Skocz do zawartości

Twin Turbo B12

Gość zbychu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na prosbe kilka fotek mojego bajka. gixer 87 gazniki, 2x vf27, 2x interkulery, 2x mr turbo wastegates, 2x bov, regulator paliwa malpassi, alu rury do alu plenum. Motor jest oem i narazie nic w nim nie bede grzebal bo zobacze jak to bedzie chulalo. Max 7psi bedzie ok dla silnika a jak fundusze pozdola to tloki z busy, rozwiert do 1216, cometic uszczelka + planowanie bloku, zeby troche zwiekszyc kompresje bo z sama uszczelka slyszalem, ze troche muli na niskich obrotach, heavy duty lancuszek i sprezyny tlokow. Sory, ale wszystkiego uczylem sie sam i to po angielsku, takze moze to srednio brzmiec po polsku. Wiem, ze to brzmi srednio, ale to prawda - w pl nie mialem do czynienia nawet z maluchem jak wiekszosc - a nie chce brzec jak jakis arogancki ignorant ;). Tak czy siak, foty ...

Poczatek - garaz (jadalnia)

img2011120800058.jpg

img2011120800062f.jpg

Garaz nr2 - glowna sypialnia

img2011123000068.jpgimg2011123000069.jpgimg2011123000070.jpg

Jadalnia - piersze mody - system wydechowy micron, ramair filtry + dynojet st3, gixer1000 k7 tylny amor, gixer11 92 przod (dyski galfer's, gorna polka abm, kierownica fat bar renthal, 6 tloczkowe tokico, ducati hamulec i sprzeglo)

img2011123000074.jpg33y3xas.jpg

sv2qmt.jpg

idrqpv.jpg

2wm15r4.jpg

32zj7tv.jpg

Pozniej pojawily sie nowe plany - twin turbo, takze musialem sprzedac systemy akry (jeden z pierwszych z rozna szerokoscia rur i jeden pozniejszy z szerokimi rurami), 89 gixer750 dot head (zmiana na to glowe to 20+ bhp na dzien dobry)

o0a1ag.jpg

156wcr7.jpg

jzuwr5.jpg

I pojawilo sie to

atpvux.jpgnyukg.jpg

Zrobilem sobie ladny stojak, zeby lepiej bylo nad tym pracowac

25tzrx0.jpg34g9hdc.jpg96hikw.jpg35b6n0y.jpghx9kyr.jpg

Teraz mniej wiecej silnik i turbiny sa ogarniete to musze zajac sie cala reszta. Zrobilem zakupy na bad-bikes.de jakoze stylistycznie bedzie to niemiecki fajter a blizej pomieszanie chocolate bandit'a z ich thug poject'em.

A to kilka innych fotek moich zabawek

2zdrmac.jpg1h4b46.jpgbjcvg5.jpg359wwhd.jpg

Sory za duzego posta, jak cos to pozmieniam foty na linki ;) pozdro

• Upvote 4

Nice job bo Waszemu :) Ja się na tym nie znam, ale robi wrażenie.

Jest na forum parę osób, które się tym trudnią: Darkstyx (też ma turbo w swoim Bandicie, rozwiert do 1216 też), Krynio, Chriss.. Ale Twin turbo to tu jeszcze nie było. :oki:

Edytowane przez remki

Fajne moto :D

Możesz zajrzeć do naszego działu modyfikacji: http://polishbanditcrew.pl/forum/82-tuning-modyfikacje/

Na pewno znajdziesz tam parę przydatnych info a może nawet będzie ci się chciało opisać swój tuning ;)

Malutka świątynia Suzuki :D

Podziw za wykonaną robotę i za zapał !

Darkstyx (też ma turbo w swoim Bandicie, rozwiert do 1216 też)

Teraz Brzydal bedzie mial 1216ccm ;)

Edytowane przez krynio

Podziwiai troszke zazdroszcze może i ja się kiedyś wzbogace i będie mnie stać na modyfikacje mojego dziora.Może wrzucisz jakieś wideo,powodzenia i oby tak dalej :oki:

Fajna flaga:) Jednak moto w mieszkaniu to jest to! Powstaje kolejny potwór!

masz jakieś wykresy ? Nie wierzę, że nie hamowałeś potwora.

Za tego gixa to bym wziął do buzi nawet..

przecie te gixxy to wodniaki sa.

no super...a jeździ już to coś z turbinami????

Dzieki wielkie goscie. Na razie silnik jeszcze na stojaku w holu, rama z kolami w glownej sypialni, bak robi sie w polsce, kolezka na drugim koncu anglii robi mi kilka rzeczy na tokarce, gorna polka jeszcze w niemczech + w ch*j do roboty nad calym siedzenie + swiatla itd.

Ale bajk musi byc redi na maj bo jedziemy ze znajomymi do Francji na zlot banditow.

Tak, siedzialem na oldskoolsuzuki.info ale teraz jest niedostepna. Za to calymi dniami jestem na banditforum.co.uk i czasami na customfighters.com

Naspetny mod bedzie na dniach o ile znajomy przysle mi 0.5mm blaszki bo dzisiaj dostalem zaczepy na clip-ony 53mm a widelce sa 52mm. A planuje zrobic cos takiego

60014c12449badcef.jpg

A tu juz moj

2vskrie.jpg

A takie sa plany

m784fm.jpg

Wlasnie, moze Wy bedziecie mogli mi pomoc - szukam mk1 ramy, zeby zobaczyc czy nowy bak pasuje. Byku - koles, ktory robi dla mnie bak - mieszka w Lodzi i nie moze znalesc ramy, zeby zobaczyc jak to wyglada. Jakby ktos mogl mi pomoc pliss dajcie znac, dzieki, pozdro

Wlasnie dostalem mejla od znajomego ^_^ 2x banjo do chlodzenia turbin i korek z silnika z ktorego bedzie chlodzenie turbin

DSCF8501.jpg

A tu juz moj

2vskrie.jpg

Naprawdę chcesz taką przednią lampę?

Wszystko mega fajnie ale ta lampa to kibel, szacunek dla bandita z takim sercem ale z wygladem klasycznym plus ulepszenia wizualne/zawieszenia,kiera itd. Są jednak gusta i guściki. Powodzenia w modach.

Doceniam Wasze opinie, ale tak jak frik mowisz o gustach sie nie rozmawia.

Na poczatku chcialem albo tyl od monstera albo 02/03 r1 ale tylko dlatego, ze nie wiedzialem, ze niemcy maja cos co zawsze lubilem. Od zawsze podobaly mi sie niemieckie streety tak wiec wybor byl prosty gdy przyszlo do stylistyki.

Te dwa wywarly na mnie najwieksze wrazenie

normal_thug-top.jpg

bad_bikes_chocolate_streetfighter_03.JPG

bez wątpienia zajebiście to wygląda, ale gdzie tam się siedzi to nie mam pojęcia :zdziwiony: a w takim skur*synie z dwiema turbinami to pewnie siedzieć trzeba porządnie żeby nie zrzucił ;)

Jak pojdziesz w kierunku tej czekoladki to zrobie wielki ukłon bez jęczenia i narzekania :)

Aż jestem ciekaw jaki potwór powstanie jak ta bestia osiągnie finalny fygląd

ulalaaaa piękna maszynka będzie!! Lubie oglądać takie projekty!!! Czekamy na efekt końcowy :D