Skocz do zawartości

Ciuchy - Co Wybrać - Skóra Czy Tekstylne?

BeHa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem: objeździłem parę sklepów z akcesoriami moto szukając kurtki/kombinezonu na moto. Wreszcie po dojściu do siebie po wypadku 2 lata temu szykuje się na ten sezon na zakup kolejnego bandita. I dupa. Bo nie mogę znaleźć pasującej na mnie kurtki. Jeździłem z myślą, że teraz to sobie walne fajną skórę co by się czuć psychicznie bezpiecznie. Ale to jakieś koślawe i niewygodne, jak się schylę całe nery na wierzchu, niby i tak jeżdżę w żółwiu ale czy się nie będzie zaczepiać, zawijać? Nie wiem.

Przymierzałem z myślą że kupię kurtkę ze spodniami, i będzie fajnie, ale jak to wszystko udało mi się założyć to wyglądałem jak żółw nindża z pełną pieluchą na chudych nóżkach - nosz kurna nie o taki efekt mi chodziło. Jak w łydach i udach ok, to w tyłku miejsce na pampersa. Ogólnie skóra mnie zniechęciła i to bardzo, a nie było nic z modeli takich bardziej turystycznych/cruzierowych tylko raczej same sportowe.

Zacząłem więc przymierzać textylne i całkiem ok, ale wszystko jakieś takie cienkie, parę kurtek modeki i helda założyłem i w miare ok, nie krępują tak ruchów, ale wydają się przy skórze jak szmatka, takie cienkie i delikatne - mam jakąś schize po wypadku że teraz mam być opancerzony jak storm trooper. No i do textyla dokupiłbym sobie te spodnie tschula w moro i na N'ce jakoś by to może wyglądało. Za dużego wyboru też nie mam w sklepach bo pasują na mnie xs/s rozmiary (48) i z 10 kurtek mogę przymierzyć 2 :] przy wzroście 175 ważę poniżej 60kg i jestem chudziną nie ma co ściemniać.

Czy moglibyście mi ewentualnie doradzić w co lepiej pójść czy w textyla czy w skórę przy takich warunkach? Co ciekawe w sklepach za wielkiej różnicy cenowej nie było kurtki tex i skóra praktycznie w tych samych cenach - 500-700zł w zależności od modelu. ogólnie chciałbym przeznaczyć do 2k na spodnie i kurtkę, jakby było coś fajnego i taniej to oczywiście bym się cieszył. Czy tylko ja mam takie problemy i reszta braci motocyklowej upycha się w xxl?

nowe kombiaki skórzane zawsze są ciasne. Wraz z użytkowaniem skóra się trochę rozejdzie i będzie idealnie dopasowana do ciała. Odnośnie kupowania kombinezonów jest sporo artykułów na portalach motocyklowych. A w krótkich kurtkach normalne jest, że przy pochyleniu lekko wychodzą nery - po to są spodnie do kompletu lub pasy nerkowe.

. A w krótkich kurtkach normalne jest, że przy pochyleniu lekko wychodzą nery - po to są spodnie do kompletu lub pasy nerkowe.

Wiem o tym, dlatego chciałem kupić komplet, jeżdżę w żółwiu z pasem nerkowym to też by to nie był problem, ale ogólne samopoczucie, komfort i wygląd w tym nie taki jaki bym chciał. Co z tego że sie trochę rozbije - to wtedy będę miał jeszcze większą luźną dupe w tych spodniach. Pisząc ten Temat bardziej mi chodziło o podsunięcie jakichś konkretnych modeli od osób o podobnych parametrach fizycznych do moich, które już to przerabiały.

No to moze jednoczesciowka. Ja mam 48 z ixs wzrost 170 waga 69 jest git.

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

A damskie mierzyłeś ? są bardziej dopasowane ... nie wszystkie mają jakieś dziwne wzorki ;)

Hein Gericke mają te same wzory w damskich i męskich . Pomyśl;)

..tu sie nie ma co wstydzić :P

Otóż to!

Przecież nikt się tutaj śmiać nie będzie, że w damskich ciuszkach chodzisz!

Ja o dziwo też miałem taki problem, jakiś chudy nie jestem, ale kurtki 54 na mój wzrost były jak worki. A spodnie jak dobre, to krótkie, jak długie to za szerokie.

Hahahaha! :D

Bierz damskie, hoduj cycki!

Ja o dziwo też miałem taki problem, jakiś chudy nie jestem, ale kurtki 54 na mój wzrost były jak worki. A spodnie jak dobre, to krótkie, jak długie to za szerokie.

Hahahaha! :D

Bierz damskie, hoduj cycki!

Nie wszystkie dziewczyny mają cycki ;)

Nie przejmuj sie to szydercy :P

Przymierz damskie idz z dziewczyna do salonu wejdz z nia do przymierzalni jak sie wstydzisz ;p

i poprzymierzaj ;p

Nie wszystkie dziewczyny mają cycki ;)

Nie przejmuj sie to szydercy :P

Przymierz damskie idz z dziewczyna do salonu wejdz z nia do przymierzalni jak sie wstydzisz ;p

i poprzymierzaj ;p

Alex Ty tak na serio z tymi przebierankami? :P

To co kręci Ciebie już wiem, a Ania jest równie zakręcona?

Przymierzałem się do jakiegoś kombi skórzanego RST. Kiedyś zakładałem kurtkę Razor, ale to niby już stary model i teraz jest Slice, która mi się nie podoba. Za to w tekstylnej nie czuje się jak w szmateczce i sie już zastanawiałem czy nie kupić sobie nowej zbroi bardziej przylegającej do ciała i na to zakładać kurtkę tekstylną. Ewentualnie w tygodniu poszukam po innych sklepach jakiejś kurtki skórzanej nie na sporta - dłuższej trochę/bardziej cywilnej. Ogólnie rozmiar kurtek 48 na mnie pasuje, z podpinkami czuję się nawet, że są trochę ciasnawe założone na sam tshirt. Za to wszystkie skórzane spodnie jakie mierzyłem są ok w łydkach i udach - ściśle dopasowane, ale za to bardzo luźne w tyłku - masakra. Cycków na razie sobie nie będę powiększał ;)

• 1 year later...

coś mi nie grało - mniej neta, więcej pracy :D

Alex 22 cos Ci sie pochrzanilo - WSZYSTKIE DZIEWCZYNY MAJA CYCKI - wieksze lub mniejsze ale zawsze

Też tak sądzę. Jeśli nie ma cycków, to właściciel jest tylko dziewczęcym chłopcem.

Alex 22 cos Ci sie pochrzanilo - WSZYSTKIE DZIEWCZYNY MAJA CYCKI - wieksze lub mniejsze ale zawsze

i dlatego rozróżniamy: cicen und keine cicen :P