Skocz do zawartości

Twin Turbo B12

Gość zbychu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

jak oni wogole funkcjonuja? ciezko mi sobie wyobrazic kogokolwiek kto zgodzilby sie zaplacilc taki rachunek, 40 kawalkow!!! jasny chooj

A moze robia dla swoich i im sie nie chcialo, stad ta zaporowa cena. Albo maja klyentow z zagramanicy i nie brudza sobie raczek dla biednych polaczkow. Rozni ludzie stapaja po tej planecie...

Fela fajna, jeszcze cos fajnego do przodu, z wieksza iloscia ramion i bardziej cienkich i bylo by fajowsko :)

Dobry pomysl, najchetniej wrzucilbym przod od buell'a z ta sexi tarcza ale narazie musze zlozyc go do kupy w jak najkrotszym czasie bo w maju do Szwajcarii ze znajomymi jadymy.

bandit+streetfighter+a.JPG

Ok, posiedzialem chwile na ebay'ach i patrzac na ceny przodow Buell'a bede musial pozostac przy swoim

Edytowane przez zbychu

jak oni wogole funkcjonuja? ciezko mi sobie wyobrazic kogokolwiek kto zgodzilby sie zaplacilc taki rachunek, 40 kawalkow!!! jasny chooj

kilku chętnych mieli, jak chcą się ścigać na 400m nowymi hayabusami to zapłacą taką kasę

ale 40 klocow??? nieprawdopodobne jak zmienia sie percepcja swiata wraz z poleprzeniem sie statusu materialnego

ale jesli firma ma zlecenia a klient placi ich ceny i jest zadowoleni z uslugi to chyba wszystko ok

@darkstyx.. chyba coś poknedliliłeś... albo wystraszyłeś ich swoim monsterem.

pogadałem chwile z K+K tylko w odniesieniu do mojeo ZZR'a.. mi powiedzieli 25 tys. za cały zestaw (turbinka, kolektory, mocniejsza pompa i wieksze wtryski, przewody i cała listwa nowa, sterowanie doladowaniem elektroniczne, i co tam jeszcze zapamniałem) + robocizna i wystrojenie.. w rezultacie wychodzi 510KM na kole (z hamowni obciążeniowej). ale chyba okolicą bara w niego dmuchają.. przy takim spokojnych 0,6-0,8 wychodzi chyba ze 400KM (nie pamietam dokładnie). W każdym razie jako ciekawostka - ZZR jest wdzięczniejszym silniczkiem do turbowania niz hayka. tylko ECU ma słabe i to przekładają od Hayki.

Odnośnie samego strojenia (tak o nawet bez turbo) to cena byla 4-9 tysi, ale to dlatego że pierdo*lą się z tym niemiłosiernie (hamownia obciążeniowa, symulowanie ram-aira, zmiana kompensacji na IAT'ach, IAS'ach itd, każdy cylinder osobno).. co de facto pod koniec rozmowy zgodziliśmy się, że jest praktycznie tym samym co ja robię na autostradzie z laptopem w plecaku.

darku - jesli masz instalacje od gixxa 07+ to sam dasz rade ecueditorem.

Ciagle sumy nie male, ale 500 kucy brzmi sexy ;)

A dzisiaj dostalem moj nowy zbiornik na plyn hamulcowy, jeszcze tylko usunac resztki srob i gotowe

IMG-20130222-00165_zpsdcb8e0f8.jpg

A to moj nowy bucik

IMG-20130222-00169_zpsfa15ada0.jpg

IMG-20130222-00168_zps58f62dc5.jpg

Edytowane przez zbychu

zajebista, teraz przydałoby się przednią wypolerować i będzie git :trzepie:

:trzepie: Ja pie*dol* :trzepie: Jaki zajebisty tył :trzepie:

Kiedy całość poskładasz ?? Chętnie podskoczyłbym na żywo oblookać :D

Edytowane przez mikitBP

Przednia przeciez tarcza zaslania, a poza tym jak sie jedzie i sie kreca to juz wogole nie widac roznicy :p:, "A jesli nie widac roznicy to po co przeplacac"

Tak wogole to na kazdym zdjeciu to tylne kolo jakies takie wielkie sie wydaje, nie wiem czy to z braku zadupka czy mnie na oczy juz pada.

Z tą wielkością tylnego koła mam to samo wrażenie co logicsys...

Tez jestem bardzo zadowolony z rezultatu. 210 wyglada w sam raz, 200 bylaby troche bardziej plaska.

Co do wielkosci to troche kat zdjecia a troche opona, ktora jest delikatnie wyzsza od normalnej.

A przod narazie zostaje jak jest z powodu braku czasu, funduszy I pomyslu

kółko profeska sajebiste :cool-1: dasz się prejechać ? :p:

No z przodu to chociaz polerka rantów, a reszte prysnać na ciemno:) a tył to zajebioza!!!!!!!!

kółko profeska sajebiste :cool-1: dasz się prejechać ? :p:

Wpadaj, nie powinno byc problemu ;) o ile go skoncze na czas haha

Do zmierzenia biegu lancucha musialem wrzucic silnik na chwile do ramy. I teraz tak to wyglada

IMG-20130225-00184_zps20cf4476.jpg

IMG-20130225-00187_zpsa1d57bbb.jpg

I co by za latwo nie bylo - sety wadza o ramie wiec trzeba bedzie 2cm dystanse wykombinowac

IMG-20130225-00189_zps24d5815e.jpg

Lancuch ladnie i prosto

IMG-20130225-00195_zps2f3179a2.jpg

Ale przesune go o 1mm albo 2mm bo jest bardzo blisko kola a jest troche miejsca jeszcze przy ramie

IMG-20130225-00198_zps9e0187dd.jpg

Teraz jeszcze musze wykombinowac jak zamontowac zawieszenie

IMG-20130225-00199_zpsd3e80dcb.jpg

IMG-20130225-00201_zps60d73c9a.jpg

Probowalem kostke od vfr i nie da rady z tym amorem, tak samo kostka od gxsr'a nie da rady wiec zostaje kostka bandita i po wspawaniu mocowan zrobie regulowane kosci, zeby latwiej mozna bylo regulowac wysokosc tylu zamiast bawic sie w sety o jednej dlugosci

Edytowane przez zbychu

Nie no, ale ten laczek z tyłu to poezja :trzepie:

Rozmawialem z gosciami z HUC i najprawdopodobnie to bedzie nastepny mod, tyle ze z normalnym amorem z tylu. Jak nie jestem fanem spondonow ani harrisow tak ta rama jest mega sexi

GSXR600K1-JULY-2011-032_zps49b9846d.jpg

GSXR600K1-040_zps46aa7e75.jpg

A tak to pokroilem stara rame i jutro porozmawiam ze znajomym, ktory pomoze mi to pospawac, zeby w koncu przyspawac te mocowanie i miec wszystko juz w jednym kawalku

IMG-20130303-00210_zps3a4bc031.jpg

ramy marteka tez CI sie nie podobaja? mi bardziej podchodza od tych wyzej wymienionych. paczaj:

http://www.streetfig...7-Martek-Frames

co do tej na dwoch pierwszych zdjeciach - wybacz, wyglada jak z American Chopper. fakt, przy takiej feldze to juz roznicy nie robi ;)

zbychu: musisz isc do kosciola i pomodlic sie do Boga Suzuki, bo chyba zaczynasz bladzic.

za robienie choppsa z olejaka w czasach inkwizycji bys na stosie splonal

pozdrawiam,

Brat Krystian, www.kapucyni.pl

Edytowane przez krynio

Masz troche racji, ale ta rama siedzi we mnie od duzszego czasu i kto wie - jesli tylko mialbym luznego granda - czy zamowienie nie zostaloby juz zlozone

Wlasnie nawet za martek'iem nie przepadam. Ladnie to wyglada, ale jakos do mnie to nie trafia. Poza tym, dla mnie jest tylko jeden martek, ktory ma to co

blackbird1.jpg