Skocz do zawartości

Nieznajomość Prawa Kosztuje

Gość MEPHI
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

a jak nie daj boże masz firmę to bardzo szybko Ci ją mogą zamknąć - tak na wszelki wypadek. Po paru latach się okaze, że błąd urzędnika był albo niedopatrzenia proceduralne. I co zrobisz?? nic.

tak więc wniosek ja mam taki:

Jak kraść to miliony! I nie robić sobie problemów na przyszłość z głupot wartych 50, 100 pln.

w tym kontekscie sztandarowym wydaje sie byc przykład zniszczenia OPTIMUSA

nie warto ot co....

Marian przykładów są setki niestety.

ale nie ma co w depresję popadać..choć nawet znajomość prawa nie daje gwarancji spokoju :-)

MEPHI, a czynny żal był? :)

Bo jeśli był i dali Ci jednak mandat, to s******yństwo. A jak nie było, to w sumie twoja wina;)

A Ci, co mówią, że nie chce im się płacić widać, że nigdy nie mieli do czynienia z US. Ja tam się nasłuchałem i naczytałem i nie chcę mieć żadnych problemów z nimi. Mam nadzieję, że podejście niektórych się na nich nie zemści. Zadrzesz z US to masz naprawdę przesrane.

Czynny żal??

Już 2gi raz zawaliłem z terminem, a pismo mogłem pisać przed doręczeniem wezwania.

Miła pani, która wykonuje swoją prace naprawde chciała mi pomóc i obciążyła mnie tylko najniższym mandatem. Odradziła sąd bo każdy przegrywa (US obstawiony jest paragrafami), a prośbe składać można ale i tak od naczelnika zależy czy ją rozpatrzy pozytywnie czy nie. Skarbówki teraz maja nakaz sciągania należności w ramach działania łatania dziury budżetowej, komorniki mają pełne ręce roboty. Prośby są traktowane niszczarka. Płacić trzeba od to. Piękny kraj polska.

3 dni spoźnienia i kicha

Obywatelu płacicie?? NIE!!

to wy*******ać!

to jest nowożytna demokracja kapitalistyczno budżetowo-upodlająca.

Edytowane przez radzior

Obywatelu płacicie?? NIE!!

to wy*******ać!

to jest nowożytna demokracja kapitalistyczno budżetowo-upodlająca.

kapitalizmu w niej jak na lekarstwo.

kapitalizmu w niej jak na lekarstwo.

ale za to upodleniem nadrabia!! :)

ale za to upodleniem nadrabia!! :)

Zgadzam się co do upodlenia.

Ty masz zapier.... z bateryjka w dupie, tracić zdrowie, czas dla rodziny i martwić sie jak dociągnąć do 10go.

Nie krzyczysz wiecej bo masz świadomość, że Cie z roboty wypie... i co wtedy.

Przedsiębiorcy na tym jada "KRYZYS" krzyczą, zapier... za pare groszy, gdzie indziej roboty nie znajdziesz.

Kampania strachu w tym jeb... kraju.

Sorki za ostre słowa ale jestem zbulwersowany.

Państwo dla obywateli a nie obywatel dla państwa.

Na tym świecie są dwie pewne rzeczy :śmierć i podatki !

Kupując pojazd jesteś zobowiązany do poniesienia kosztów z tym związanych.

Podobnie jak z wyjechaniem na drogę ,musiz ponieść koszty szkolenia ,wydania uprawnień do prowadzenia danego pojazdu,i ubezpieczenia.

Sorry ale twoje zdziwienie jest niepoważne.

Państwo dla obywateli a nie obywatel dla państwa.

yyy..ale, że gdzie tak niby jest za przeproszeniem??? :)

Spróbój się z zus'em spóźnić o 1 dzień ,a poem chciej żeby ci wypłacili świadzczenia :-) , a jeszcze niedaj boże ulegnij wypadkowi i traf do szpitala zobaczysz co to są koszty.

Dla mnie to są "dziadowskie oszczędności" a czy ktoś to robi świadomie czy nie to już temat na osobną dyskusję.

Na forum ten temat był poruszany kilkukrotnie w ciągu ostatniego roku "się czyta się wie"

Spróbój się z zus'em spóźnić o 1 dzień ,a poem chciej żeby ci wypłacili świadzczenia :-) , a jeszcze niedaj boże ulegnij wypadkowi i traf do szpitala zobaczysz co to są koszty.

Dla mnie to są "dziadowskie oszczędności" a czy ktoś to robi świadomie czy nie to już temat na osobną dyskusję.

Na forum ten temat był poruszany kilkukrotnie w ciągu ostatniego roku "się czyta się wie"

wiem o czym mówisz bo mam działalność jednoosobową, tzw samozatrudnienie.

co miesiąc w terminie płace podatki jak i świadczenia ZUS.

boli mnie to, że spóźniając się nieświadomie z opłaceniem podatku człowiek dostaje po dupie. nie jestem urzędnikiem US i nie znam prawa, stwierdzam jak w temacie "niewiedza kosztuje"

Jak dziala Panstwo mozna obejrzec na polsacie w programie "Panstwo w Panstwie". Moze kiedys nadejda takie dni kiedy urzedasy zaczna odpowiadac za to co wyczyniaja.

A co do PCC to jest smieszne, kiedys nazywali to od wzbogacenia, ale jak ja sie k**wa wzbogacam jak musze za cos zaplacic zeby to miec? trase kace mam przedmiot, gdzie tu wzbogacenie? Wiec nazwali podatek od czynnosci cywilno prawnych, pytalem w US pani w okienku co to za czynnosci sa, bom ciekaw. Niestety Pani tego nie wiedziala....

• 2 weeks later...

Jak kupiłem Kawasaki KLE 500 to byłem w skarbówce po ok 3 miesiącach i nic nie mówiła babka mimo iż widziałem na kompie że mają okienko w którym pokazuje do kiedy trzeba było zapłacić podatek.

Teraz czeka mnie opłacenie mojej B6-tki 6 października :P nie wiem kiedy będę miał czas :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.