stanie zawieszenia. Po ponownym włączeniu zadziałała. NIestety potem okazało się, że zaczęło coś świrować oprogramowanie i trzeba było przeinstalować. Póki co chyba jest OK. Nagrywa, WiFi działa...zobaczymy.

Była ustawiona na nagrywanie krótkich filmików i akurat ten ostatni z uderzeniem się nie zachował.

Obudowę szlag trafił.

Tyle co do crash testu.

Dziękuję. Do widzenia.

:)

Oryginalny przylepiec sony nie działa specjalnie dobrze, prawdopodobnie przez krzywiznę i wielkość, mi się odkleił od mocowania i cała taśma została na kasku (czad w chuj), zamówiłem z alledrogo taśmę jak do gopro, powycinałem a na środku tego plastiku dałem podwójną warstwę otrzymując większy styk i to już siedziało mocno w chuj, jak przesiadałem się na gopro musiałem rozklejać z suszarką, także polecam, z jednej strony, bo z 2 jak trafisz bociana lepiej żeby odpadła kamera niż łamało kark.