Skocz do zawartości

Twin Turbo B12

Gość zbychu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

kto bogatemu zabroni :P

moje walentynki wiążą się z aktem notarialnym :P

Ja to mogę sobie Założyć nawet triple turbo na nowo nabytej działce :P tylko co będzie napedzala?

Tap tap

Jak co, wiatrki na prąd. Staniesz się niezależny :)

Zbychu, mogłbyś mniej więcej jakiś kosztorys tego zrobić i wkleić, o ile to nie tajemnica? Na pewno Ciekawi to nie jednego ILE, ze drogo to zapewne :)

Ja to mogę sobie Założyć nawet triple turbo na nowo nabytej działce :P tylko co będzie napedzala?

Tap tap

Fajna sprawa, bedziesz sie bodowal Panie?

Logicsys - to nie zadna tajemnica gdyz kazdy moze sobie sprawdzic cene poszczegulnych podzespolow. Glowna czynnikiem wplywajaca na cene jest kwiestia czy i ile mozesz zrobic sam. Jesli mozesz pospawac sobie rury + kilka innych rzeczy albo masz znajomych, ktorzy moga pomoc to koszt bedzie duzo mniejszy. Tutaj (uk, nie mam pojecia o cenach w pl), jesli zlecisz to turbo guru, ktory zajmuje sie domowej roboty zestawami to koszt oscyluje w granicach £2k. Sklepowa cena zestawu do b12 to koszt rzedu £4k-£5k. Obczaj sobie holeshot-racing.co.uk, bigccracing.com, mrturbo.com i wiele innych. O koszta takich zabawek w pl zapytalbym Dark'a albo podzwonil po firmach parajacych sie turbo'waniem.

Tak, bede sie budowal :D

w Polsce nikt nie zakłada gotowych kitów turbo do silników z gaźnikami, za dużo roboty z regulacją. Do silników wtryskowych tak, ale ceny zabijają, w Dzierżoniowie firma K+K zakłada gotowe kity, ceny zaczynają się od 40K PLN

Edytowane przez darkstyx

40 baniek za kit? Hmm za to mozna miec kit swiatowych liderow rynku na full wypasie. To jezeli tylko istnieje popyt na takie rzeczy to ktos moze otwierac lukreatywny interes ;)

akurat co do turbo to od kiedy pamietam czy to w samochodach czy motocyklach zawsze opłacało się kupic gotowy kit i ewentualnie coś przy nim podłubac bo gotowe elementy niestety sporo kosztują.

np. http://allegro.pl/gsxr-1000-turbo-kit-cbr-gsx-r-hayabusa-r1-i3005649503.html

40 baniek za kit? Hmm za to mozna miec kit swiatowych liderow rynku na full wypasie. To jezeli tylko istnieje popyt na takie rzeczy to ktos moze otwierac lukreatywny interes ;)

we wspomnianej już firmie K+K za wgranie mapy i regulacje na hamowni zaspiewali mi 15K PLN.

Przecież po przeliczeniu na złotówki to tylko jedno 0 mniej :P

Tap srap

Masakra, ceny o ktorych mowi Dark brzmial jak z kosmosu, wciaz mam nadzieje, ze wyedytuje swojego posta i przesunie przecinek :D

A u mnie jak zwykle nic nie idzie jak trzeba - nie mam grzechotki 3/4" ale to juz zalatwilem w warsztacie kolo domu, sprzedawca wyslal zle sruby, ktore trzymaja kolo - potrzebuje 12mm a mam 13mm (w miejscu gdzie siedza w tarczy), nakretki z vfr o ile pasuja to srednio wygladaja, takze chyba kupie nowe, ale to zobacze jak to bedzie wygladalo po zalozeniu. Kiepska sprawa jest z opona - chcialem 210 ale kosztuja kosmiczne pieniadze, 205 nie moge znalezc wiec bede musial uzyc 200. Na szczescie mocowanie amora ma byc gotowe na jutro.

mniej więcej powiedział tak, to nie jest oryginalny kit, więc muszę zostawić na minimum tydzień motocykl,wgranie mapy 2-3K, wtryskiwacze nowe 2K i regulacja na hamowni około 11K PLN

Edytowane przez darkstyx

Regulacja na hamowni 11000zł? Jedenaście tysięcy złotych?! To jak zmienię cały wydech w ZRXie i filtry na K&N to nikt mi tego nie ustawi za parę stówek?!

Ładnie się chłopaki bawicie :P Powodzenia w dalszych działaniach przy modyfikacjach.

Brzmi jak abstrakcja, bez kitu. To juz bardziej oplaca sie zaladowac bajka na vana i wyskoczyc gdzies za granice :D

Oktański zachciało sie kawasaki to trzeba płacić :bunny::p:

Swoja droga moze Wy wiecie gdzie moge dostac opone 210 50/55 17" za przyzwoita cene? Jedyna jaka ja znalazlem to metz 210 za £200. Znajomy mowil, ze Dunlop mial Sportmax 210 ale chyba juz jej nie robia.

no ja knedlole, faktycznie masakra.

Oktański, wszystko jest do zrobienia. Myślę, że powinieneś się zamknąć w 500.

Opona zamowiona, bedzie w garazu jutro a na feli w sobote za jedyne £169.

Mechanik troche mial pracy, takze mocowania amora maja byc na jutro. Szkoda, ze od jutra wracam do pracy ehhhh teraz tylko do soboty :D

dlatego powiedziałem kolesiowi że życze powodzenia i sam sobie wyreguluje!!